Која е разликата меѓу тие две ад? И дали може да се дава повеќе од препорачаните дози затоа што со бебево мое ги надминуваме ама не повеќе од литар на ден, лакомо е за јадење?
Pre се смета дека е за предвреме родени, моето е скоро 4кг родено, но случајно го купи мм и кога видовме дека е добро си продолживме со него. Разликата во составот е лактозата едното млеко беше со повеќе, другите параметри се исти. На совет од педијатарот да не му даваме веќе pre преминавме на 1-от. Многу грчеви му направи. Сега сме на хип органик немам никакви забелешки за млекото. Може да се дава повеќе од табелата, моето е исто лакомо, но да не се надмине 1литар дневно.
Смееш на кутијата ти е препорачана доза сите бебоња не пијат исто млеко.Пре ти е за предвремено родени,а 1 ти е 0-6 месеци.Моето пропати од грчеви али од млекото никогаш немал
Мене докторот ми рече дека не сум требала да го менувам Аптамилот и дека стомакот не го болел поради млекото, него нормално било на новороденче да го боли стомак.
Како им приготвувате ад ад млеко кога сте излезени бидејки како што знам не е убаво да стои направено повеќе од еден час ,иначе користам аптамил 1
Ќе си земеш диспанзер со прегради. Најевтини во локо кроко на НУК ставаш колку лажици и фа ти треба има можност 3 оброка во еден диспанзер. Во мало термосче ставам вода колку ми е потребно чисто да не пие ладно млеко (иначе можеш и шишетп со вода). Кај и да си вадиш шишето истураш ад мучкаш за помалце од 1м имаш млеко. Ова го правев и ноќе кога стануваше да не мерам лажички во 3 сабајле или да греам вода...
Во термос ставам зовриена вода за да држи повеќе време и во чашка за чување ад ставам колку што треба ад
Нешто слично како Милки правам и јас само што користам стерилни чашки за урина,најмалите што ги има...кога сум слободна во денот застанувам и мерам и ги полнам 10 чашки...дел чувам во ранчето за излегување дел дома за навечер...вода спремам вријам, полнам термос и имам за пола ден па уште еднаш пред легнување пак исто...ова особено олеснително ми е за навечер, не само за излегување..земам шише, туривам вода, земам стерилна чашка ја отпревртувам во шишето,мучкам и за 1 мин имам оброк...особено корисно зошто моево бебе навечер кога се буди сака јадењето да му е одма спремно или ја крева цела куќа...е сега моево е мало и пие малку, кога ќе биде поголемо водата од термосот ќе ми биде за помалку оброци ама пак олеснително...порачав јас таков диспензер од али експрес али мислам ќе ми зафаќа многу место во ранчето и онака ми крцка, ова со стерилниве чашки многу корисно испадна @Krofna* по грешка тебе сум ти одговорила @macufkam
И јас навечер вакво нешто користам не можам да мерам, се случувало да се збунам во броење и да го фрлам и ново да прам. Кога излегувам обавезно ова по мене и термус со топла вода, моето дете нема шанси ладно млеко да пие се гади. И мајчиното ако не е стоплено не го пие, затоа се зезнувам навечер немам време да го стоплам и морам ад да прам.
Никогаш ладно не сум дала, зарем и во ладна вода може? Во упатството пишува на која температура треба да е водата за да се раствори убаво. Кога не сме дома, во термос носам зовриена, но носам и бесконтактен за да ја измерам температурата на водата. Ноќе кога давав, топлев вода во електрично ѓезве, за нецела минута е спремно млекото.
Јас никогаш не мерам, на кутијата пишува 45С, ете погрешно сум правела. Јас ја кував водата и чекав пола сат да се излади малку и ја ставав во термус.
Моето па за ништо живо не пие топло млеко...до пола и цело ќе го поврати...така се научи од почеток мајчино му давав отприлика на собна температура и од тогаш само така пие...водата ја вријам па ја ладам малку да е млака за поубаво да се раствори млекото..знам дека не е така по упатството ама така сака...иначе супер напредува во килажа
Во термос кога ставам, превриена ја ставам за да издржи подолго време, некогаш и подолго сме на пат и ми треба да се задржи топлината. Прав ставам кога водата е на 41-42-43, а му давам да пие кога млекото ќе се излади на 36-37 степени, всушност и со цицање кога беше, млекото ладно не беше.
А да го навикнеш на топло не можеш? Мислам дека е подобро му го грее стомачето. Јас стриктно избегавам да му давам ладно млеко, поради тоа имам фрлано доста мајчино млеко. На собна тоа е ладно мраз.
Леле вака ако почнам да мерам ќе ми мрдне паметот. Јас за преку ноќ во термус чувам вода и до мене од таа во шише евиан и ако е прежешка ставам евиан ладна малку и таман си доаѓа.