@Krofna* да нема грчеви што ти пие толку? Бебче мое е 8 недели во среда само 90мл пие, ко ќе има грчеви бара уште да гризе..
Има грчеви ама ептен му се утрински во 5 сабајле докај 8, и тоа во 6 млекото ми е со молење А твоето и цица така?
Како мислип цица така? Дои? Да само навечер на мене кога е полузаспано иначе му давам молзено повеќе од ад. Ете сега ми испи молзено 120мл, изгледа и јас ќе му зголемам сега 120мл.
Јас уште од болница почнав со АД. Ме измачија со доење, не тргна. И дома ништо и после две недели немав. Купив прво Хип органик, такво и во болница пиеше. Потоа матичниот педијатар ни кажа да смениме со Хип комбиотик заради грчевите. Уште полошо беше. Откако се префрливме на Хумана видов подобрување и сега тоа го пие. На бр.2 сме. Но не сум сигурна од која возраст се дава бр.3. Во аптека ми викаат може после годинка, а на пакувањето пишува после 10 месеци. Немам блиски кој да прашам бидејќи сите што ги познавам или доеле до 2 години или давале кравјо уште од 6 месеци. За мене кравјо не е опција, ниту козјо, ниту не знам какво домашно или купечко. Сакам АД да давам до кога ќе сака да пие до тогаш.
Па не давам, реков и не е опција за мене. Но не знам до кога се дава 2ка АД. Дали од 10 месеци 3ка да земам или до година е 2ка?
Од кога ке го припремите млекото за колку време го давате да пие? Ми се случува да го спремам и пак да запие и кога го пие го пие некогаш по 30-40 мин
Да прашам кога преминавте од 1 на 2 иста количина ли ви пие или треба помалку од 2катс? Тука на групата на фб домаче кашице читам као помлаку пиеле? Мојов како исто да сака незнам ...
Mozebi glupo prasanje,no vo sto go cuvate ad mleko sto e pakuvano vo kesi,koristevme nan i bese pakuvano vo limenki,od denes preminavme na babylove i nekako mnogu mi e nezgodno sa go doziram od kesata a i nekako ne mi e sigurno deka e dovolno zastiteno od vlaga taka otvorena kesa.
Ставам од штипките за листови а4 што се и така го затварам и стои во кујна секако за ден и пол ми се троши кедичката