Адаптирано млеко

Discussion in 'Бебе' started by meU, Jan 12, 2013.

1. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Не само за млекото за многу работи имаат процент па и за да се знае ти дава од флаерите со тој и тој производ заокружен со нејзин печат и во аптека ти го земаат и си знаат кој го препорачал...
    Нас ни даде вит.Ц исто така заокружено со печат па и кажа од кај да го купиме што се дава од 6 мес. Да давам од 4 без потреба ..ни настинат ништо демек за имунитет а ама забележав дека и се нови флаери тие па така и сватив дека ги дава за процент а не дека ние имавме потреба од вит.Ц

2. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Од мене такви пари доктор нема да добие. Ми давале, педијатар, матичен, јас наоѓам на нет а ливчето го фрлам.
    Синко пие бекутан за апетит (можеби си прочитала некаде дека месец и пол не јадеше од заби), и вит Ц со малтофер. Ми даде ливчиња ама ги фрлив.
    Пред бекутан купив пиковит и пикомулти, сите на своја рака.
    На моја мака сакаат да печалат. :@
    Ама за млекото и кашите е катастрофа. Многу деца се на ад, огормен промет има. ^_^

babyboy1 likes this.
  3. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Јас не ни ги купив, ја прашав дали има потреба од вит.на таа возраст освен за имунитет не кажа друга причина и не ме убеди..прашав друг педијатар и рече после 6 мес е убаво да се дава а претходно не освен ако нема причина а кај нас немаше па баталив ..
    А за Ад не ми кажа од почеток сама зедов хип, не му одговараше зедов аптамил и тоа не па после зедов холле по незина препорака и го погодивме

MilaSs12 likes this.
  4. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Јас не велам хип дека е лошо, ама не е единствено. А педијатрите прво тоа го даваат.

babyboy1 likes this.
  5. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Не не и јас не велам дека е лошо сама такво зедов ама не му одговараше па сменив

MilaSs12 likes this.
  6. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Колку не ви држи вода муабетов. Хип само за педијатригр во мк ќе работи :rofl: На сите по нешто ќе даде, само не знам како прават распределба на кој колку, и за нив ништо:lol:

7. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Мило ми е што толку слатко те насмеа мојот муабет. :)
    Ти слободно во аптека давај ги листовите со потпис и печат од доктор, за производи кои може да се купат без рецепт, како витамини бекутан, и спиј на тоа уво дека докторот нема процент, туку само го поздравува аптекарот.

8. kukla21

Никакви листови никогаш не ми дал педијатар. Јас дете носам кај сериозни професионалци, не кај бизнисмени.
    Па за хип ливче ли треба? :rofl:

fana likes this.
  9. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

@kukla21 Да стварно кукла,и нашиот педијатар ете не ад, но обавезно други витамини дури и за сируп Бекутан ми даде ливче со негов печат :)
    И пред мене имаа презентери на некакви витамини..

10. kukla21

Дискусијата почна за хип. Ете не ми е јасно како за хип ќе делат процент?
    За витамини ваљда со тие ливчиња што ги зборите.

mssuniquee likes this.
  11. 0ли

0ли Форумски идол

Во Ремедика ми рекоа да му земам Хип, хипоалергено му давав на почетокот, но никогаш ливче со печат не ми дале.
    За други работи ми даваа ливче, но не со печат.

Chuchanov likes this.
  12. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Hipp mene mi go preporaca pedijatarot uste vo bolnicata koga se porodiv i od 1 hipp bev zadovolna megutoa od 2 ne bebeto pocna ic da ne kacuva kilaza go smenivme so bebelan I pocna da kacuva na kilaza i jas odam kaj seriozni pedijatri pedijatri sto nonstop se dostapni za mene

13. kukla21

И не ти дал ливче зс млекто, а ти го купи. Како ќе знаат да му дсдст %?

14. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Мене кога ми го препорача хип, ми даде онакво ливче со докторскиот печат како што даваат за лекови пример.. Едит сега гледам на следната страна за ливчињата пишувано

kukla21 likes this.
  15. strelkata

strelkata Истакнат член

Видов дека не е баш до млекото, се измолзав да видам дали ќе пие ама ни моето млеко не го пие, нејќе шише ич. До скоро си пиеше од шише и чај и сок што му цедев, а сега се трга се кара, само цице сака. Да не сте имале вакво искуство, да не има некои цуцли што ќе може да ги прифати? Моментално на чико ми е шишето.

16. Aw-aw

Aw-aw Истакнат член

Hipp dava ogromna Suma Pari I na doktori maticni,I na doktorite od rodilistata I na golemite apteki. Mnogu odamna e razrabotena taa mreza,sega samo ja odrzuvaat

Meckicja likes this.
  17. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Davaat livcinja

18. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Ние сме два месеци и моравме ради мои здравствени причини да преминеме на ад млеко, а пред тоа бевме само на цицање..
    Ме интересира по колку мл пијат вашите бебуши почнав со 90мл али не е најадено бара уште, кога ќе му дадам 120 повраќа.. Можеби е нешто измеѓу.. Само ми е страв да не му е многу за воздраста иначе пиеме аптамил 1.. И кпга ќе дадам 90мл за два часа е гладен.. Знам малку е тешко додека да му го земмиме редот.. Затоа ми треба ваша помош

19. Ceculka

Ceculka Истакнат член

Искрено помош нема хаха,ние сме скоро 4 месеци за некој ден уште немаме ред,секој пат различно пие зависи колку е гладен и секогаш на различни временски интервали,некогаш бара на 2,5 некогаш на 3 ,некогаш на 4 саати,секој ден своја приказна,се надевам кога ќе почнеме со дохрана ќе направеме некој ред...

kjofti4 likes this.
  20. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Дали при крај на пиењето се буни и покажува знаци дека е сито? И дали го подигаш да подригне по пиењето, зошто ако не може кога ке подригне млекото што се наоѓа над воздухот да го поврати, бидејќи често се случува и воздух да голтнат инаку ние сме месец ипол и му правсм 120мл некогаш ги испие некогаш остава 20-30мл, холе пие.

kjofti4 likes this.