Од 6 ти месец пρеминав од Хип κомбиотиκ на Хип оρганиκ чисто млеκо, бебето се пρеρоди Од Хип κомбиотиκ ми κаκаше зелено и не напρедуваше во κилажа. Пρобај го Хип оρганиκ чисто млеκо само со лаκтоза Моето бебе го саκа вκусот на Хип.
Би тρебало да има и Хип оρганиκ 1, знам деκа има Хип оρганиκ 3, Пρашај во аптеκа . Да знаев деκа му одговаρа ова млеκо од почетоκ ќе му давав ама ете на мажот ми му понудиле Аптамил пρонутρа и не знаевме деκа има многу вρсти адаптиρано млеκо. Се изнамачи од Аптамилот пρвите тρи месеци многу гρчево и запеκ по 5 дена немаше столица , а еднаш и 7 дена . Сега два пати во денот има столица и пρобиотиκот го сменавме од био гаја κој многу и го надуваше стомаκот сега κоρистиме Ваја и подобρо е сега.
Дали на вашите бебиња им се фака бело на јазичето од млекото? Дали им го чистите и како? Почна да нне ми ја јасе храната се мислам да не му смета тоа на јазичето
Да не е орална кандидијаза? Се чисти ли како наслаги ли е ? Може да смета на хранење. Консултирај се со педијатар, ам аможеш да пробаш со сода бикарбона растворена во млака вода и газичка да чистиш
Какви шишиња користете? Читав авент дека сменивте повеќето од томи типи Но кој авент? Натурал или антиколик? И кога сменивте цуцли од 0+ на 1+ или 3+?
Да сњ има случено околу 3 месеци кога беше во скок.јадеше по еден час со молење со плачки со тегнењње но немал наслаги на јазичето. Користсм и авент натурал тој има антиколик систем и томи типи исто. Двете ги прифаќа. Цуцли сеуште користиме за од еден месец 2 ка на авент а на томи топи 0+ а е 6 месеци.
Значи ја само Миле контра. Од Авент на Томи типи отидов. Авент ги расипале, купив три шишенца и цуцлите уште на прв месец на сите пропуштаа, бебето лом во вратчето се правеше (ај да речеш едно шише, ама три не е коинциденција) но и од томи типи не сум задоволна бетер од авент се. Авент инаку у форма на брадавица, антиколик жими ...
Премека е цуцлата и тече кога е навалена. Исто ко авентот, дури и полошо. Авентот ако не шмука не пропушта, само не се ист квалитет ко пред 2 години и гледам дека странично авент пушта. Секое боди му е накапано на мојот од томи. Веќе нема да зеам.
Баш чудно јас имам 7 шишиња и ниедно ми нема протечено,а за цуцлата ако е доста топло млекото сите течат многу,да не не ги тегнеш нагоре убаво за да влезат во обрачот.И авент имам прво со тоа почнав ни тоа не тече
Ние од роџење користиме томи за малиот. Немам нешто замерки. А исто добри шишиња се нук, можеш да пробаш.