Може му е период во скок да е и да бара почесто види неколку дена како ќе биде ако не консултација со педијатар да не му е слабо млекото
Мајки малку помош до сега пиевме hipp organic combiotic 1 но треба да поминеме на 2ка, е сега треба да ми пратат од Германија но таму кај што барале имало hipp bio combiotic 2 дали е тоа истото млеко или не е?
Не е гладно може грчеви има може сака во раце Да не ти е топло многу дома? Кога пишти го соблакам по пелени се смирува
Гладно е, го сменив млекото на совет од @Brpbrp во бејбилов пре и се покажа одлично, грчевите му поминаа одма. Дома ми е 20-22 степени, така да идеално е.
Педијатарот ми предлага чај да му давам, ама не сакам дека е со шеќери. Млекото го сменив од НАН со бејбилов на твој предлог и се покажа супер, му се среди столицата и грчевите. Ама еве гладно е. Вака знаеше и со НАНот да е гладен и да ми бара на 2 часа, така да до бебето е. Вечито гладен Страв ми е да почнам со 120мл ако сега се научи што ќе правам кога ќе е 2 месеци.
Некои педијатри викаат да се дава колку што ќе посака и моето тој период беше на два часа ме мрднуваше ние сме во скок минатата недела пиеше 7 шишиња а максимум е 5-6 шишиња по 170мл оваа недела едвај 5 ги пие на сила.Пробај давај му повеќе не се води според табела некои се јадачи некои да ги молиш да јадат без грижи мило ми е за грчевите што се средиле
I moeto na 1,5 mesec barase po 120 ml i jas mu davav,nekogas i po 150ml,sega na 2,5 meseci soored tabelata treba da pocne da pie po 180 ml ama nema sansi,nesaka,seuste 150ml mu se dovolni. Taka da nema pravilo deka ako sega davas poveke i za mesec dva bi baralo poveke. Kolku sakat tolku neka pijat,a i kolicinata na ad mleko zavisi od kilazata i kolku e budno t.e aktivno, ako e celo vreme budno normalno e deka pobrzo ke ogladnuva
И ние сме 7 недела па од пред 2 недели пиеме 120мл по препорака на педијатар а и плус он си беше гладен тогаш јадеше одхипп комбиотик и со 120ка беше гладен о сеа сме на аптамил комфорт ама дека веќе дадовме 120ка неможеме да се веаќаме на 90ка според табелата и останавме вака. Ние ја зголемивме дозата поради килажата на бебето плус е неспијач
Здраво, заради запек педијатар ни посочи да го смениме АД од Хип да се префрлиме на Новалак ИТ, дали оваа формула се користи привремено додека се регулира столицата или постојано? Педијатарот прво ми рече привренено, потоа како заборави го Хип сега само Новалак против запек ( https://www.novalac.mk/nc/katalog-na-proizvodi/proizvod/novalac/novalac-it/ )Ќе ја носам на контрола
Овие се користат привремено треба бебе да се мери после недел до две да се види дали напредува со тежина ало не напредува ќе треба новалак обично да пробаш или било кое друго. Јас користев и хип и хумана и бејбилов само од бејбилов му е уредна каката и кака секој ден. Многу од педијатрите ги форсираат хип,новалак,хумана тие што се познат бренд да ги кажам
Bebelan alimenta 2, го пие малиот, го сака и ми се допадна што палмината маст ја имаат заменето со млечна маст, но читав дека е со намалена енергетска вредност и намалени протеини... што го наведуваат како позитивна страна, но јас си мислам да не напредува помалку заради тоа. Инаку до 6ипол месеци беше на мајчино, но се измолзував и веќе почна да ми се намалува нагло.
И ние сме на бебелан ама 1,качува килажа ама не сака количински да пие многу и мака мачам со тоа,се молиме по цел ден.Пробав да смена со хип и новалак но пак си се вративме на бебелан.Баш поради составот и тоа што нема палмина маст одбрав бебелан
Ние од денес сме на бебелан 1 заради тоа што малку става на килажа. Жал ми е што го сменив хипот од почеток е на него веќе 3 и пол мес, но морав да пробам, па ке видиме. Од раѓање на хип првите 2 мес супер апетит и напредок по 1кг на месец, но трети мес само 550гр, и сега за две недели 250 гр, за десетина дена правиме 4 месеци, супер го прифати хипот никакви грчеви не осетивме си кака убаво еднас дневно. Но месец дена мака мачиме со непиење и блуцкање на секое пиење. Пие по 120мл речиси цел час со молење. Давам на 3 часа, навечер станува сама и ја нудам но никогаш не ги допива. Можеби е скок, период се тешев но денешново мерење ме шокираше. Инаку сме весели, полни пелени дури тешки на секои 2,3 часа, педијатар вели се е ок, не изгледа на гладно дете. Не очекувам којзнае колку и првото ми беше исто и остана такво манекен, но не и вака малку. Па затоа земав бебелан. Истата песна ја пееме, можда за нијанса сме подобри, но барем се тешам ајде можеби е покалорично. Некако млеково полошо ми мириса од хипот? Имате мајки слично искуство, има ли надеж да се збуцкаме малку?