Мајки ме интересира тие што ви се малите на Аптамил. Сега треба да се префрлиме на Аптамил 2 и нели таму пишува 3 оброци во текот на денот од 180мл. По колку им давате вие ако не ви пијат наеднаш по 180? И колку оброци цврста храна треба да има за да ја пие таа количина на млеко, некако малку ми е?
Ве молам некоја да ми каже искуство со НАН млеко. Малиот е еден месец точно, му давам НАН, ама последнава недела почна многу да го повраќа. Не знам дали е прејаден или е до млекото.
Стави го на повисоко да не е ептен во лежечка положба ако даваш Омега и од тоа може да е. Дали ти бљуцка или повраќа?
Колку даваш млеко, мислам дека треба да продолжиш исто, само цврст оброк заменуваш со еден оброк ад. Ако даваш, на пример, во 9 ад вообичаено, а ако воведеш доручек во толку, тогаш во 9 не даваш веќе ад, само храна. По колку мл пие сега?
@Juni1985 милам дека ти имаше пишувано дека користиш новалак млеко? Кое точно го користиш? Ние сме на Хипп ама има грчеви па сакам да го сменам со Новалак
Mi treba sovet. Odcstart sme na ad mleko,pie Nan 1,imame tocno dva meseci. Ubavo naprednuva,ovoj mesec kaci 1100g,go drzi sit,bara mlekobna 3 do 4 casa,nema grcevi,navecer si svrzuva po 6 do 8 casa son. No vo poslednite tri nedeli postojano kaka temno zeleno,mislev deka e od probiotikot,pa go smeniv i pak kaka zeleno,teksturata na kakata e dobra samo bojata mi e problem. Dali da go menuvam mlekoto poradi zelenata kaka. Se konsultirab so maticnata taa ostavi jas da odlucam dali da menuvam ili ne
Продавам електрична пумпа - мини електрик на Медела, еднаш употребена, немав потреба, само за проба беше. Цена:1500 ден.
Чудни се овие матични кога оставаат мајката да одлучи наместо да кажат зошто се јавува зелена кака и да дадат совет дали да се смени мелкото. Нејсе, зелена кака може да се јави од недоволна количина на дадено млеко по оброк,пробај 30мл повеќе отколку претходно и види дали ќе го испие и тоа.Ако ги испие и тие 30мл значи гладно било и треба да се продолжи да му се дава повеќе. Гледам 2 месеци сте, да не е и од грчеви ваква кака За ова не знам сигурно дали е од грчеви.. Ако е малку настинато исто може да се јави зелена кака.
Isto pomisliv da ne e od grcevite,ama ete pominaa, znaci ne e od toa,od probiotikot ne e i toa probav,za gladen ne e gladen pie po 170ml gotov obrok na 3 do 4 casa,sa e nastonat ne e za ovie tri nedeli ako bese nastinat ili ke pominese ili nedaj boze ke projdese vo poloso kako kaslica,rasteceno nose. Definitivno e od mlekoto. Maticnata mi e katastrofa no nemam kaj da go nosam na drugo mesto,od mal grad sme,samo taa pregleduva posebno zdravi posebno bolni deca,sto mi e mnogu bitno periodov. Se mislam dali e mozno da ne gi prima site vitamini od mlekoto t.e. neobraboteno mleko ialo dobro napreduva
Еве еден мал водич од што би можела да е зелена каката. Пишува дека е можно поради апсорбирање на железото кое го содржи ад млекото и дека нема потреба за грижа. Се случува некогаш да е зелена нормално е ако е тоа неколку дена. Следи го овие неколку дена и види дали има подобрување.Сенф боја треба да е столицата кај ад хранети бебиња. Јас не би менувала ад млеко на своја рака.
Поради напредување во килажа бидејки послабо ми напредува мора да водам евиденција колку мл ми има испиено,не смее да биде по 650мл во тек на 24 часа.Како да го рачунам млекото,нели со 60мл вода и две мерни лаж млеко искача 70мл,или со 90мл вода и 3 лаж искача 100мл.Дали според готовиот оброк што излегува или според водата што ја ставам
Ја рамниш убаво лажичката од металното од страна? Значи мора точно количина вода и рамна дозерка млеко да имаш. Ад млекото може да му направи проблем ако не е правилно направено (како на пример зелена кака). Ако го подготвуваш правилно, значи може му смета тоа ад, пробај со друго. Лично на моето дете (исто од раѓање бевме на ад), од Хипп му беше вака, од Нан бев најзадоволна и од Бејви Лав. Од кај 7 месеци пробав со Бејби Лав и до скоро го пиеше, не сменив ни едно, година и 10 месеци е скоро, сега веќе никакво млеко не пие, не сака. Пробај смени млеко, зависи на организмот кое му одговара. Јас Хип, Хумана, Аптамил, Нан и Бејбилав му ги давав, дур најдам кое му одговара. Пак ќе кажам Нан најдобро му беше, ама поради разликата во цена префрливме на Бејбилав кое се покажа исто добро како Нан.