Ептен се оптеретуваш со јадењево остај бебе да ти покаже на колку сака и колку сака да јаде ако напредува добро не се секирај дека е гладно, ако е гладно нема да сопре од плачење ќе почне тивко па ќе си повишува тон
Главна преокупација ми е жими се све мислам дека не се снаоѓам околу јадењево и се си мислам гладен да не е Некако во овој дел сум изгубена незнам дали да го будам или ко робот на точно саат да давам Количина? Све сум во прашалници
Опушти се и следи го бебето на колку саати се буди и колку јаде само ќе ти покаже ако ти бара на 2 саати ќе му зголемиш количина гладно нема да спие 100% штом спие се му е како што треба одмарај и ти со него заедно
По колку млеко пијат вашите деца над година? Моето едвај 120мл и тоа ако му дадам додека спие, ама да е во длабок сон па така успевам да му подметнам шише место цуцла инаку се гади, плука, го турка шишето. Не е до формулата, пробав уште неколку. Хумана инаку пие. Во кашички му ставам така не го одбива. Да го форсирам или да кренам раце?
Дали смее ад да стои приготвено 15-20 мин? Правам по 30мл, ама мојата манекенка испие пола па се одморе и после 15-20 мин пак бара да пие.
Само гледај да не и е тешко на мешето затоа ад се препорачува да се пие на 3 часа или не помалку од 2 да не се трупа млеко врз млеко за да може организмот да го обработи
На е на ад цело време. Педијатарот ни кажа само насабајле и навечер да ѝ давам по 30мл, измеѓу измолзено мајчино пие.
Смее јас го правам ставам капки а грчеви и треба да стојат пола саат да се растворат па да пие Некад и по 45 ми седи додека да стане да го пресоблечам средам па пие
По колку мл пијат вашите бебиња на месец ипол? Јас давам 90 мл, на два ипол, три саати ама не го држи, плаче за повеќе, мн е лакомо. Незнам дали да му зголемам, се мислам дека многу ќе му биде.
Ако ти го повраќа му е многу, зголемувај по еден оброк ако давала 7 оброка по 90мл сега пробај 6 по 90мл и еден 120 и така зголемувај и ќе видиш
Женска бебче ќе ти каже само колку и кога му се јаде. И јас гледам да не е порано од 3 сати. Ама не мачи се со 4 сати сепак е големко бебе му трена млеко за развој. Јас ич не се замарам.
Нема многу качување што ти е. Ако сака тоа дебело да е ќе си биде покасно кога ќе почне да јаде. Ама сепак ти си знаеш најдобро. Моето е и на мајчино затоа, ама ко буцко е.