Баш тоа, пред да влеземе во 4 скок врзуваше и по 6 часа, сега е како програмиран јаде точно на 4 часа ден/ноќ...ај ќе препишам на скокот.
Зависи од бебе до бебе има бебе.Другарка што го дои нејзиното на два саати го дои по малце да не кажам колку да се залаже, а моето ни 1500 млеко не го држеше и плус цицаше кога сакаше. Баш и дека чував млеко во фрижидер сакав да видам дали е вода повеќе али и по 4 дена не се двоеше млекото си беше како тазе измолзено.Има јадачи бебиња и оние што се задоволуваат со таман млеко
А не е нормално да се двои млекото во фрижидер? Моето ако се измолзам навечер и го оставам во фрижидер за сабајле се двои и кога ќе го протресам пак си е како што си беше.
Колку подолго стои млекото во каналите( колку поретко цица или се молзиме ) толку поводено станува млекото.
Исто како брп по препорака од педијатар за да намалиме млеко преку ноќ бидејќи многу накачуваше килажа. Сга на 5м почна да спие по 9 саати и вееќе се одвикна пд таа потреба да пие млеко ноќе бидејќи нема потреба штом напредува
Mamicki vaka bbush mi e 3++,na adaptirano mleko e na hip kombiotik,do pred 1 ipol mesec pocna da go povrajkat celo mleko inace po 90ml od pocetok,po preporaka na pedijatar zedov hip refluks,ama toa ich ne go sakashe mi rece da zemam aptamil isto go povrajkat,humana,nan isto povrajkat,deneska povtorno mi rece da go smenam mlekoto i novalac,i toa go povrajkat,vo molam kazete kakvo mleko drugo mleko da probam?
Зошто бебуш спие подобро преку ден кога е на ад, а битки водиме кога е на мајчино? Добро ли ми е млекото?
Како се преминува на бр 2? За една недела ке полни 6 месеци . Дали да чекам точно бидејќи од 1 имам за уште 5 дена од прилика а знам дека пишувавте се меша 1 со 2 па дали да почнам од сега да мешам или да купам следно и 1 и 2
И јас дирекно со 2ка почнав дури ова не ни пени толку како кецот. Да пробаш да му даваш по 60мл на 2 часа.Можеби многу му доаѓа наеднаш па затоа ти повраќа.
Па искрено не знам дали треба дали не ама читав тука од некои мајкиијас така направив немаше бикаков проблем фала богу а знам и многу кои директно преминале од 1 на ² и немале мака.