Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. Juni1985

Juni1985 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2019
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    616
    Me interesira koja ti bese pricina da mu gi smenis mlekoto.Jas se mislam na ednoto bebe da mu go smenam,edno vreme kakata mu mirisase i celiot pampers lom go pravese i bojata bese svetlo zelena a sega se smeni ama pak nekako koga treba da kaka mnogu se napnuva i bojata e temno zelena a i mnogu gasovi imat koristime Novalak

2. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    422
    Здраво, бебево ми е 1 месец, користев Нан комфотт ад, го сменив со Хип комбиотик, но и по испиени 120 мл ми бара на 2 саати јадење, незз дали е доволно хранливо, а и неколку пати ми кака зелена кака, не цела ама пак има зелено, а и се мачи за какање плаче додека да се искака, дали е од млекото незз, да ми препорачате некое др ад што е похранливо или поубаво за мешето да нема мака

3. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.993
    Допаѓања:
    4.873
    А со нан комфорт колку издржуваше? Инаку моето има пиено и хип комбиотик и холе и двете му одговараат супер. Моментално е на холе. Само новалак не му одговараше. За хранливоста мислам дека сите мора да задоволуваат исти стандарди но аптамил го кажуваат како најјако. Додека бе пробаш не можеш да знаеш. А тврдата кака можно е да е од млекото, Ако претходно немало мака од нан

4. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Е па и јас ќе пишам тука сега.
    Бебче пие по 100мл понекогаш 90мл понекогаш 130мл, мајчино и ад, е па во последно бара на 2 и пол сати не мОже никако уште пола сат да издржи..
    2 месеци е..

На TeodoraMJ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    422
    Имаше мака од Нан затоа му го сменив, дека ова има пробиотик мислев ќе му биде подобро. Исто и со Нанот ми бараше да јаде на пократко време.

6. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    422
    Истиот проблем и јас го имам, го лажам со цуцла, го ставам да цица иако немам мн млеко за џабе, вришти за јадење, затоа и пишав дали е до млекото или до детето е иначе кое млеко го користиш?

7. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Беба оптипро пре, мајчино исто цел оброк.

8. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.993
    Допаѓања:
    4.873
    Толку мало и моето бараше на двсипол часа поеше и ад и мозено. Може си е до детето. А за каката е од млекото

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Moce19

Moce19 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    2.816
    Од раѓање, дали дека помали родени, со мала родилна тежина, во 37ма недела ама машкото ми бљуцка цело време, скоро на секое пиење млеко, навечер не. Пробавме со оризова вода, 30мл оризова, остатокот друга што си ја користиме, пак продолжи, не толку како претходно ама пак и затоа во консултација со педијатар сменивме на анти рефлуксно, подобар е во однос на бљуцкањето ама имаме пролив, па незнам дали е од тоа или од ротата...

10. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.584
    Колку што сватив го доиш.
    Првин го ставаш на града па послем ад.. И кога го доиш не мора да помине повеќе од 2 часа.. И на секој час да бара ставај го на града, а за ад млеко не мора 3ч има дечина што не ги додржува сити толку време можеш и на 2 и пол часа да му даваш, али првин на града послем ад

На BabyD0ll и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  11. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    И моето не го држеше и преминавме на аптамил комфорт

12. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Преку ден не ми сака на града, само ноќе го дојам.
    Преку ден му давам молзено 120мл, а кога немам јас толку за три сати или му додавам ад или му давам цел оброк ад 120мл.
    Е сега зависи, понекогаш пие само 2 шишиња ад, а се друго е молзено преку ден/ноќе доење.

13. Zumbulka86

Zumbulka86 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2020
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    66
    Истиот случај и кај нас. Почнав со нан, меѓутоа имаше потечна и често зелена столица, па сменив со хип со пробиотик. Моето е месец ипол и давам по 90 мл, страв ми е да му дадам повеќе, да не му стварам повеќе грчеви. Исто не го држи млеково, плаче бара повеќе, некогаш не издржува ни два саати. Не сакам да му го сменам, му се среди столицата од него,убаво си напредува. гледајќи по тебе ваљда би требала да му зголемам оброк, да видам како ке реагира.

14. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.584
    Истото го правев и јас.. Пример му давав 90мл (толку молзев на почеток) ако се најадеше и послем 1час знаеше пак да е гладен ако немав молзено му давав ад цел оброк. Не пратев многу на часовник едино ако јадеше цел оброк 120мл и ако нареден треба да е ад исто цел оброк тогаш гледав барем 2и пол часа да има поминато. А ако само надополнуваш пример 30мл,50мл не гледај да помине 3часа тоа е само надополнување не е цел оброк. Советов е од патронажна

На TeodoraMJ и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  15. KiviOdMaldivi

KiviOdMaldivi Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    217
    Мојата не пие како што треба веќе 2 ипол месеци, напредува но секогаш е на долна граница
    Сменив 4 млека,секакви шишиња и цуцли,и 6+ цуцла и ставав но џабе
    До ден денес се мачам,бутка со јазичето се врти на страна,плаче,затвара уста, некогаш знае и со рака да ми го бутне шишето.И положба сменив и место за пиење,и на тивко и темно ,и со музика но џабе и џабе
    Веќе сме 4+ па почнавме со вкусови
    Но тоа нема да ја најаде и да и замени млеко
    Нервозно е многу,си плачам понекогаш кога ја гледам и нејзе како одбива и плаче.И педијатар сменив но ниеден педијатар нема соодветен одговор и решение

16. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Зошто шишињава кога ги стерилизирам се прават бледа боја.
    Да ги поминам ли со детергент за садови или да купам од тој специјалниот за шишиња?

17. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Проба аптамил?

18. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Јас прво ги мијам со фрош сега зедов хип и во стерилизатор и не ми менуваат боја

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Каков стерилизатор имаш?

20. KiviOdMaldivi

KiviOdMaldivi Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    217
    Не сум,имам уште за 3 дена бебелан и се мислам за аптамил
    Читав дека правел запек па затоа ми е страв некако,со бебеланот барем има добра столица