Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    422
    Која е разликата меѓу тие две ад? И дали може да се дава повеќе од препорачаните дози затоа што со бебево мое ги надминуваме ама не повеќе од литар на ден, лакомо е за јадење?

2. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    2.940
    Pre се смета дека е за предвреме родени, моето е скоро 4кг родено, но случајно го купи мм и кога видовме дека е добро си продолживме со него. Разликата во составот е лактозата едното млеко беше со повеќе, другите параметри се исти. На совет од педијатарот да не му даваме веќе pre преминавме на 1-от. Многу грчеви му направи. Сега сме на хип органик немам никакви забелешки за млекото.
    Може да се дава повеќе од табелата, моето е исто лакомо, но да не се надмине 1литар дневно.

Последна измена: 18 март 2021
    На TeodoraMJ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Смееш на кутијата ти е препорачана доза сите бебоња не пијат исто млеко.Пре ти е за предвремено родени,а 1 ти е 0-6 месеци.Моето пропати од грчеви али од млекото никогаш немал

На TeodoraMJ му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Мене докторот ми рече дека не сум требала да го менувам Аптамилот и дека стомакот не го болел поради млекото, него нормално било на новороденче да го боли стомак.

5. macufkam

macufkam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2014
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    221
    Како им приготвувате ад ад млеко кога сте излезени бидејки како што знам не е убаво да стои направено повеќе од еден час ,иначе користам аптамил 1

6. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.245
    Допаѓања:
    19.028
    Ќе си земеш диспанзер со прегради. Најевтини во локо кроко на НУК ставаш колку лажици и фа ти треба има можност 3 оброка во еден диспанзер.
    Во мало термосче ставам вода колку ми е потребно чисто да не пие ладно млеко (иначе можеш и шишетп со вода). Кај и да си вадиш шишето истураш ад мучкаш за помалце од 1м имаш млеко.
    Ова го правев и ноќе кога стануваше да не мерам лажички во 3 сабајле или да греам вода...

На Nane26, azelea, BabyD0ll и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Во термос ставам зовриена вода за да држи повеќе време и во чашка за чување ад ставам колку што треба ад

На macufkam му/ѝ се допаѓа ова.
  8. macufkam

macufkam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2014
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    221
    Ви благодарам на информациите :l:

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Те молам сликни го диспанзерот неможам да го најдам на страната

На no name5, Butterfly1107 и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  10. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.446
    Допаѓања:
    5.213
    Нешто слично како Милки правам и јас само што користам стерилни чашки за урина,најмалите што ги има...кога сум слободна во денот застанувам и мерам и ги полнам 10 чашки...дел чувам во ранчето за излегување дел дома за навечер...вода спремам вријам, полнам термос и имам за пола ден па уште еднаш пред легнување пак исто...ова особено олеснително ми е за навечер, не само за излегување..земам шише, туривам вода, земам стерилна чашка ја отпревртувам во шишето,мучкам и за 1 мин имам оброк...особено корисно зошто моево бебе навечер кога се буди сака јадењето да му е одма спремно или ја крева цела куќа...е сега моево е мало и пие малку, кога ќе биде поголемо водата од термосот ќе ми биде за помалку оброци ама пак олеснително...порачав јас таков диспензер од али експрес али мислам ќе ми зафаќа многу место во ранчето и онака ми крцка, ова со стерилниве чашки многу корисно испадна

@Krofna* по грешка тебе сум ти одговорила

@macufkam

На Krofna*, macufkam и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Повели
    И во Џамбо има, нивното ми е поубаво, капачето е попрактично.

На Krofna* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.245
    Допаѓања:
    19.028
    Моја грешка дечки на НИП бил
    200-300 не повеќе @macufkam

Прикачени фајлови:

На Krofna* му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    И јас навечер вакво нешто користам не можам да мерам, се случувало да се збунам во броење и да го фрлам и ново да прам.
    3EFB2B12-CCD9-4911-81E3-0DBF6F9EAB8D.jpeg

Кога излегувам обавезно ова по мене и термус со топла вода, моето дете нема шанси ладно млеко да пие се гади.

И мајчиното ако не е стоплено не го пие, затоа се зезнувам навечер немам време да го стоплам и морам ад да прам.

На eta и Krofna* им се допаѓа ова.
  14. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Никогаш ладно не сум дала, зарем и во ладна вода може? Во упатството пишува на која температура треба да е водата за да се раствори убаво.
    Кога не сме дома, во термос носам зовриена, но носам и бесконтактен за да ја измерам температурата на водата.
    Ноќе кога давав, топлев вода во електрично ѓезве, за нецела минута е спремно млекото.

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Јас никогаш не мерам, на кутијата пишува 45С, ете погрешно сум правела.
    Јас ја кував водата и чекав пола сат да се излади малку и ја ставав во термус.

16. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.446
    Допаѓања:
    5.213
    Моето па за ништо живо не пие топло млеко...до пола и цело ќе го поврати...така се научи од почеток мајчино му давав отприлика на собна температура и од тогаш само така пие...водата ја вријам па ја ладам малку да е млака за поубаво да се раствори млекото..знам дека не е така по упатството ама така сака...иначе супер напредува во килажа

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Во термос кога ставам, превриена ја ставам за да издржи подолго време, некогаш и подолго сме на пат и ми треба да се задржи топлината.
    Прав ставам кога водата е на 41-42-43, а му давам да пие кога млекото ќе се излади на 36-37 степени, всушност и со цицање кога беше, млекото ладно не беше.

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.
  18. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.446
    Допаѓања:
    5.213
    А колку време треба да стигне од една до друга температура? Моето не е толку трпеливо :wasntme:

19. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    А да го навикнеш на топло не можеш?
    Мислам дека е подобро му го грее стомачето.
    Јас стриктно избегавам да му давам ладно млеко, поради тоа имам фрлано доста мајчино млеко.
    На собна тоа е ладно мраз.

20. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Леле вака ако почнам да мерам ќе ми мрдне паметот.
    Јас за преку ноќ во термус чувам вода и до мене од таа во шише евиан и ако е прежешка ставам евиан ладна малку и таман си доаѓа.