Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.034
    Допаѓања:
    5.543
    Не е добро да се мешаат млека. Очигледно не им прија Аптамилот, а и стварно е многу тежок и ретко кое бебе го прифаќа. Јас од Аптамил сменив на Хипп комбиотик, тогаш се смирија и грчевите и запекот го снема. Исто можеш да смениш и капки за грчеви ако е стварно неиздржливо. Иако е период што мора да се пројде.

На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Каката му е темно зелена од млекото аптамилот има многу железо и на моево дедека му давав комфорт имаше такви каки и со мачење какаше и исто не го допиваше дури беше на мајчино пиеше по 120 од аптамил едвај по 90 а некогаш и само 60 па по сат и пол 2 пак гладен беше ...сменивме со хип комбиотик па не какаше редовно и тоа не му одговараше..Сега сме на холле и смени скрос му одговара млекото кака еднаш или два пати секој ден и не е плачко и си пие по 120-130 на 3 саати...
    За да мешаш млеко незнам зошто те советувала ама мислам треба да пробаш друго млеко оти по пишаново не му одговара ниедно од тие две посебно а не пак како комбинација...

ЕДИТ:А како му мешаш 3 од старото и 2 од новото а пијаат по 80мл?
    Не е тоа многу лажички за 80мл или правиш 150 па му го делиш на двајцата??

3. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Фала за одговорот, ќе пробам да сменам неможам да ги гледам веќе како се мачат.
    Инаку да правам 150 па го делам. Се мислам меѓу хип комбиотик и Новалак ИТ или АЦ

На babyboy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Probaj so bebelan

5. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Ми рекоа да мешам двајца педијатри обично секогаш барам и второ мислење. Што знам, али како и да е ќе сменам морам да пробам. Исто така девојчето ми има секрет во нос уште од болница, хрчи и некогаш неможе ни да спие и тоа мислам дека е од Аптамилот правевеме брисеви нема бактерија. Оффр муки

6. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Да? Задоволна си?

7. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Da da

8. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Кај нас и хип комбиотик не се погоди ама не значи дека кај вас нема да одговара дури не пробаш нема да знаеш..
    Земи едно од 400 гр секако за 2-3 дена ќе го потрошиш ако не му одговара одма ќе знаеш..
    Со новалак нрмам искуство а бебелан е мислам како аптамил исто тешко..така ми кажа педијатарот оти и јас сакав бебелан да давам ама ми рече ако не му одговара аптамил можно е да не прифати и бебелан затоа почнавме со холе кравјо и ни е погодено..

9. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Заради качени само 630 гр за 1 месец матичниот не советуваше да почнеме комбинирано да се храниме 3 пати по 90мл, еве пробав и дадов аптамил плаче не сака си заспа

10. Inna.v

Inna.v Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2020
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    51
    Мајки тие што давате дохрана 2 пати во денот, секој ден ли ги вриете шишенцата или доволно е само да го измијам со врела вода?

11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Пред секое јадење ги мијам со жешка вода и ги стерилизирам. Сепак може да остане нешто, посигурно ми е.

На Chuchanov му/ѝ се допаѓа ова.
  12. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Јас после секое јадење ги мијам со жешка вода и сјај а стерилизирам еднаш или два пати неделно..

13. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.687
    Допаѓања:
    7.608
    Колку месеци направи бебуш? Зошто не се консултираш со уште некој доктор, не е мал напредок, особено што мислам дека веќе поголеми сте. Не може бебе да напредува толку многу како првите месец-два.

14. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    600 качи моево минатиот месец ама на Ад е и ми рекоја не е страшно..
    На @Jana06 700 гр.таа дои па не дава Ад
    Мислам нема потреба да даваш Ад ако полни пелени и си е весело бебе...а еве и заспала што значи не е гладна оти гладно бебе не спие...

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Ние сме 3 месеци, се консултирав и со друг. Моето зајдува многу, плачка е, заспа и после 10тина мин стана плачејќи,и дадов Хип испи 70 се смири мирна беше и весела.
    @babyboy1 какани пелени немаме редовно на 3-4 дена. Денес беше добра откако се напи Хип инаку многу плаче по цел ден ми е во раце, дури и се шетавме со количка.

16. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.687
    Допаѓања:
    7.608
    Е на ад не е страшно ако качи 600,а на мајчино страшно е.. Абе и ова докториве за стап се.
    @Chuchanov не знам мајка, ти најубаво си го знаеш бебето. Јас мислам дека само според напредокот не треба да даваш ад, за плачко многу бебиња се плачковци кога не е по нивно. Еве син ми сега збеснуваше, па солапа цела каша ноќна, викам еј гладен бил супер ќе се смири. После 2 минути пак почна по негово. Досадно му е, па му се спие... Ти си знаеш, само ова ти го загрозува доењето сериозно, а убаво ви одеше мислам. Како и да е, најважно беба да е мирна, со нејзе и ти

На Chuchanov и babyboy1 им се допаѓа ова.
  17. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Додека е само на мајчино во ред е да не кака секој ден, ама ако даваш и ад а не кака значи треба да смениш млеко оти не и одговара- јас ваков совет добив и 3 млека сменивме дури да го погодиме па сега кака секој ден..

Немав време да допишам вчера не дека е баш во ред како демек не е страшно ама ако качи пак само 600 ќе почниме со дохрана порано оти малку му е само млекото..А и кај нас тој месец млекото ми намали а не сакав и не давав Ад па му беше малку изгледа и исто само плачко беше..па ко почнав со Ад дури да го најдиме тоа што му одговара маки..
    Педијатаров врз основа на тоа дека му е малку само мајчино а и ми секна па после не му одговараше аптамилот пиеше само по 60мл со сила па сменивме хип исто со плачки по 60-90 најмногу и заради тоа сега е на холе и си пие по 130 мл кака секој ден и го мерам еве за две недели 500гр има качено

18. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.687
    Допаѓања:
    7.608
    Син ми и со немлечна дохрана кога почнав 2 месеци качуваше по 200 грама само, а на еден оброк ги јаде толку само. Пример ти давам дека ете не може све да се залепи на него. Како бебињава да се прасиња па ги спремаме со килажата. Читам низ темине на 6 месеци по 9+ кила се, моево 8 има не знам 8 кила дали е. Што е битно тоа, еве минатиот месец 600 грама качил, а рачунај секој ден по 50+ грама месо има во еден оброк, 3 јаде. Овие муабети кога ќе почнат бебињата да јадат им паѓаат во вода. Има темпераментни бебиња, брз метаболизам.. Ако мочка и кака и е весело, што сега ќе го товам со адаптирано плус, кога ете има деца само на адаптирано што качуваат по малку килажа, и тоа е ок.

19. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Ама баш како прасе да е ова па мора да е дебело..јас се секирав малку ама гледам детево си е супер напреден е машала 4 месеци има а веќе се крева сам да седи весел е прета се врти во круг ама на меше никако :D а и нема на кој да е полничок ние сите сме слаби и од моја страна и на мм (добро јас можи малку да делам ама нели пресно породена сум :P:P)

20. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Многу убаво ни одеше со доење, сакам само да не е гладна да не плаче од тоа и се и килата.Еве од вчера не бев дала ад сабајлето цицаше во 6, во 7 ипол, во 9 пак и по 15 мин зајде направив ад на Хип со сласт си ги испи 60 мл и се смири весела е, предходно и давав чај кога зајдуаше нервозно го пиеше, сега е бебе за мерак дури и по домашните обврски си ги вршам си претка во подлогата,ќе ја ставам на града се додека не ми направи пак така.па вие сте пораснале, јас едвај чекам да почнам со капи. Заспива сам или во раце?
    @babyboy1 го прифати хипп со сласт си го пие, инаку од страв зедов и Холе кравјо, Хумана да имам дома. Син ти е тој на сликата?