Јас на моето давав кога му се пиеше, некогаш 2-2.5 некогаш 4 лога ска атогаш само да не надминува 1 л во 24часа.
Мието така јаде скоро 2 месеци е и јас се плашев на почетокот дали му е мн млеко за кратко време но отрпнав после, сега му давам кога му се пие ама гледам да не е повеќе од 1 литар на ден, иначе напредува супер дури е малце буцко, си кака редовно.
Честопати читам дека давате ад колку што бара, а го ограничувате на 1 l. Како го ограничувате? Што кога ќе дојде до 1 l и плаче уште, а не поминале 24 часа?
Во тој случај се воведува оброк или прво се менува млеко во случај да не не го држи па после тоа се пробува со воведување оброк ретко се тие бебиња што пред 4 месеци би испиле повеќе од литро млеко во ден
Јас првиот месец по 60 максимум давав на едно јадење после 90мл па трет 120мл али не беше нон стоп на ад некогаш еднаш во денот имаше,а некогаш и цел ден на мајчино.Значи ако е само на ад зголеми доза можеби твоето ќе пие млеко како за 3 месечно бебе.
Ве молам за совет, бебево веќе втор ден мака мачиме со јадење, сакав да намалам од 6 на 5 оброка со 150мл, едвај додржува 4ч и кога ќе дадам не го дојадува оства туку речи половина од млекото. Од денес влагаме во 14недела дали може ради тоа или да сменам храна да не е заситен веќе од неа. Користиме аптамил комфорт
Да се консултираш сонпедијатар мислам дека многу ви е сега на 5м ми пие 6 по 150мл Не се разбирам од менување млеко на хип е. Сигурна си дека е гладно? Може скок да е ...грчеви? А и викаш не дојадува ...
Не он пие 5 оброка по 120 и 1 пред легнување 150. И читав на кутијата дека треба да се намалат на 5 иако милитражата е иста. Грчевите се проретчија Не ми изгледа за гладен
Не те разбрав ако е така тогаш сте ок води се по бебе. Кај мене едно стои на кутијата јас другачие правам. Пие млеко до 21ч и после следно во 5ипол. Ако треба да намалуваш ако каже педијатар дека е многу на килажа накачено понатака ќе намалиш ноќно пиење
Јас читам и стварно се чудам како успевате да им давате млеко на бебињата на 3,4 саати. Моево едвај 2 саати издржува и тоа со 120 мл, плачење, вриштење дури до зајдување
колку е старо? Мене препорака од педијатар ми беше ако бара многу да давам превриена вода или чај без шеќери од анасон, на пример кога ќе стане од спиење зашо може е жедно но не и гладно па да внесе и друга течност освен млеко
Консултирај се со педијатар многу е малечко за да даваш по 120ка многу често ти се фаќаат 7 оброка така? Јас само првиот месец имав 7 оброка ама 30 и 60 мл давав
Не секогаш пие по 120, некогаш по 90, 60 зависи од денот. Ама има моменти кога и 120 не му се доволни и неможам никако да го смирам бара уште или пак за кратко време.