Премини право на аптамил, мојата е 5 ипол месеци 120 кога ќе испие сум среќна(на доење сме со 2 дохрани на ден) . Аптамил е појако млеко за малку
Дали вие што доите и давате плус ад давате толку мл колку што е препорачано.Нас педијатарот ни лажа по 75мл но ако претходно цицала по 20-30 мин не ми го пие целосно млекото
Од Хип на Аптамил преминав директно, а полека преминував од Аптамил 1 на Аптамил 2. Никогаш не сум давала колку што пишува на кутијата, секогаш помалку. Целта ми беше повеќе да цица, па со тек на време и количината на ад ја намалив.
Зависно колку има исцицано некогаш повеќе некогаш помалце ќе ти пие од адто. Јас бидејќи се молзам му давам по 150мл од моето и после два часа е гладен и му давам ад 120 и после три часа е гладен. Али со цицањето не можеш да знаеш колку има исцицано
И моето не пие 120мл му додавам мерата за 3мес и остава 15мл. Со 120мл ми е гладен Мене @Brpbrp ме просветли да дадам повеќе и сфатив дека било гладно детево
Ама некаде прочитав штом не заспива после пиење на млеко не е најадено. А еве од 10 сега едвај го успав... ништо ке зголемам доза па ако не ке пробам со аптамил. Не ми се менува млеко сега единствено да не му направам дополнителен проблем на мешето.
Дај му поголема доза слободно тоа се препорачани мл и оброци на ден некое дете јаде повеќе некое помалце еден ден моево испи 1.5 млеко комбинација од моето и ад да не требаше гладно да го оставам али затоа нареден ден пак по старо максимум до 1л на ден пие си имаат и они денови кога се по гладни
На кутијата на хип комбиотик што ја имам убаво пишува од тоа млеко може да се дава колку често сака бебето и колку сака. А тие дози за возраст што се пишани и број на оброци се само ориентациони. Незнам дали си прочитала @Happyinlove
Не. Табелата само. И тоа и викам како бе ке му намалувам шишиња овој мојов само бара. Душа гладена. Шпанско село ми е ова со млекава. Златна цицка. Немаше полесно од доење
Епа и мене не ми заспа неколку пати викам што му е и ја отпосле гледам на кутијата дека е On demand млекото
Слободно давај му на бебенцето кога сака и колку сака ќе видиш дека ќе се смири и ќе спие повеќе... јас цела кутија ја исчитАв зошто сменив од холе на хип па сакав точно да видам што пишува.
Мамички колку долго хо употребувате веќе припременото млекце? 30мин, 1 час или 2 часа, користам хипп.
После 1 час не треба да се дава. Повеќе од 30 минути не сум чекала, и тоа мораше тогаш поради Колиеф капките, а сега спремам и веднаш давам.
Зависи каде на која температура. Во фрижидерр може подолго да стои не знам точно колку часа беше, потоа го загреваш во топла вода. На собна околу 1ч.
Јас користев многу е добро супер напредуваше бебенцето. За разлика од другите нема јак лош мирис. И редовна столица имаше. Но за жал почна да кака зелено и почна да не сака да го пие ,па моравме да го смениме. Сега пие хип комбиотик и добро му одговара и тоа.
Уште си ја терате дозата и дали на 4ч? Кај мене бара точно на 4ч плус чај пие 100мл во тек на ден а уште 2мес нема
Не бее какви 4 часа жено,оваа мое дете ни 3 часа не издржува. 150 еднаш во ден знае да испие се друго е 120. И чај давам плантекс по 60мл знае да испие