Znam vie koristevte babylove,po kolku ti piese na tocno 4 meseci,za 3 nedeli ke pravi 4 meseci,i od nan mi piese po 180ml,znaci okolu 200ml gotov obrok,od babylove pie 150ml t e.170ml gotov obrok,dali mu trebaat nekolku dena da se navikne na novoto mleko,neznam sto e rabotata,a isto ogladnuva na 3,5 do 4 casa
Толку пиеше ама ептен на сила некогаш и 150мл готов оброк се случуваше да пие. Гледав кога ќе огладне на 2 саати да бара зголемував еден оброк од 170(готов) претежно навечер ако и вечерта се будеше за јадење му давав и сабајле по толку пополека му ги заменував оброците никогаш му немав направено од утре пример по 170 да пие нон стоп.
Помалку пијат двојка бидејќи нели се почнува со цврста храна од 6 месеци, а од 6 месеци и двојка се дава. Кога даваш оброк, кратиш шише и затоа се смета дека помалку пие млеко.
Еве моето не пие помалку, исто пие како пред оброците со храна 150-180 мл (готово му доаѓа 170-200), само за секој оброк се трга шише. Пишува на групата дека 500 мл е минимум што треба до 1 година да пие.
Да да тоа знам и моето пие исто и од двојката колку од кецот затоа се зачудив кога видов во коментар. Фала на одговорот.
колку давате мл на бебе од 8 недели, моето пие 90 но очигледно е малце не додржува 3 часа, а чат пат давам и цице но немам мн млекце
Мајки ги будите ли децАта за јадење? Моево заспа пред пола саат а сеа требаше да јаде. Незбам дали да го будам или да го оставам да спие
Остави го да си спие не сум го будела ќе видиш ќе си стане. Е сега денски гледам дремката да не е повеќе од саат ипол
Не ја будам ама биди спремна веднаш да дадеш кога ќе стани оти барем кај нас е така, се буди и одма мора да има млеко не чека воопшто.По колку пиете сега мл и на колку време? Неколку дена ни се рсзлика децата затоа те прашувам
Само 20мин повеќе спиеше се разбуди за јадење ама незнам дали да го оставам и после да спие да не го будам
И мојов нечека одма отвори очи и одма да јаде Веќе втор месец почнавме исто по 120мл 6пати дневно, промена имаме пред спиење бара повеќе и само тој оброк му е 150мл Вие по колку јадете?
И моето тогаш ќе ја дуплира, значи јадач. Супер. Без грижи, нека си спие, само ќе се разбуди кога ќе е гладно
Давав до вчера 120мл на 3 саати, но вчера ептен плачеше и ми бараше на 2 саати, па денес пробав со 150мл и следам на колку ќе ми побара за почеток издржа 4 часа, ама да не е многу долго 4 часа нзз...