Кога разврзавте муабет со какање и АД моето кога пиеше аптамил какаше на 7 дена. Сега пие хип комбиотик и кака на 3 дена. Гледам вашите бебиња какаат секој ден или повеке пати на ден
Кое млеко што не содржи казеин (кравји протеин) се користи и може да се најде во Мк, дали знае некоја?
За некој ден полниме 6 месеци,имаме еден оброк и еднаш пие ад, веднаш препинавте на 2ка или постепено?
Јас постепено му воведував 2ка, прво 1:2, па 1:1, па 2:1 се додека целосно го заменив. По неколку дена вака терав.
И јас како оли го префрлав од 1 на 2.. @mar3q педијатарот ми рече штом нема столици секој ден а е на Ад да сменувам млеко се додека не почни да кака секој ден.. Од хип сменив аптамил и на крај холле ни се погоди и со него тераме сега
Nie sme tocno 1 mesec, samo na ad sme,Nan pie, sega pred dva dena pocna da pie po 150ml na Tri do cetiri casa,zavisi kolku e buden I aktiven od obrok do obrok,e sega znae I da Se uspie I da spie kontinuorano po 5 casa,I ne go bidam,go ostavam da spie.
Здраво мамички ние сме скоро 2 месеци на ад формула од почеток,користевме аптамил пренатуре првиот месец,и се беше супер редовно какање и сјајна бела кожа на лицето ,тоа му го даваа и во болница, преминавме на аптамил конфорт по препорака на педијатар,и почнаа грчеви,лицето му се нафрлаа со ситни црвени точки кои исчезнуваат кога ке преспие и нередовна столица. Дали да му ја сменам храната да се вратам повторно на аптамил пренатуре и до кој месец можам дс ја користам истста?
Колку му се пие. И барем три часа да издржи. Секое бебе е различно некои пресметуваат и по формулата 150мл* кг тежина поделено со колку оброци има во денот
Ти благодарам. незнам до која возраст немам кутија за да проверам,да се раздени и ке идам до аптека мислам дека не пишеше возраст на кутијата
Тие црвени точки не мора да значи дека се од млекото, нормална работа е да се појавуваат и да исчезнуваат. Дали става раце во уста и дали се лигави?