Да со бокал загревам и ладев под чешма. Џабе куќата у вис. Функционираше само кога јадеше точно на пример на 4ч. Од 4ти месец скроз се изремети со саатите. Т.е. откако почна цела ноќ да спие по 9 саати да врзува. Греам во бокал колку да е погодна за пиење 10 секунди и ставам ад
А не може да го направиш од прилика пред да стане, па во ваков греач да го ставиш шишето со ад за да одржува температура додека не стане? Нели 1 час може да стои направено ад.
Тоа не разбрав со греачот тоа и прашав погоре на колку температура го раствараат девојкиве што имаат... Инаку сум пробала ама проблемот е што некогаш пие на 2ипол саати некогаш на 4 саати некогаш 3 саати...според тоа како бара давам 150 или 180мл ад... затоа никогаш не можам да држам готов оброк. Се надевам на 2ка кога ќе поминеме и кога ќе почне асално да јаде дека ќе се потсреди
Сигурно ќе се потсреди. Еве моево пие трипати на ден млеко, се знае во колку саат бидејќи си има оброци. Додуша и претходно точно со саат беше. Јас би направила млеко на 41-42-43 степени и би го ставила во греач. Од 40 и нешто постепено ќе се симне на 37 (или колку и да држи греачот) и ќе си остане на таа температура.
Јасно ми е сум правела и сум завршувала со фрлање на млека. Не му давам на саат чекам да заплаче. Понатака кога ќе се среди друго е. Така го правев точно на почеток но знаев кога ќе пие.
Моето има опција keep warm и го оставам шишето внатре така нонстоп и ги менувам. За навечер ми е спас само вадам шише и ставам ад и мучкам
Тоа е добра опција ако ја чува потопла водата, но еве Милки со ладењето има проблем. Јас млеко нема шанси со него да правам или да го ладам со него во раце. Ако го види шишето, готово е, почнува да плаче по млекото. Го правам во друга соба, не се појавувам без млекото пред него и само одам, го земам и му давам да пие. Пред ноќно спиење пие ад, кога ќе стане од ноќно спиење и после прва дремка, не плаче кога ќе се разбуди. Не е буквално во толку и толку, но знам колку време спие и кога би станал од прилика.
Па ова се врти и можам да одберам измеѓу keep warm i опцијата за тотално греење да го оставам и некако ми е идеална температура добро се раствора млекото и таман е за пиење(што значи и не е баш оние 50 степени мислам беше за растварање ама за навечер посебно вака терам) Моето е 5мес и уште стамува двапати навечер да јади.. мене до душа и не ме гледа во темно правам си светам со телефон ама го познава звукот на мучкање вие сте поголеми сигурно штом 3 млека има
Водата ми е претходно превријана, па ставам во шишенце, а температурата на грејачот можеш да си ја направиш на колку сакаш ти. Мене ми е направена на температурата како што го сака мојава цуца. Ставам ад и мешам. Можеш да да си ставиш претходно во дозерка за побрзо, мада и така со лажичка не се губи многу време. Инаку во грејачот има вода, фактички шишето е во топла вода.
Мене ептен ми е практичен, постојано ми е уклучен и само повремено му дотурам вода, зошто испарува, ама тоа еднаш до два пати на ден. Инаку во него можат и кашички да се грејат.
Ај и јас да се приклучам во темава, видиш имало цаки што како се прави. Јас ја превривам флашираната, чекам 7мин и го правам млекото и после шишето 7мин во замрзивач или 10 во фрижидер Ми одзема доста време подготовката ама сеа да купувам додатоци не знам дали вреди. Мали пие само навечер и понекогаш сабајлечки му давам. Иначе користиме Холе кравјо 2јка. Што мислите дали е добро тоа или да го сменам?
Леле која будала сум јас, па може водата само да се остави внатре. Јас па никогаш не го користев а до мене е до спалната. Го користев за мајчино млеко само... Фала што напиша како што да знам.
Такс бев јас првиот месец може и два.. си чекав 3-4 мин да се згрее и тоа бебе плаче вика Сега вода ми е нонстоп внатре спремна
Поголем е, 10 и пол месеци е. Но најмногу 4 шишиња имаше кога се роди додека ми дојде млеко, а после некое време успеав да намалам на 2 шишиња. Скоро 9 месеци беше комбинирано ад и цицање. Мене покрај мучкањето, ми го познава и звукот на термометарот @Butterfly1107 Мислам дека сега не вреди да се зема, касно е. Ниту за млеко долго време ќе го искористиш ниту за каши бидејќи и каши не јаде, си јаде со раце. Тебе подготовкава ти одзема време како на почеток јас Колиеф кога ставав и чекав половина час пред да му го дадам Баш сега мерев утринсково млеко колку ми одзема време. Вода 180 ml, електрично ѓезве, мучкање и ладење без помош на ладна вода, но во студена соба го спремам. Ми требаше точно 6 минути и тоа водата што ми се загреа на 45 °. Кога ја загревам на 41-42, и побрзо ми е готово.
зошто ја превривате флашираната вода заррем треба? јас превривам обична вода ставам во термос и со флашираната само додавам да разладам ако треба
Луѓе значи вака, бебче ми е 2 месеци и 3 недели, користам ова ад. Значи се таман супер му е, нема многу грчеви. Е сега кога бевме на аптамил пре првиот месец, свекрвами ми купи погрешна кутија. која има рок до декември оваа година. Не ја имам отворено. Исто така погрешна кутија ми купи кога преминавме на беба пре таа ми зема единица. оваа има рок до Мај оваа година. Конечно и објаснив какво ад да купува и сега не ми има погрешено. Прашањето е што можам да правам со овие кутии? Пробавме да ги вратиме не ни ги враќаа. Не се отворени така стојат, ама на едната рокот ќе и помине за скоро.
Најди некоја група подари ги на мајки што им се потребни. Јас така доста храна подарив и исто погрешно купено млеко Нема друго што да им правиш..посебно тоа пре мислам за предвремено родени е така?
Не, не ме разбра. Јас пре користам. За кашички не можат да се искористат? Или ова аптамил во декември да му го дадам некако, ќе има една годинка тогаш. Не знам кај да најдам такви мајки тука..
Тогаш веќе на 2ка ќе премине мислаж џабе ти е аптамилот. Можеш да пробаш за кашички да чуваш. Но тоа до. мај не верувам да ќе го искористиш. Јас и да ставам за вкусови третиот ден ког ајаде повеќе правам 30мл ад а едвај 20мл користам во кашата. А и за вкусови претежно гптовите каши се користат. За другите млека можеби ќе можеш нешто да искористиш...
Da prasam, maliot mi e skoro 2 i pol meseci, na ad sme, ubavo si fativme red, na 3 saati go hranev, no moravme itno vo bolnica na intervencija na nekolku dena, i otkako si go zemav doma mi jade na 2 saati, mi gi krati obrocite, pie 60,pa posle 2 saati pak 60,pa slednite 2 na primer 90,e sega znam deka ad mleko se dava na 3 saati, tolku mu treba da se svari, no dete pishti place za jadenje i moram da mu dadam Moram! Dali vo bolnica im kenkal placel pa mu butale shishe na saat vreme, nz, koj ke ti kaze. Gresam li majki? Ubavo si napreduva, si kaka, no sepak da ne ima nekoi posledici?