Форумџика на годината

Адаптирано млеко

Discussion in 'Бебе' started by meU, Jan 12, 2013.

1. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Која е разликата меѓу тие две ад? И дали може да се дава повеќе од препорачаните дози затоа што со бебево мое ги надминуваме ама не повеќе од литар на ден, лакомо е за јадење?

2. Kolache na mama

Kolache na mama Популарен член

Pre се смета дека е за предвреме родени, моето е скоро 4кг родено, но случајно го купи мм и кога видовме дека е добро си продолживме со него. Разликата во составот е лактозата едното млеко беше со повеќе, другите параметри се исти. На совет од педијатарот да не му даваме веќе pre преминавме на 1-от. Многу грчеви му направи. Сега сме на хип органик немам никакви забелешки за млекото.
    Може да се дава повеќе од табелата, моето е исто лакомо, но да не се надмине 1литар дневно.

Last edited: Mar 18, 2021
    TeodoraMJ likes this.
  3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Смееш на кутијата ти е препорачана доза сите бебоња не пијат исто млеко.Пре ти е за предвремено родени,а 1 ти е 0-6 месеци.Моето пропати од грчеви али од млекото никогаш немал

TeodoraMJ likes this.
  4. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Мене докторот ми рече дека не сум требала да го менувам Аптамилот и дека стомакот не го болел поради млекото, него нормално било на новороденче да го боли стомак.

5. macufkam

macufkam Истакнат член

Како им приготвувате ад ад млеко кога сте излезени бидејки како што знам не е убаво да стои направено повеќе од еден час ,иначе користам аптамил 1

6. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Ќе си земеш диспанзер со прегради. Најевтини во локо кроко на НУК ставаш колку лажици и фа ти треба има можност 3 оброка во еден диспанзер.
    Во мало термосче ставам вода колку ми е потребно чисто да не пие ладно млеко (иначе можеш и шишетп со вода). Кај и да си вадиш шишето истураш ад мучкаш за помалце од 1м имаш млеко.
    Ова го правев и ноќе кога стануваше да не мерам лажички во 3 сабајле или да греам вода...

Nane26, azelea, BabyD0ll and 3 others like this.
  7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Во термос ставам зовриена вода за да држи повеќе време и во чашка за чување ад ставам колку што треба ад

macufkam likes this.
  8. macufkam

macufkam Истакнат член

Ви благодарам на информациите :l:

Brpbrp likes this.
  9. Krofna*

Krofna* Популарен член

Те молам сликни го диспанзерот неможам да го најдам на страната

no name5, Butterfly1107 and BabyD0ll like this.
  10. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Нешто слично како Милки правам и јас само што користам стерилни чашки за урина,најмалите што ги има...кога сум слободна во денот застанувам и мерам и ги полнам 10 чашки...дел чувам во ранчето за излегување дел дома за навечер...вода спремам вријам, полнам термос и имам за пола ден па уште еднаш пред легнување пак исто...ова особено олеснително ми е за навечер, не само за излегување..земам шише, туривам вода, земам стерилна чашка ја отпревртувам во шишето,мучкам и за 1 мин имам оброк...особено корисно зошто моево бебе навечер кога се буди сака јадењето да му е одма спремно или ја крева цела куќа...е сега моево е мало и пие малку, кога ќе биде поголемо водата од термосот ќе ми биде за помалку оброци ама пак олеснително...порачав јас таков диспензер од али експрес али мислам ќе ми зафаќа многу место во ранчето и онака ми крцка, ова со стерилниве чашки многу корисно испадна

@Krofna* по грешка тебе сум ти одговорила

@macufkam

Krofna*, macufkam and Snowflake92 like this.
  11. 0ли

0ли Форумски идол

Повели
    И во Џамбо има, нивното ми е поубаво, капачето е попрактично.

Krofna* likes this.
  12. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Моја грешка дечки на НИП бил
    200-300 не повеќе @macufkam

Attached Files:

Krofna* likes this.
  13. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

И јас навечер вакво нешто користам не можам да мерам, се случувало да се збунам во броење и да го фрлам и ново да прам.
    3EFB2B12-CCD9-4911-81E3-0DBF6F9EAB8D.jpeg

Кога излегувам обавезно ова по мене и термус со топла вода, моето дете нема шанси ладно млеко да пие се гади.

И мајчиното ако не е стоплено не го пие, затоа се зезнувам навечер немам време да го стоплам и морам ад да прам.

eta and Krofna* like this.
  14. 0ли

0ли Форумски идол

Никогаш ладно не сум дала, зарем и во ладна вода може? Во упатството пишува на која температура треба да е водата за да се раствори убаво.
    Кога не сме дома, во термос носам зовриена, но носам и бесконтактен за да ја измерам температурата на водата.
    Ноќе кога давав, топлев вода во електрично ѓезве, за нецела минута е спремно млекото.

BabyD0ll likes this.
  15. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Јас никогаш не мерам, на кутијата пишува 45С, ете погрешно сум правела.
    Јас ја кував водата и чекав пола сат да се излади малку и ја ставав во термус.

16. doubleinfinity

Моето па за ништо живо не пие топло млеко...до пола и цело ќе го поврати...така се научи од почеток мајчино му давав отприлика на собна температура и од тогаш само така пие...водата ја вријам па ја ладам малку да е млака за поубаво да се раствори млекото..знам дека не е така по упатството ама така сака...иначе супер напредува во килажа

Snowflake92 likes this.
  17. 0ли

0ли Форумски идол

Во термос кога ставам, превриена ја ставам за да издржи подолго време, некогаш и подолго сме на пат и ми треба да се задржи топлината.
    Прав ставам кога водата е на 41-42-43, а му давам да пие кога млекото ќе се излади на 36-37 степени, всушност и со цицање кога беше, млекото ладно не беше.

BabyD0ll likes this.
  18. doubleinfinity

А колку време треба да стигне од една до друга температура? Моето не е толку трпеливо :wasntme:

19. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

А да го навикнеш на топло не можеш?
    Мислам дека е подобро му го грее стомачето.
    Јас стриктно избегавам да му давам ладно млеко, поради тоа имам фрлано доста мајчино млеко.
    На собна тоа е ладно мраз.

20. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Леле вака ако почнам да мерам ќе ми мрдне паметот.
    Јас за преку ноќ во термус чувам вода и до мене од таа во шише евиан и ако е прежешка ставам евиан ладна малку и таман си доаѓа.