Вие што давате адаптирано млеко и плус д3+к1 и омега како ги давате капсулите? Дали во млекото внатре или малце истурате во лажиче па така ги давате?
Јас во лажичка страв ми е директно од капсула во уста. За во млеко педијатарката тогаш ми кажа да не сум ги мешала..
Јас во цуцлата од шишето ги истурам му давам ги шмукнува и потоа право ја ставам на шишето и пие млеко. Со лажичка пола ми ги плука
Јас на лажичка од старт му ги давам..во млеко не ми се мешаат оти ќе ми се смириса на риба и шише и цуцла и се..и можи и да не го допие па да не сум сигурна дека ја примил дозата
Мене устата почна да ми ја стиска и прета многу прееска лом го направив сеа смрди на риба целиот ќе пробам како 0ли што кажа и како тебе па ќе видам што ќе упали
овие од бејбитол ги користам не мирисаат на риба баш ги имам пробано. А директно од капсула ми е страв зошто еднаш ми падна во устичката па додека ја извадив мислев инфаркт ќе доживеам и тогаш мислев смислував пробав еднаш во млекото да ги ставам ама не ги пиеше целите зошто остснуваше по шишето и ми текна во цуцлата му ги ставам шмука се прво само од цуцлата и после ја ставам на шише продолжува да пие млеко и така мислам дека најголем дел го испива одколку сите други начини и така терам. Пробај ќе видиш како ќе ти е најлесно
Истите ги користам и јас а малиов фаци ми прави кога ги пие со млеко му ги мешам али џабе ќе пробам како што кажавте па ќе видиме ефект
Давам адаптирано млеко со шишенце авент и цуцла 0+.Но секогаш ми се засркнува и од памет ме вади.Со каква цуцла давате вие?
Trimmer tippee so antikolik sistem (so device vnatre) I cicla 0+,od Sam start sme na adaptirano I nemam nikakov problem, mnogu sum zadovolna od sisinjata
И јас давав со авент натурал кец(0+) сега сме три месеци со двојка(1+) пие од поголемите се засркнубжва
Ако ти тече да не кажам шприца тоа е дека млекото е по топло кога е млако млекото сите цуцли се исти јас пробав и медела,авент,кан,томи типи и дефинитивно на томи типи и кан се нај океј али да знаеш ако млекото е по топло сите цуцли шприцаат и ќе ти се засркнува
Не ми е воопшто топло млекото,млако значи многу малку млако и пак ми се засркнува.Мислрв дека е до цуцлата
Ако повеќе влече од што голта нормално е да не кажам лакомо да шмука исти е и мојов 100 цуцли сменив и шишиња и пак се дави дури и со Медела Калма и со таа се дави такво си е детето
Здраво. Сакам да прашам кое адаптирано млеко е најдобро за бебе од 2 недели. Јас се измолзувам бидејќи не цица но и не ми стига па морам да го дохранувам со адаптирано затоа ме интересира кое е најдобро давам холле но има многу грчеви скоро и цел ден и цела ноќ и почнав да мислам дека е од дохрана мислење?
И заборавив да напишам му давам и бекутан чај но не го пие доволно ме интерсира и по коллу чај колку вода треба да му давам
На секое бебенце различно млеко му одговара. Најдобро млеко е она кое на твоето бебе му одгивара. Ние почнавме новалак но му правеше тврда столица. Потоа скро два месеци пиеше холе без проблем но наеднаш престана дс сака да пие и имаше зелена столица. Па сменивме со хип комбиотик и сега за сега е добро редовна столица, без некои потешкотии од млекото. Пиеме една недела од тоа млеко. Течности за тсс возрсст можеби 50-60мл ако има проблем со столицста или грчеви .јас давав чај од ким мешано со анасон околу 50-60 мл