Не само за млекото за многу работи имаат процент па и за да се знае ти дава од флаерите со тој и тој производ заокружен со нејзин печат и во аптека ти го земаат и си знаат кој го препорачал... Нас ни даде вит.Ц исто така заокружено со печат па и кажа од кај да го купиме што се дава од 6 мес. Да давам од 4 без потреба ..ни настинат ништо демек за имунитет а ама забележав дека и се нови флаери тие па така и сватив дека ги дава за процент а не дека ние имавме потреба од вит.Ц
Од мене такви пари доктор нема да добие. Ми давале, педијатар, матичен, јас наоѓам на нет а ливчето го фрлам. Синко пие бекутан за апетит (можеби си прочитала некаде дека месец и пол не јадеше од заби), и вит Ц со малтофер. Ми даде ливчиња ама ги фрлив. Пред бекутан купив пиковит и пикомулти, сите на своја рака. На моја мака сакаат да печалат. Ама за млекото и кашите е катастрофа. Многу деца се на ад, огормен промет има.
Јас не ни ги купив, ја прашав дали има потреба од вит.на таа возраст освен за имунитет не кажа друга причина и не ме убеди..прашав друг педијатар и рече после 6 мес е убаво да се дава а претходно не освен ако нема причина а кај нас немаше па баталив .. А за Ад не ми кажа од почеток сама зедов хип, не му одговараше зедов аптамил и тоа не па после зедов холле по незина препорака и го погодивме
Колку не ви држи вода муабетов. Хип само за педијатригр во мк ќе работи На сите по нешто ќе даде, само не знам како прават распределба на кој колку, и за нив ништо
Мило ми е што толку слатко те насмеа мојот муабет. Ти слободно во аптека давај ги листовите со потпис и печат од доктор, за производи кои може да се купат без рецепт, како витамини бекутан, и спиј на тоа уво дека докторот нема процент, туку само го поздравува аптекарот.
Никакви листови никогаш не ми дал педијатар. Јас дете носам кај сериозни професионалци, не кај бизнисмени. Па за хип ливче ли треба?
@kukla21 Да стварно кукла,и нашиот педијатар ете не ад, но обавезно други витамини дури и за сируп Бекутан ми даде ливче со негов печат И пред мене имаа презентери на некакви витамини..
Дискусијата почна за хип. Ете не ми е јасно како за хип ќе делат процент? За витамини ваљда со тие ливчиња што ги зборите.
Во Ремедика ми рекоа да му земам Хип, хипоалергено му давав на почетокот, но никогаш ливче со печат не ми дале. За други работи ми даваа ливче, но не со печат.
Hipp mene mi go preporaca pedijatarot uste vo bolnicata koga se porodiv i od 1 hipp bev zadovolna megutoa od 2 ne bebeto pocna ic da ne kacuva kilaza go smenivme so bebelan I pocna da kacuva na kilaza i jas odam kaj seriozni pedijatri pedijatri sto nonstop se dostapni za mene
Мене кога ми го препорача хип, ми даде онакво ливче со докторскиот печат како што даваат за лекови пример.. Едит сега гледам на следната страна за ливчињата пишувано
Видов дека не е баш до млекото, се измолзав да видам дали ќе пие ама ни моето млеко не го пие, нејќе шише ич. До скоро си пиеше од шише и чај и сок што му цедев, а сега се трга се кара, само цице сака. Да не сте имале вакво искуство, да не има некои цуцли што ќе може да ги прифати? Моментално на чико ми е шишето.
Hipp dava ogromna Suma Pari I na doktori maticni,I na doktorite od rodilistata I na golemite apteki. Mnogu odamna e razrabotena taa mreza,sega samo ja odrzuvaat
Ние сме два месеци и моравме ради мои здравствени причини да преминеме на ад млеко, а пред тоа бевме само на цицање.. Ме интересира по колку мл пијат вашите бебуши почнав со 90мл али не е најадено бара уште, кога ќе му дадам 120 повраќа.. Можеби е нешто измеѓу.. Само ми е страв да не му е многу за воздраста иначе пиеме аптамил 1.. И кпга ќе дадам 90мл за два часа е гладен.. Знам малку е тешко додека да му го земмиме редот.. Затоа ми треба ваша помош
Искрено помош нема хаха,ние сме скоро 4 месеци за некој ден уште немаме ред,секој пат различно пие зависи колку е гладен и секогаш на различни временски интервали,некогаш бара на 2,5 некогаш на 3 ,некогаш на 4 саати,секој ден своја приказна,се надевам кога ќе почнеме со дохрана ќе направеме некој ред...
Дали при крај на пиењето се буни и покажува знаци дека е сито? И дали го подигаш да подригне по пиењето, зошто ако не може кога ке подригне млекото што се наоѓа над воздухот да го поврати, бидејќи често се случува и воздух да голтнат инаку ние сме месец ипол и му правсм 120мл некогаш ги испие некогаш остава 20-30мл, холе пие.