Малку е лакомо па колку и да му даваш нема шанси да се тргне може да заспие и тогаш да му го тргнам шишенцето и да остави 20 или 30мл. Да го кревам ќе ди ждригне а кога му давам 120мл обавезно ќе поврати, вечерва пробав со 100мл уште бараше така да ни самата незнам колку му е доста.. Јас се плашам да не му направам проблем со тоа што од еден оброк до друг нема точно 3ч поминато.. Некогаш му давам на 2ч некогаш на 2,5 на 3ч само во текот на ноќта бара на 4 или 5ч
Кога почнавме со ад им и мене ми бараше на два максимум два ипол часа, незнам зошто и како сам почна да го продолжува времето сега си пие на 3х преку ден како со аларм е а навечер одкако ќе заспие различно секогаш но најчесто нс 4-5 часа бара. Максимум 8 оброци има, и јас правам вкупно 960мл но не ги пие сите, најчесто остава 10-30 мл по оброк, не сум собирала точно колку во денот бидејки секој ден е разл но ете максимум би било 960 мл во ден.
Здраво. Се извинувам што сум офф топик, Ме интересира кое АД млеко за од 0-6 мес е најефтино и каде можам да го најдам? Ми треба за најдени мачиња. Фала ви однапред.
Nema da go pijat toa mleko, imam probano da mu dadam i na kuceto i na maceto ne go sakaat. Podobro zemi tetrapak mleko ima od 50den 1kg.
Фала ти многу... И ние имаме 8 оброци ама 660 или 680мл максиум му се берат во 24часа може малку му е затоаа ми бара почесто
Мојов наместо да зголеми количина на млеко тој намалува одбива да пие и на долго растојание пие..дали скок или заби или незнам што е ама нема да стигниме до 1л за месец дена
Пробссј напрсви 105 мл со 3 ипол дози и види како ќе биде дали подолго ќе биде сито бебето.... И дали ќе поврати
Дали вреди да се смени АД. Од Хип комбиотик на Бејбилов. И дали ќе сака некоја да ми слика состав од бејбилов од дм. Фала многу
Обичниот бејбилов 1 тешко да ќе го најдеш. А и да го најдеш еднаш, тешко втор пат. Многу им се троши.
Немаш потреба од топлење тоа стои најмногу 1 час.. Го спремаш топло е па ако не го сака тогаш и помини 1ч.спремаш ново
Дали хипп ха за разлика од хипп органик комбиотик е полесно за варење и не му создава многу грчеви? Препорака од педијатар е за хипп ха но неможев да го најдам па земав органик комбиотик. Па дали да го барам ха и каде?
Јас од раѓање му давав на малиов хипоалергено, но после 3 месеци никаде не можев да најдам, значи се убив по сите аптеки и низ други градови проверуваа. Ми рекоа дека нема увоз и којзнае кога ќе го има, па така се префрлив на Аптамил 1.