Pa dobri sme..Jas sum so bliznacinja ednoto kaka po meko u mu mirisa a drugoto po tvrdo i ne mu mirisa....dva pati vo edno denonokie kakat...
Бебе од 1 ипол месец колку мл млеко дохрана треба да пие со комбинирано доење но изгледа нема доволно млеко плаче 1 час после ад 45мл
Килограмите на бебето помножи ги со 150 и ке видиш колку мл во текот на 24 часа треба да пие,ѕреба да има 8 оброка па според тоа ке видиш колку да даваш по оброк
Дали секогаш пред ад даваш да цица? Ако плаче, не значи дека е гладно, можеби го мачат грчеви, сака близина итн.
Кажи ми што направи со млекото, го смени? И ние сме со НАН, исто кака темно зелено веќе шест дена по ред и после секој оброк многу се грчи. Едит: Ако има некој друг вакво искуство ве молам нека сподели.
Ne sum go smenila,imam uste dve golemi limenki, pa da gi ispie tie pa ke vidam sto ke pravam, da mi kazese maticnata da go menam,odma ke go smenev, a vaka barem da gi dotrosam. Se mislam dali da go zemam od Dm mlekoto da go probam,ama mnogu me e strav sama na moja inicijativa da menuvam. I mojot se grci,ama samo 5 do 10 minuti po jadenjeto,i prestaniva,pa ne mu davam vaznost na toa.
Na pocetokot I jas go zemav od DM pa od razgovori deka ne e dovolno hranlivo go smeniv so NAN deka toa mu go davaa vo bolnica. Od toa od DM nemase grcevi I zolta mu bese stolicata, no toa go prepisuvam zosto bese na sam pocetok.
Ja od pocetok sum na Nan,od orv den,i se do pred nekoja nedela bese super,zolta stoloca i po nekolku pati vo denot,isto lako sto kaka dete sto e na doenje,pa potoa oretci kakase samo ednas, pa dva dena imase zapek i od koga se iskaka togas zeleno, prodolzi taka da kaka,i probiotik menev,i d3 kapkite gi smeniv,i definitivno e od mlekoto. A toa od DM,nema sansi da ne e hranlivo po sostav,tuku ednostavno kako ke mu se pogodi na deteto. Pred da gi rwgisteiraat i da gi pustat mlekata vo promet pominuvaat niz mnogu stroga regulativa,i sostavot vo mlekoto mora da odgovara so napisaniot sostav na pakuvanjeto deklariran od proizvoditelot. @Brpbrp dali ke sakas da mi kazes po tabelata od mlekoto od DM kolku e preporacano da pie dete od 2,5-3 meseci
Taka mi kazaa zatoa I go smeniv, a nemav problem so toa od DM. USER=134022]@Brpbrp[/USER] ako sakas I na mene pisi mi kolku e preporacano za bebe od 1,5-2 meseci
Ако можеш врати си се на тоа од ДМ не слушај глупости гледај бебе да не се мачи и нормално во килажа да напредува немам слушнато некоја мајка да каже дека и паднало на килажа со бејбилов
А кажи ми за моето е 3 мессци го мерев дома со мене на вага и е 8кг и нештодолг е и крупен само на ад. 150мл преку ден едвај некогаш и 2 и пол часа издржува гледам на 3 да давам но плачи бара да јаде. Навечер не но преку ден си сака 6 шишиња во ден
Јас му давам 5 со тоа што понекогаш 5тото е 200мл готов оброк а дента 3-3ипол саати бара Педијатаров вика давај му на 4ч Ја си терам вака како што бара 62цм е 6.2кг Пробај еден поголем оброк пред спиење може ќе ти се скратат
Па и јас си мислам да не му се малце 150мл да зголемам може подолго ке е сит Но од друга страна си викам па 200мл да не биде па исто ахахаха
Он кога врзува 6-7ипол саати обавезно 200 му давам кога станува или пред да легне иначе ќе ме изеде мене Пробај еден ден кога ќе стане од спиење и види дента како ќе се понаша со јадењето
Бебево мое почна да бара млеко на секои два часа, а е месец ипол. Пробав да ја зголемам дозата на 120мл и пак ми бара на два часа. Дали некој има вакво искуство и како го решил? Знам дека е препорачливо на три часа да се дава, ама тоа е врескање, претење со нозе, црвен е целиот. Лажливка ич не сака, чај и вода не му давам.