Го вртам шишето во круг Хип не ми правеше пена,а бебеланот да,ама па хип ич не ми го сакаше па пак се вративме на бебелан,пие ама не колку што треба,тоа што го испива не е доволно
Чудно ми е дека викаш не прави пена ? Јас му давам Хип комб. Пробиотик. На кутијата стои дека треба да пие 150мл вода се става 5лаж и се добива 170мк готов оброк откако ќе го промучкаш и се дава на темп 37.5ст. Ова што пишувате дека не ги мучкате така не се раствара не го добиваш оброкот по табелата За другите млека не знам ама Хип е вака претпоставувам принципот е тој кај сите Иначе и на кутијата на хип стои дека може да има отстапки од количината да не го испива цело шише А што ти вика педијатар напредува добро или паша на килажа?
Читај ги убаво упатствата на кутијата ова се што ти пишав е од кутијата хип. Види како е бебелан ако не барај по препорака од педикатар друго. Сестра ми 3 -4 ги смени на крај на аптамил завршија тоа го пиеше без проблем. Дури го најдеш вистинското... Пробај и водата смени ја друго не ми текнува Има шанси да не ја сака ако не била правилно правена и да го болело мешето и затоа да ја одбива ...
Nemase problem,eden mesec si go piese ubavo i napreduvase,poslednive dve nedeli ne go saka,pie ama ne dovolno i zatoa ne napreduva
Да,не прави воопшто пена и силно ке го промучкам шишето и пак не се прави пена.Бебеланот прави многу пена
Не се замарајте за пената, нема врска. На пример, ако остане само пена на крај, колку и да трга бебето, нема да ја шмукне. Не може низ толкацко дупче од цуцлата балончиња да испие, пената ќе остане на шишето внатре. Тоа едвај течност поминува низ цуцлата. Хип кога пиеше, не се правеше пена. Кога го префрлив на Аптамил, забележавме дека прави пена. Ниту со Хип ниту со Аптамил имаше грчеви. Не е во ред да не го мучкате млекото, во упатството пишува енергично мучкање неколку секунди за да се раствори млекото убаво. Ако не се раствори убаво, нема да му се вари како што треба во мешето.
Смени го Аптамил за др млеко од искуства од мајки и од препорака од педијатар создава запек. Види секое бебе различно реагира И ние имавме проблем со столицата пробав со новалак ит за запек почна редовно но не качуваше на килажа. Сменив за Бебелан 1 па почна секој ден со кака но ми бара на 1ипол 2 саат да пие или му е слабо млеково или па тој сака повеќе да пие а сме 2м на наредна контрола ќе видам како е килажата Поздрав
Нели ставаш 150 мучкаш и добиваш 170мл готов оброк Во табелата нели така е поделено...ако сакаш ќе ти сликам вечер кога ќе му правам спореди или сликај прати ми во лп
Toa e taka da stavas 150 ml voda i so pravot dibuvas 170 no nema pena kaj mene malku se napravat nekolku meurcinja i i od gi snemuva toa mi bese zborot
Од саботата и давам бејби лове 2 по два пати кака на ден, предходно по еднаш или преку ден од Хипп 2. Еднаш на ден и давам по 120 мл
За колку време ви го пијат млекото.Моето со молење се влечкаме по 1 саат дури ни тоа не ми го допива некогаш