Адаптирано млеко

Discussion in 'Бебе' started by meU, Jan 12, 2013.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Педијатарот ми рече да давам постепено, пола-пола.

Chuchanov likes this.
  2. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Здраво, имате ли препорака за адаптирано млеко за бебе кое има грчеви( и е многу лакомо )
    Бевме на хип антиалергиско, но мислам дека не и одговара. Педијатарот ми препорача хип комфорт ама сакам да слушнам ваши милења дека во ремедика само хип го препорачуваат(спонзор)
    Инаку сме 3 недели и само на Ад

3. Babyiscomming

Babyiscomming Истакнат член

Нема потреба од мешање бидејќи на вкус е сосема исто и 1 и 2 секако ќе го прифати. И јас знам дека е забрането мешање на АД

4. 0ли

0ли Форумски идол

И јас знам дека не треба да се мешаат, но две различни, а не за од истото само друг број.

Кажете зошто не треба да се мешаат кец и двојка.

5. VDT2906

VDT2906 Популарен член

А, зошто да се мешаат нека го доврши кецот и нека си продолжи двојка. Ама мислам и да се мешаат нема да има проблем.

6. 0ли

0ли Форумски идол

Па не знам, да ги мешам ми кажа педијатарот, да не му менувам наеднаш.

7. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Првото дете ми беше со ад и кога требаше да сменам од 1 на двојка прво го довршив 1 па почнав одма со 2, најнормално си го прифати. Немаше некој промени кај него исто си беше се.

0ли and babyboy1 like this.
  8. Babyiscomming

Babyiscomming Истакнат член

Не треба да се мешаат заради тоа што содржат различни состојки и не содржат исти вредности, на пример нивото на масти, јаглехидрати,протеини... Баш затоа се направени 1 и 2 според тоа што на бебето му е потребно до 6 месеци и што над

Meckicja and babyboy1 like this.
  9. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Јас вчера се породив, денеска ме пуштија од болница, ми дојде и млеко, ама сестрата ми рече за секој случај да си земам и вакво млеко.
    Па ме интересира кое е најдобро, воа во болница што му го даваа го плукаше не го сакаше, и дали да давам со шишенце или шприц, бидејќи гледав во болница со шприц му даваа.?

babyboy1 likes this.
  10. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Мислев дали знаеш зошто не се мешаат:DНе се изразив убаво :rofl:

11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Јас кога се породив со шише му даваа во болница и дома првиот ден така му давав бидејќи бев царски користев хип комбиотик ти ако ди природно можеш и аптамил мало паковање или бејби лове од дм ти е евтино да не фрлаш пари, според мене ако имаш млеко не ти ни треба ако плаче за јадење дтавај го на града почесто за да имаш повеќе иначе ако му даваш дохрана а тоа не стимулира ќе треба цело време да му даваш дохрана

Meckicja and Snowflake97 like this.
  12. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Не му одговараше ни на моево хипп ха исто од ремедика препорака,па земав денес аптамил кофорт. Па ке видам дали полесно ке е.
    Само се витка

13. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Честитки за бебето да е здраво и живо:inlove:
    Нема најдобро млеко освен мајчиното, Ад формуливе се добри зависи која ќе ја прифати можиш и Аптамил како најпофалено да земиш, а бебе да не го сака или да не му одговара што беше алучај кај нас а не значи дека и кај вас ќе е сепак се работи само за некој ден, недела нека е додека ти надојди млеко и фатите ред со цицањето..
    На болница претпоставувам хип му давале, јас користам холле и тоа ќе ти речам да го земиш органско е..Ама ако плачи бебето прво на града нека цица додека сака па после спреми 30мл Ад и пробај дали ќе го испие.. Најбитно сега на почеток ти е да ставаш бебе на града макар и по цел ден ама реално и тебе ти треба саат два да видиш кај си да јадиш да се средиш па и да поспиеш..
    Значи бебе на града па Ад..Можиш со шприц за да ете не се одбие од цице :*:*

Snowflake97 likes this.
  14. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Фала ти многу на советите. :l:

babyboy1 likes this.
  15. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Честитки!
    Има шишенца на томи типи облик на града што не загрозува доење или на медела. Со тие на медела го хранеа во болница мојот.
    Пробај со шприц дали ќе можеш ама за одбивање толку од одма нема да се одбие поготово со овие нови модели на шишенца
    Секако по саат ипол ќе цица на почеток со спиење со будење ќе ти треба и тебе одмор
    Јас од јаки вртоглавици се случуваше ноќе мм да му даде ад цела доза 2 3 пати само за да дојдам при себе заради низок хемоглобин па не се одби. Може е индивидуално од бебе до бебе ама ќе си процениш сама ќе видиш

Совет мој набави си шише макар и дома нека ти стои неотворено. Инаку ние сме на хип комбиотик и мислам многу му се погоди за грчеви нема вооптшо многу ретко да заплаче ...

kukla21 and Snowflake97 like this.
  16. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Јас дури вчера си дојдов од болница, останавме една недела ради мене (д-димери ми беа високи и хемоглобон ептен низок).
    Млеко имам многу ама тешко излегува, а посебно од десната града. Во болница му даваа млеко Бебелан на малиот, ама и Нан понекогаш спремаа.
    Е сега јас синојка со пумпица извадив 30 мл млеко од мене ама беше сеуште жолто и му дадов. Остатокот од ноќта му дадов спремно млеко од болницата што ми даде бабицата таму и го чував во фрижидер ноќеска...
    Е сега денес не знам како да продолжам, ве молам за совет.
    Кое млеко да го земам од аптека? И дали од моето да стискам и дали мора стриктно на 3 саата да биде хранењето? Ноќеска една доза знаеше повеќе да испие, а друга помалку па побрзо да му се пријаде и не му давав стриктно на 3 саата...
    Ве молам за совет...

17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Само шишето на Медела Калма е со таков механизам за вакум да направи за да потече баш како мајчина града додека другиве сите течат сами:)

18. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Да томи типи ми рекоа во продавница не тече ама приметив дека капе реално и мора да капе за да провериш топлина на млеко. Ама не тече како на пример едно на чико што имам мислам ќе се подавеше со него. И после такво шише ќе го мрзи да влече. А томи типи и фатот мора да му е како на града за шишенцето па нема да менува фат
    Бар ова од мое мало искуство :)
    А иначе уште од болница ми е со цуцла а викаат се одбивале ама да видиш како знае разлика цуцла/цицка/шише а спас ми беше за да можеш да јадеш и отспиеш
    Ама пак најдобро секој да прави како што му кажува интуиција

Happyinlove and Brpbrp like this.
  19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Земи си ад какво што му давале во болница штом прифатил НАн и Бебелан едно од тие земи, ставај го почесто на града за да пробијат каналите чај за доилки доста помага и со рака и со пумпа можеби нема да измолзиш кој знае колку а бебе поубав вакум прави и супер си тече. Буди го на почеток барем уште една недела и види како ќе биде со килажа, јас го будев први две недели после почна да ми се врти во глава од неспиење и го оставав навечер да спие повеќе саати и пак си напредуваше убаво

Vojdana likes this.
  20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

На дете што му се јаде не бира цуцла-цицка може само да збеснуваат кога имаат скок па да не сака ни тоа ни тоа ептен се за нигде тогаш. Јас на авент имав земено тоа под притисок само шприцаше да не се мачи бебе да цица воопшто

Milkiway likes this.