Како броите 3 часа за јадење? Откако заврши ли со шишето или откако почнало? Моето некогаш јаде почовина час па не знам како да и давам. Некогаш спие и ја будам, некогаш плаче и не знам како да правам
Јас бројам откако почнал да јаде и секогаш е три или повеќе часови. Кога спие не го будам ни навечер ни преку ден, не ни мораш ако напредува добро
Штом така ти рекле давај и буди го бебенцето. Ние кога почнавме со ад бевме 4-5 недели и не го држеше 3 часа околу 2 ипол максимум па му давав така на дваипол сега минимум три ама веќе е 10 недели. ја врати родилната тежина и плус 200 или?
Бидејќи обично до две недели треба да ја врати родилната тежина, а потоа е околу 30 гр дневно. Како ви кажале докторите така е најдобро. Но ако бара и почесто јас би давала само да не е помалку од 2 часа обично гледав барем дваипол
Му го сменав хипп комбиотик за хипп ха и бебе си кака многу почесто но и прдка многу за разлика од комбиотикот каде што какаше 1 на ден. Еве денес 3 ден како што е на хипп ха и има по 3 обилни столици. Па се надевам дека е во ред? Тотално ми е непознато хранење со ад. Ни кака знам како треба да изгледа ни ништо.
Јас само првиот ден од болница давав ад исто хим комбиотик детево парченца имаше во какушката среќа што ми надојде млеко па убаво си какаше. Ако каките се темни не е добро треба жолти да бидат па после ќе си менува убаво што си му го сменила да не се мачи душичето
Аааа златна боја е каката сум погодила. Исто пд комбиотикот како парченца имаше. Но се мачеше додека се искака. И тоа еднаш на ден. Во 3 сабајле
Majki.. Od koga treba da se pocne so 2ka od 6 navrseni meseci ili od 6ti koga ce go pocne Nie utre vleguvame vi 6ti mesec, i dali treba da mu smenam na 2ka ili koga 6 polni ce bide?!?
Јас и сменив една недела пред да направи 6 месеци по препорака на педијатар, не сум и мешала туку дирекно на 2 се префрливме
@0ли почна да мешаш кец со двојка? Јас почнав денес и ќе терам три дена по едно па наредни 3 дена по 2 лажички дури не дојдиме до чисто двојка
Тука кај што живеам (Германија) строго е забрането мешање на формули ,туку се преминува со менување на едно шише,пример денес едно шише од двојката ,утре две и така додека не ги смениш со двојка соте шишенца.