Таков беше братучед ми ја го ранев по цел саат а сес тра му близначка без проблем за 5м Ако друго се ти е исклучено до бебето е Си остана нејадач ама здраво право дете од 14г е сега Иначе моето за 10м го пие 170мл
Колку е големо бебето,моето е полни 2 месеци,значи нерви искинав за тоа млеко,а педијатарот ни вика мора млеко да пие за да не дехидрира и за да напредува нормално.треба дневно околу 650-670 да внесува ама не постигнуваме толку
Ние за една недела ќе правиме 2 месеци и 120мл ги пие за 10 минути, многу лакомо шмука што некогаш ме плаши да не се задави недај боже. А јас да си прашам за моево сега, претходно кога пиеше по 90мл имаше 8 шишиња во 24 часа, на 3 саата јадеше. Е сега пие по 120мл на кутијата пишува по 5-6 шишиња дневно ама он си е навикнат од претходно да си јаде вака и сам си бара на 4 часа сега, и пак му испаѓаат по 8 шишиња да пие, не знам да не се прејадува, дали треба по толку да пие, да не има некој проблем што пие повеќе отколку што пишува, ама па и не ми повраќа, многу ретко се случува да поврати.
Моето пиеше лакомо кога почнав да давам ад,а сега не сака се е со молење.Инаку запишувај си еден ден колку кр испие мл во текот на 24 часа.Треба телесната тежина на бебето по 150 да поможиш и ке видиш колку мл треба да испие
Скроз исти случај за 1 недела правиме 2 месеци и пиеме по 120 мл на 3-3 и пол часа. Ги пие до капка некогаш а кога ќе плаче многу се случува да му дадам на 2 и пол часа е тогаш остануваат 10мл. Отприлика толку треба за оваа возраст како што знам,сепак спрема килажата е моето е 5 и пол кила тешко. Најбитно од се - не слушај од страна кога ти велат дека бебето ти е гладно ако плаче. Јас кога и да послушам ми го остава пола шише неиспиено и губиме ред. Ти најдобро си го познаваш бебето.
На кутијата е само препорака а секое дете е различно некое повеќе некое помалце јаде се додека напредува во килажа нормално се е океј
Има една добра апликација мислам на нас со ад ни врши работа и истовремено на неа внесуваме податоци и ја и маж ми. Ако тррба да одам не мора да ме прашува кога и колку јадел или дали сме мењале пелени туку си гледа на апп. Си пишува кој што внесол и ти дава неделен приказ за да си во тек колку неделно прима млеко и има уште работи не ми се доистражени 2 3 ги сменив оваа ми изглеа стварно супер Baby Glow
.е тоа не знам оваа ни врши раб Некогаш маж ми атанува ноќе или го чува и си апдејтира да знаеме кога какало кога јадело кога спиело Пошто некои денови на врата го чекам он влегува ја штрафта
Навистина не знам која метода одлука на секоја мајка, па и препорака на педијатар во врска со пиењево на млеко е најправилна. 2м кога ги направи се мачевме со тоа по 1 саат на шише во пиење 120мл едвај 90ги испиваше и заспива, ми западна во напредување зш сметав дека му е доволно чим толку испива. Ии да ви кажам од кога му ја сменив цуцлата на шише за 6м за 15мин ги пие 120 и сме супер со килажава. Како за пример дали нас ни воделе како бебина тоолку сметка колкав е отворот на цуцлата. Сме пиееле,каква ќе ни стават сметам дека еден од факторите е овај пробај види Во мојот случај се покажа позитивно.
Јас колку што знам порано сами си ги имаа правено отворите на цуцлите па кога ќе тече повеќе кога помалце. Некои бебиња премногу се изморуваат од шмукање можеби не им одговара цуцлата се бива