Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Јас сакам ради имунитет. Ептен ојакнува и плус педијатар рече дека е далеку подобро за атопичар, а моето е со атопичен дерматит. :)

На babyboy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anna7575

Anna7575 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2020
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    15
    Zdravo
    Nie sme 15 dena i se hranime so aptamil mleko, mu davam na maliot cajce ali ne go obozava mn, pa mi e strav da ne vnesuva mn malce bidejki mi kazaa ako go hranam so ad mleko moram da mu davam cajce i vodicka, dali vie im davate na vasite mali cajce ili vodicka

3. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Da jas davav

4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    И јас од време на време давам чајче или вода поготово кога ика. :)

На Anna7575 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Jss davam caj od kim i anason okolu 100ml na 24h, vodicka poretko. Ni pomagaat tecnostite za stolicata

На Anna7575 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    7.594
    Мајки ова млекото од дм 600 грама е 2ка гледам, внатре има 2 кесички од по 300 или една е? Ептен ретко користам ад, а хип земав до сега џабе, ќе го отворам еднаш ќе искористам за каша и го фрлам, единечното пакување 400 грама 400 денари, па мислев да не ми се исплати повеќе дм ако е помала грамажата на едно кесиче.

7. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.880
    Допаѓања:
    18.757
    Да, две кеси се тие на бејби лов. За каши такво користам. И цената е супер. Реално ни третина нема да искористиш.

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    од раѓање дадов еднаш babylove pre, немаме дм тука па преминав на хип, па пробав и други млека и кога видов не му одговара почнав од дм штип да го празнам цел рафт кога одам купувам и имам дома повеќе кутии.

9. Rainbowbaby

Rainbowbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.036
    И јас сакам да и сменам, многу ми го пофалија, еве и на форумот читам доста го користат млекото, а цената му е ок. Е маж ми не сака да слушне, мора за ќерче нај доброто :)
    Во вторник сме на педијатар, па ќе прашам...

10. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    И кај нас е исто се нај за ќерката сакав јас да пробам со babylove, ама еднаш дневно давам ад хип скоро еден месец го користам големото пакување

На Rainbowbaby му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Rainbowbaby

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.036
    Добро не е страшно штом цел месец ти тера. Јас не дојам, само на ад аптамил е ќерка моја :)

12. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Кој родител не го сака најдоброто за свое дете? Гледам многу мајки го избегнуваат млеково заради цената, демек ефтино е колку може да е добро. Епа многу е подобро од некои други млека со повисока цена, германско е, содржи железо, нема ГМО. Ако ви се дава пари истото го има и БИО во ДМ, поскапо е. Јас имам роднина која пораснала во Германија, ме искара кога купував скапа козметика за бебе и други скапи работи кога дм производите имаат навистина добар квалитет. Ниската цена е поради тоа што се директен увоз на ДМ и нормално е да е така. Ете и во Зегин ако купувате производи од нивен зегински увоз ви се поефтини, имам блиска личност која е таму вработена и го знам тоа. Јас не би му давала на мојот син нешто само за да заштедам пари, еве крвна слика има супер, напредува премногу и јас не го дојам само на АД е. Инаку ако не знаете babylove млекото е произведено во иста фабрика како и Хумана, ако не се лажам и истото млеко е само ДМ си го брендираат. А хумана не е ефтино млеко ;)

На Brpbrp, Larahappy и Chuchanov им се допаѓа ова.
  13. *Dariceto*

*Dariceto* Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2019
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    201
    Јас исто го користам бејби лов кој има искуство да ми каже бр.2 до кога се користи кога почнавте со бр.3 дали исто после 1 година како другиве млека, зошто на упатството не е нагласено ?

14. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.880
    Допаѓања:
    18.757
    Јас гледав едно, веројатно 3ка, пишуваше дека може да се дава по 10 месеци и дека е погодно за деца кои се одбиваат од цицање.

15. Rainbowbaby

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.036
    Тоа дека маж ми го сака најдоброто за ќерче го напишав како шала повеќе , а имале ни беше препорачано од педијатар како едно од подобрите млека. Воопшто не значеше дека тие што даваат друго млеко, не го сакаат најдоброто за своите деца ;) А не го избегнувам ради цената, баш ради цената сакам да го сменам, гледам дека е многу поевтино, а многу го користат и го фалат значи дека е добро.

16. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    7.594
    Мајки, сакам да почнам да му давам адаптирано на бебево само навечер. Знам дека навечер не се буди за јадење, ама ете сакам да пробам да му давам само пред спиење, да видам како ќе биде. Зошто 6 месеци сум гроги веќе не се трпи ова, сакам да пробам дали вака ќе спојува повеќе саати. Си правам филмови дека преку млекото ми ја осеќа раздразливоста и затоа не спие. Прашањето ми е, дали наеднаш да му дадам цело шише или постепено да наголемувам количина? Не пиел до сега адаптирано млеко освен првите 2 3 дена од животот додека ми дојде млеко. Иначе бебе е 9 месеци, земав бејбилабв 2 .

На Jana06 и babyboy1 им се допаѓа ова.
  17. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Види прво дали ќе го сака млекото дека е навикнат на цице можи и да одбива да пие од шише..
    Незнам дали ќе спие повеќе ама моево од ко ми прекина млекото и е само на Ад спие со едно будење преку ноќта претходно бараше на секои 3 саати, е сега незнам дали е до млекото или веќе е голем..
    Мислам можиш да даваш колку што сака да испие ќе прекини ко ќе му е доста..

18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Јас мислам дека скапо/евтино не е важното туку како бебе го прифаќа. Купи го и најскапото ако не му одговара, тоа е. Купи ако сакаш бејбилав да пробаш ама ако Аптамил му одговара, држи си до тоа. Инаку, те разбирам за мажот, исти е и мојов. Малку има проблем со трошење, а јас со штедење, па цело време мисли дека нешто се стегам, штедам и мора се да биде скапо и бренд. За жал, секогаш испаѓа дека е во право :D Ај да не одам оф.

На Rainbowbaby, Chuchanov и babyboy1 им се допаѓа ова.
  19. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    7.594
    Хаха што поголем, тоа помалку ми спиеше. Извади 2 заба, во регресија на спиење е, хаос. Баш ќе му дадам. Тој пие од клунче, ако не сака од друго шише од него ќе му дадам. Вчера до 1 броев 8 пати стана. До 7 сабајле се изгубив веќе, сигурно над 15 беа. Немирен е, прета. Ама си викам со млеково може ќе му биде ангажиран желудникот повеќе па ќе спои 3 саати барем :rofl:

20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Мислам дека е до млекото зашто моето уште се буди на 2-3 саати (на доење е), а на ист ден се родени.