Аптамил 1. За до 6 месеци Останатите се комфорт за против грчеви,ар е доколку има рефлукс. И мислам има за предвремено родени.
Кога почнав да и давам ад го пиеше убаво,за 10 мин цело млеко дури и ми се засркнуваше од што пиеше брзо.Сега веке месец ипол мака мачам со 90мл едвај ги влечкаме по саат време некогаш не ми ги ни допива тие 90.и имаме проблем со килажата.Почнав со бебелан,па пробам хип но тоа воопшто не ми го сакаше па пак се вратив на бебелан.Не знам дали е до млекото или до детето.Не знам што ке правам кога ке треба повеќе количина да ми пие.по цел ден сме си со шишето во раце
За разлика од др млека каде за над 4 мес препорачана доза е 150/180 мл, на холе е 210мл. Има ли некоја мајка чие бебе пие холе да сподели колку и пие бебето?
Јас Авент користам презадиволна за почеток земав томи типи со цевче внатре антиколик може најдобро некое од тие па ако се деси и понатака да пие ад земај авент
Мајки што кажуваат педијатрите кај нас во МК? Колку е здраво адаптирано млеко? И дали не дај боже може да има некои последици понатака?
Ме збуни членката со прашањето. Ако не е здраво ад за бебињата и ако има последици нема да биде дозволено за употреба, нели го прават да биде најблиску до мајчиното по состав .... И имунитетот па и не зависи којзнае колку од доење или ад сепак си е до оргснизмот на детето има доени што се болежливи и на ад што немале никаков проблем со здравје
Pred da postavi clenlata vakvi prasanja treba da se informira malku podobro. Ete jas ke kazam od moe iskustvo,kerkami ja doev 16 meseci,do 6 meseci ekskluzivno doenje,pa pak se razboluvase,koga trgna vo gradinka 3 dena odese dve nedeli bese doma,temperaturi visoki,kaslici trista cuda,dodeka drugarceto sto bese od prv den na ad mleko bese mnogu pootpirno od nea,vo dva tri meseci dali ednas ke se razbolese. Sega bebceto mi e od prv den na ad mleko pa ke videme kako ke bide. Vo sekoj slucaj ad mleko ne e otrov, samo e finansiski teret spored mene. Sekogas treba da mu se dava prednost na doenjeto,no koga nebiva od bilo koja pricina netreba da se izmacuvaat nitu majkata nitu bebeto. Na sekoe bebe mu treba mirna posvetena majka,a na sekoja majka srekno i zadovoleno bebe
Адаптираното млеко е направено да биде најблиску по состав со мајчиното и нема никакви последици по имунитетот на децата кои се само на ад за разлика од оние на екслузивно доење.