Со кецот секој ден си какаше и качуваше по кило секој месец еве 6++ сме и 10+ кила сме сега веќе 2ка користам.Колку месеци е бебето и по колку мл даваш?
5 месеци и 2 недели Давам 600-700мл во 24 часа,но имаме и 3 оброка по препорака на педијатар,овошна,зеленчукова и навечер млечна каша
Каката од храната се менува. Зошто препорачал педијатарот да има 3 оброци, а бебето нема ни 6 месеци? Мало е за толку, млеко треба да му е основна храна на таа возраст. Која е причината за таква препорака? Едит. Сега видов дека пие доста млеко, претпоставувам затоа.
Тие 600мл едвај и ги давам,млекото не ми го засака никогаш,поради тоа сме и на 3 оброка,имаше период едвај 300мл пиеше,мењав секакви млека но џабе
Можеби треба полека да се префрлате на млеко 2, тамам од 6 месеци кецот треба да се замени. Напиша дека слабо качува килажа, колку качува сега?
Моето кога беше само на млеко и еден оброк качуваше по кило ама и пиеше литар млеко на ден некогаш му се фаќаше и литар и 200мл.Од кога почнав со два оброка и едно време три имавме помалку на килажа.Со оброците не качуваат многу на килажа.
Дали од 2ка давате по 180мл или може да сд намали бидејќи мислам дека само 3 оброци на моево ке му се малце. Има само еден оброк воведено. Давав по 150мл од 1 сега читам по 180мл но 3 пати на ден се давала 2ката. 4 оброци имаше по 150 мл и еден за заспивање 180 во 24 саати
Бебче мое почна по 200мл да пие сега, не знам дали е во ред пошо ми бара мајчино на 2 сати, а ад си бара на 3 сати. Вкупно ад му се бери по 600мл ден и ноќ башка мајчино.
Колкаво е бебето? Инаку, јас не сум дала никогаш три оброци по 180. Само еден пие 180, кога ќе стане наутро, кој претходно беше 150. Другите две шишиња му се 150 и една каша за вечера со 150 млеко.
Фалa @Snowflake92 и @Оли (не ми ислегуваш незнам да те напишам) 6 меееци е . Значи можам како и до сега да си го давам по 150мл. Машала го има дечково да не го поправам уште а само со 3 шишиња не издржува