Адаптирано млеко

Discussion in 'Бебе' started by meU, Jan 12, 2013.

1. haruki

haruki Популарен член

Кај мене малата пие 210мл ама јаде се од млечни производи освен зденка, посебно јогурт пие многу.
    Да не се гади од шишето? Да пробаш со чашка

2. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Здр, бебво мое денес наполни 1 месе, на ад сме од почеток ама и цица малце и се измолзувам ама не повеќе од 50 мл еднаш до два пати на ден. Проблемот ми е тоа што на 2 саати, 2ипол ми бара да јаде а некогаш и на 1 саат иако испил 90 мл, му правам и по1 20 за да фатам ред да му давам на 3, 3ипол саати но некогаш ги пие, некогаш не. Некогаш се случува и тие 90 да не ги испие цели да остави по 30 мл. Цело време се мислам да не му е премногу млеко за кратко време. Дали сте имале некое искуство, зошто незз што да правам неможам никако да фатам ред со неговото јадење, а иначе си качува на килажа нема никаков проблем

3. Nana Jana

Nana Jana Истакнат член

Здраво, јас имам близначиња, 2 недели се, планирам да им заменам еден подој со АД. Дали е многу веднаш да се почне со 60мл.
    И колку најмногу може да стое приготвеното АД?

4. Krofna*

Krofna* Популарен член

Мислам прво да почнеш со 30мл да видиш дали ќе го изедат, ако сакаат сеуште тогаш 60ка немој веднаш од прва
    Кога правам ад ако треба да ставам капки мора да стои со капки 30мин за да се растворат, некогаш и саат време стои направено тАка и пишува дека може до 1 час да стои

Nana Jana likes this.
  5. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Исти проблем како ја да сум го пишувала постов:) и ние сме комбинирано т.е секој оброк ад + цице,исто на 2-3 саати,ретко кога ке издржи повеќе од 3 саати и исто пие некогаш по 120мл а некогаш едвај 60мл ке испие,никаков ред:?:

TeodoraMJ likes this.
  6. no name5

no name5 Популарен член

бевме на контрола на 2 месеца ми го измерија 4950 давам ад и мајцино на некој подој немам многу млеко, бебе пие 90 мл плус цице и пак не додржува плаче порано од 3 часа, е сеа педијатарката не ми дозволи да му зголемам на 120 мн му било, таман му било 90 мл а еве читам бебиња од 2 месеци веќе пијат 120 мл... и сеа во дилема сум што да правам но мислам да му зголемам сепак бебе си бара повеке...

BabyD0ll likes this.
  7. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Не е многу 120мл, зголеми му. Така направив јас. Едно време се замарав по колку мл треба да пие (цело време бевме надвор од табелата) сега му следам потреби, сите мирни сме дома. Секако да не надминува над 1л дневно.

no name5 and Snowflake92 like this.
  8. Krofna*

Krofna* Популарен член

Иние на два месеца пиевме 120, не издржуваше, сеа за некој ден полн трети ќе биде уште пие 120 и еве сеа од пред некој ден почна пред легнување 150.
    И моево на два месеци беше таа тежина ние сме само на ад.
    Мислам ако ти е гладно да му дадеш да пробаш зашо може еден оброк да ти испие 120 следниот ни 90 да не испие зависи колку е гладно

no name5 likes this.
  9. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Моето пие понекогаш 120 понекогаш 90мл, еве денес два месеци прави.

no name5 likes this.
  10. Sky***

Sky*** Истакнат член

Моето бебе има 4.5 месеци и пие 150мл, (170мл готов оброк) на 3ч. Го пие на рати, половина, па пауза, па некогаш го допива, некогаш не. Има некој слично искуство?

no name5 likes this.
  11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Давај му го на 4ч да видиш дали цело ќе го испие

12. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Да иста возраст, пиеше 150 сега по 120 и тогаш остава некогаш... па се тегне по шише па и го дадам да го држи, па и паѓа и се лути. Хранење по пола саат некогаш :devil::sweat:

13. Sky***

Sky*** Истакнат член

Плаче ако поминат повеќе од 3ч и одвај ја смирувам...

14. Sky***

Sky*** Истакнат член

И повеќе од 40 минути се случува да трае хранењето...менуваме и соби, положби, па ај да ждригне...и така...:sweat:

BabyD0ll likes this.
  15. Krofna*

Krofna* Популарен член

Моево за некој ден ќе прави три месеци и ние некој оброк се шетаме низ соби и сточки јаде па се трга па ждригнува уште сеа а понатаму незнам како ќе го додржам

16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Можеби и количински е многу за нејзе без разлика на табелата. Или смени цуцла со 3+ проток што се, да не се изморува и од влечење со помала цуцла :) можеби и имаш пробано али ова е тоа што јас го знам :)

BabyD0ll and Sky*** like this.
  17. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Мајки молам за помош, бебето ми е скоро 3 месеци. На АД и плус цицаше, сега повеќе е на АД бидејќи не напредуваше доволно. Последнава недела одбива да пие млеко. Ја плука цуцлата, не трга, му тече низ уста. Сменив три млека, џабе. Педијатарот ми рече да пие со цуцла со поголемо дупче, но и тоа не помага. Искуства?

18. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Моето во скокот правеше така третиот мислам баш тој во третиот месец . Ни се поклопи и со вакцина. Ќе му помине не грижи се

PeachGirl likes this.
  19. SanelaS

SanelaS Популарен член

Moeto bese na kombinirano i go otkaza ad celosno gi promeniv site i niedno ne prifafi sega ostanaa samo 2 nokni podoi.Inaku e 13 meseci go prasav doktorot sto ako prestanam da dojam ne saka mleko nikako toj mi rece deka nad godina da vnesuva drygi mlecni proizvodi i deka nema problem.Od mlecni jade kaskaval i kiselo mleko i toa e toa naskoro kw go odbijam i od 2 podoi.

Sesil and PeachGirl like this.
  20. Moce19

Moce19 Истакнат член

Здраво мајки, пред една недела примавме рота вакцина и тогаш на едното бебче му сменив млеко Аптамил Анти рефлукс. Другото бебче си продолжи со обичното Аптамил. Од тогаш(четвртокот) до сеа бебче 1 има проливче, кака по 2,3 пати на ден и тоа се е течно. Дали е од вакцината или од млекото што мислите вие? На бебче 2 каките му се добри. Фала однапред на сите :inlove: