Пред некое време пишував и пак ќе пишам..Моево на Ад е од 3мес. и некој ден, недела незнам.. Претходно молзев оти од 2 недели почнаа грчевите и не сакаше да цица пробав еден куп методи џабе и почнав да давам молзено.. Ни тогаш па ни ден денес 6 мес е веќе не пиел колку што пишува на табелите од Ад кутиите, а си напредува.. И секаде читам да не е порано од 3 саати, па моево на 2 саати ко ќе вресни оди држи го еден саат гладен ако имаш нерви за кинење, дури сега пред недела-две почнав да мешам 1 со формула 2 за да се префрлиме е тек сега почна да пие млеко на 3.5 - 4 саати ваљда појако е и повеќе го држи.. Претходно сум давала и на 2 и на 2.5 саати и фала богу не сме имале проблем
Почнав од денес со ад бебелан,но не знам по колку мл да и давам,имам бебелан вода не знам дали да ја топлам или дирекно од шише да растварам.И ако ми остане малку млекце дали да го фрлам.Ве молам поискусните да споделат Инаку 15 дена сме
Ние почнавме со 30мл на 3 часа па постепено зголемував.На кутијата има табела колку мл според возраста,но јас не се водев спрема тоа туку колку сака бебето,неможе ако е гладно и плаче да не му дадеш повеќе. Инаку водата ја смлачувам малку и откако ќе се направи млекото може најмногу 1час да стои потоа го фрлам.
Сорри не стасав да ти пишам порано.. Ми намали млекото од што се напнував дека немам, бебка плачеше ептен тој период гладен беше, не сакав Ад да давам молзев по 100-120мл до 200 најмногу на 3 саати и потоа наеднаш ми намали преки цел ден неможев да измолзам 120 мл ни за едно хранење..и се откажав преку глава ми дојде се напната да сум а бебе гладно вришти
На ад млеко пишува но педијатарот ми појасни дека тоа е за обичните води оние од чешма А за бебешките пишува да се преврива но ако стои повеќе од 24часа. А јас пак додека кога прашав во аптека и педијатарот ми кажаа дека нема потреба од превривање(за бебешките води).До душа сега веќе повеќе пие мојата така да едно шише повеќе од 30часови не останува Од кога е родена сме на бебелан вода ниеднаш немам превриено.
И јас не ја превривам купечката..на сабајле топлам до некои 60 степени, полнам термос и до вечер ако не ја потрошам ја истурам па топлам нова за преку ноќ и така терам..
А значи со термоси функционирате Како од небо падната сум. Баш денеска го мијам шишето, го стерилизирам, топлам вода и му викам на мм Значи алал да им е на жените што ова го прават по 100 пати на ден, мене ме нервира еднаш што треба да го направам.
Да не ми се термосите ќе побудалам кај сум веќе побудалена. И јас користам превриена вода Неа Критис и само ја затоплувам и тоа на плинско, на шпорет ми е многу време Правам се што гледам дека е практично и крати време. Јас бар така функционирам со две деца, секоја минутка ми е драгоцена.
Нормално, и јас по мене гледам колку поснаодлива ме направи мајчинството. Ова со спремање ад не ми е разработено дека цицач јак имам дома (во моментов од друга причина испробувам ефект со ад) и денеска нервоза ме фати, ама ете вие се снаоѓате супер
Ја купувам обична Јана имам бокал. Превривам за повеќе оброци, ладам и ја ставам во термос и имам за цел ден спремна вода. Штом побара јадењето е одма за помалце од минута спремно. @Jana06 вие што наптавивте даде ад и како поминавте?
Ако не е термосот, и овие мерициве за Ад млеко незнам како ќе се снајдував преку ноќ..Вака за помалку од 1мин спремно е
Ни го откажаа испитувањето, па мм спизде, отиде таму и ајде ни рекоа донесете го. Станавме во 4h го држевме буден до 8, душичка главчето му паѓаше и некако го натеравме испи 60мл. И еве сега спие во количка чекаме ред, има многу бебиња. Ќе се разбуди додека да стигнеме на ред
Немора да ја превриваш купечката вода. Јас на почеток купував Јана бебешка , земав и обична значи исти се по состав само во цената се различни. Не ја загревам ја чувам на собна температура. Матичната докторка ми рече дека обична вода од чешма се преврива купечката е веќе преработена. И така од самиот почеток ја користам.
Јаничка што испитувате ? За топлење јас бокал електричен за пррку ден флаширана вода топлам,а во термос зс ноќе. И таа минута не ја дочекува