Маживе сите исти.. Иначе бебево од болница ми пиеше бебелан. Ниеднаш немаше повратено, ич мака немаше. Кога отидов на педијатар лом не направи зошто сме му давале такво нискобуџетно млеко, да сме купеле хип. И купив, ама не го искористив зошто само на доење беше. А сега гледам какви проблеми имаат со адаптирано бебињава, нас од одма тоа погодено ни беше..
Пробај ете само на вечер повеќе ги држи Ад ама и да се разбуди во текот на ноќта презаспивај го на друг начин не со цице оти пак ќе си станува Да најверојатно е до млекото претходно исто се будеше а не цицаше пак од шише пиеше и истата количина.. Туку со дневниве дремки како сте..ми ги скрати на две една од 1 саат до кај 2 најмногу и една кратка останатото време е само за мене обесен раце ми паднаа по 10 саати се држиме ништо не го заигрува ни подлога ни пијано ни играчки...
Абе за греота, мораат да им менуваат неколку млека додека го погодат, па мешето додека се навикне, столица... Сакав да те прашам, му ставаш млеко во кашичките или само за пиење сакаш да земеш? Планирам од 5 месеци да почнам со дохрана ако ми одобри педијатар, па да купам.
Оффф абе до млекото ли е, 3 каши толкави ги тепа во денот и една ужинка кога сум на работа. Прејаден е, ама ај да пробам со ад пред да плаќам доктор гуднајт зошто и тоа сум спремна
Оф сме ама веројатно ќе не преместат. Имаше 4 дремки, првите две ги спои во една (еве баш сега спие), после има една од саат ипол и попладне пола саат. Во 7.30 заспива. Сака и мојов во раце ама не попуштам го оставам доле ќе поплаче малку и тропам, пејам, викам ќе се заигра. Ми се направи грбка горе и кичмата ми е зезната од грчевите што го држев нонстоп. Нема шанси веќе, тежок ми е. Физикална не ми бега.
Земам со млеко во нив најчесто, што се прават само со вода од оние инстант кутиите. Неколку пати само во каша сум му ставила ад, и тоа на почетокот со ориз пример.
Фактички во овошје и зеленчук не се става, а во оние житните би можела? Не знам ни како изгледаат тие во кутии, ни какви се, ќе почнувам со учење
Те разбирам знам како е да си ненаспана ама за среќа само краток период траеше.. Не ни видов во која тема сме Пак ќе бидиме оф.. Јас од вчера почнав со дохрана и нема да ставам ад во овошните и зеленчуковите ќе ги правам со вода а ќе ги спремам на пареа, само за житните ќе користам Ад[/QUOTE]
Во житните и во житни со комбинација со овошје ставав понекогаш . Зошто ако му дадеш само ориз, бљантаво е нема вкус и не ги сакаат така. Ама тоа откако ќе проба вкусови.
Zdravi, me interesira dali postepeno mu ja zgolemuvavte dozata na bebceto? ili odednash vo mesecot? Nie sme 5ta nedela i doktorkata mi rece da zgolemam od 60 na 90ml, pa me interesira dali e podobro ponavaka da mu zgolemuvam postepeno i kolku?
Самото бебе ќе покаже кога е време за повеќе ти можиш и 120 да му даваш ама ако не сака само 60 ќе испие.. Кога ќе ги пие тие 60 што сега му ги даваш до капка и бара уште ќе спремиш уште 30.. така ден два ако сака повеќе од 60 во тие два дена тогаш ќе почниш да си даваш по 90 и кога и нив ќе ги пие до крај и бара уште ќе си зголемуваш со 30...се надевам не ти го заматив умот и ме разбра што сакам да ти кажам
A hipp e beter od bebelan samo izleda pedijatrite zemaat nekoj procent na paricki pa kaj stignat tamu go preporacuvaat
Добро утро мајки. Бебчево ми е 5ипол месеци, на цицање е. 2-3 пати му дадов млеко на хип и хумана, си испи, но сега ич не сака, го плука. Ја сменив цуцлата, земав за 4м + на чико ама пак нејќе. Сакав полека да го привикнувам затоа што за 2 месеци морам да завршам обврска, ќе ме нема дома 1ден и ќе биде со маж ми. Он тогаш ќе има 7ипол месеци. Што ми препорачувате? Еве недај боже ако ми секне млекото ќе вришти.
Млекото нема да ти секне на еден ден Ден, два пред да заминеш измолзувај се и складирај го млекото, а веќе на 7ипол месеци треба да почне со дохрана, така да преку ден нема да пие многу млеко.
Па ако некој препорача одредено млеко, тоа млеко ке се троши и логично дека педијатар ке добие процент. Можеби тој процент е однапред договорен. Зошто педијатар не ги наброи сите опции? Една мајка што не кажа дека педијатар препорач Нан, Хумана, Бејби лов, холе. Сите се Хип хип и само хип. Една членка стави слика како педијатар и заокружил кои каши да даде, не знам дали за хип или холе беше. Измолзувај се и замрзни. Пред тој ден, пробај неколку пати да му даде маж ти, ти биди во друга соба. А за тој ден изнолзувај се и замрзни си. Имаш цела тема како се чува замрзнато млеко. Плус тогаш и еден оброк ке има сигурно, можеби и два. Нема да е гладно, не се секирај.