Моето е 6+++ и 120 пиеше тогаш на 2.5ч и сеуште толку давам. Евентуално 150мл ама многу ретко. Ми качуваше по 1600 грама секој месец, што е многу. Сега е околу 11кг и околу 75 сантими а роден 3390гр и 49 сантими. Првин се водев по "правилата" демек да издржи 3ч ама многу плачеше беше гладен така да почнав да давам на 2.5ч а истата количина
Дали има некој искуство со менење млеко од хип на аптамил или на некое друго? Ми е дтрав да го сменам, а не ја држи многу сита. Плус на комфорт сме. Дали веднаш да преминам на обичен? педијатар вели веднаш ако е друга марка Ако одам на обичен хип можело пола пола постепено Фала
Јас мислам дека можеш одма јас му менев одма ама од холле на хип.. Нека кажат и други мислења кај мене немаше проблем од менење само што од хипот имаше премногу грчеви ама секое бебенце е различно..
Јас одма му сменив од хип комбиотик, на аптамил комфорт па на холле без да мешам млека и без да давам постепено од новото
А зошто менувате млека? Гледам моево хип го држи ама пие доза за 3 мес (има 2м) и во последно време има потепкотии при какање. Се напиња по пола саат за да се искака Не знам дали да менувам ми е страв бетер да не напраам затоа ме интерсираат ваши причини
Во тоа време немаше увоз поради ситуацијата и не можеше никаде да се најде Хипот што го користев. Ми препорачаа Хип комбиотик или Аптамил, се одлучив за второто и не згрешив.
По колку пати во денот треба да кака бебе, и син ми е на адаптирано претходно му давав новалак и си какаше по 2-3 пати во ден, после по препорака на педијатар му сменивме хип комбиотик и уште е на тоа ама сега кака само по еднаш во ден.
Моево кака после секој оброк. Значи едно 6 пати во 24ч. Некогаш пропушта какање после оброк ама се стега грчи и плаче дхри не се искака
Јас го сменив затоа што не какаше по 4-5 дена со холле кака секој ден и без мака, а за напињање напиња педијатарот ми се посмеа ти не напињаш? Како ти така и тоа
А после секој оброк кака по малце или по обилно? Син ми еднаш ама баш обилно си кака, вака не покажува дека има мака со мешето, не знам дали е нормално ова или не...
И моето еден период какаше еднаш пообилно, не мора по 4-5 пати да кака за да е нормално, не се сите деца исти. Ако каката е жолта и нормална, нема гајле.
Нормално е ш.том нема мака со мешето не му се секирај. Моето некои денови кака еднаш обилно некои денови кака 4пати по помалку секогашзлично а стално исто млеко пие се додека нема поблеми со плачки по цел ден и нагони за какање ( од новалак беше така ) нема причина за грижа
Па некогаш обилно некогаш не. Ама јас глесам дека ако не се искака го боли. Зависи може од детето ова си е такво од почеток. Чим нема мака супер си е
Хахаха и тоа што викаш така си е Читав баш низ групите многу мајки се жалеле дека на 2 мес бебињата така напињале и тешко какале Ај да не избрзувам да менувам млеко..
Не е ич страшно се додека има редовни столици, кај бебе на Ад и да е зелена каката тоа е во ред заради железото во млекото..Моево еве сега течни столици има ама пак напиња, од навика изгледа
Здраво. Можеби прашањево не е за тука, но прво ми текна на оваа тема. Ние сме 6++, близначиња, комбинирано измолзено млеко и АД. Од 6ти месец имаме еден оброк, јадат окулу 100 гр кашичка во 11 часот. Последниве неколку дена мака мачиме со пиење млеко. Баш пресметував и излегува дека пијат околу 700 мл дневно. Дали е доволно тоа заедно со оброкот? Стварно сум во дилема зошто до пред 3-4 дена пиеја и по 1 литат дневно.