Па до сега еднаш само кога правеа попис на магацинот немало , сега не сум имал проблем ама јас купувам 4-5 кутии не сум купила може пола месец не сум барала . А знаеш зошто го нема?
Па јаде,со 120мл млеко и правам и ја јаде цела,јаде и доручек овошје ручек зеленчук,ама млеко ич не сака
Јас знам кај нас ми имаат кажано по 3 кутии само дека им донасале ама почесто така нешто. До сега не сум имала проблем да снемам ич...
Кузнај зошто така не го сака битно лапка ајде ќе надокнадуваш со каши здравје понатака ќе јаде и друго.
Ние користиме 2ка има три оброци по 200мл и еден 150мл и некогаш знам и во кашата сабајле да ставам една до две дозерки.Имаме воведено и доручек и ручек по 120гр ручекот знае и 150гр ако му се присвиѓа 6++ сме
Мајки, да прашам, малиот за некој ден ми прави 3 месеци и пие во едно денокие 600 мл, некогаш 650 ад млеко. Запишувам, водам ред. Според бебелан треба да пие 720 до 800 мл. Сестра ми вика ако сите деца пијат според кутија, сите би биле исти. Да се секирам, да паничам, доволно ли пие? Имам бебешка вага дома, облечен е 5 кг и 800 или 900.мрда,па нз точно. На 18 март мерен кај лекар облечен 5.100,5.200. Добро ли е? Претходно пишував дека добро си напредува, ама сега дека, една недела е иста килажа па нз што да правам. Ахх, друго е на мајчино, ама кога го немам ич, што да правам, тоа е.
Има 2 оброка, доручек и ручек само предходно давав еден период ноќна ради педијатар невролог што ми кажа и тоа траеше една недела. А млеко му се фаќа 750мл.Јас не знам кај виде 3 оброци. И да ако твоите деца јадат како по книга нечии деца не јадат така.Секој си има различни проблеми и сигурно се консултирани со педијатар за оброците! А ти ако сакаш можеш и ич цврста храна да не им даваш до две години држи ги на млеко само.
Има насоки како е во ред да се дава. 3 оброка на толку мало дете не му носи ништо добро, само не дај боже проблеми понатаму во животот. Мене ништо не ми мења ти ако сакаш и 10 оброка да даваш. Дискусија не знаете да врзете!
Мене патронажната сестра ми кажа да ја множам тежината на бебе * 150 и така ќе добијам колку милилитри треба да пие во 24 часа. Според таа математика ќе треба да зголемиш количина, ама ако можеш консултирај се со педијатарот.
Ноќе колку ти врзува на колку станува? Тогаш да го будиш за уштњ едно шише плус ќе сте таман по пресметкава
Еве вчера, легна во 21.30 стана во 02.40,ама испи 90,па заспа и стана во 06.00,во 06.00 испи само 30,па во 08.00 плус 60, и морав сега во 10.00 да му дадам уште 60,толку сакаше де и заспа. Пие и по 100,120,ама деновиве нешто не сака. Да се секирам ли?