Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Однеси го да го видат ако е вака се во ред може до бебето си е убаво ти кажале не мора секое точно да пие по кутија. Ама нека му направат преглед да не го мачи нешто

На Anilove му/ѝ се допаѓа ова.
  2. KiviOdMaldivi

KiviOdMaldivi Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    217
    И тебе детето да не ти пие млеко од мака ке воведеш 3 оброци
    Нели :)

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  3. KiviOdMaldivi

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    217
    Така е
    Некој не почнал да дава 2 или 3 оброка од што му било кејф туку од што морало
    И не гледам ништо чудно тука ;)

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    2.939
    Мајка немаш простор за грижа, за неполн месец има качено 700г, уште 11 дена имаш до цел месец од мерењето. Може моментално да е во скок па да пие помалку. Битно е дали е весел, да не има некоја друга мака. За мирна глава оди и на педијатар, ама бројките што си ги пишала се добри. Сестра ти убав совет ти дала:)

5. Anilove

Anilove Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2021
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    62
    Фала ти, ми значи совет од сестра ми, ама сакам да чујам и од некој што не ме знае, она знае дека се грижам многу, па блага е со мене.
    Весел е, се смее и со непцата ја држи, ја стиска цуцлата☺️, па со молење на Господ ќе го испие шишето. (не секогаш нормално, некад си пие потаман), ама што да правам, се секирам, едно ми е. Не планирам друго да раѓам, нека е живо и здраво ова, нека дава кај што нема.
    Фала ти ❤️

На Nane26 и Kolache na mama им се допаѓа ова.
  6. KiviOdMaldivi

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    217
    Штом сум почнала со 3 оброка сигурно тоа било по препорака на педијатар,ако твоето дете пие млеко како што треба моето не,нема ништо за чудење тука,а и тоа дека 3 оброка не му носи добро на мало дете не ви го разбирам¿¿¿
    Дискусија понатака не би имала

7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Има периоди кога и мое бебе одбива да цица. Некогаш едвај цицнува преку ден. Ама не и нудам дупло јадење.

се во свое време.

8. KiviOdMaldivi

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    217
    Нашево не беше период,3 месеци да не сака млеко и да не ми напредува како што треба
    Да ми пиеше млеко до 6 полни месеци немаше воопшто да дадам оброк,ама ете морав

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  9. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.356
    Допаѓања:
    76.844
    А како иде со воведување на оброци? Кога се воведуваат 3 оброци?

10. marijam123

marijam123 Нов член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    10
    Дај бре олабавете со предрасуди!! Посебно ти кукла во секоја тема само чекаш некоја мајка да нападнеш за кога вовела оброк, кога почнала со вкусови!!
    има едно златно правило ако немаш нешто убаво да кажеш, премолчи! Разбирам да кажеш што мислиш ама ова твоето е досадно веќе еве ти кажуваат дека имаат доктори кои им насочиле како и што да воведат.
    Доктор ли си? Уште поважно, да не си им нивен педијатар??? Твој проблем ли ќе биде ако имаат дигестивни проблеми понатаму??
    И пред да ме нападнеш мене, замисли еве сега почнав со вкусови пред 6ти месец.. ок ли е според тебе :rofl:

На Kaja991 и KiviOdMaldivi им се допаѓа ова.
  11. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.846
    Допаѓања:
    18.704
    Зависи од детето, зависи кога е почната дохрана, ама не би требало да е пред 9ти месец.

На macka91 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Никој на своја рака не воведува оброк.Може твоето јаде како по книга, али има некои што со млеко не можеш даго нараниш само.Има по напредни бебиња не можат сите исто да јадат на сите исто да им се воведуваат оброците и на сите исто да им јадат, просто тоа е невозможно.Некои што имаат и две деца па се различни едното да го молиш за јадење, а другото да јаде како за две деца.

Да напоменам дека што штета може да има и дете што не јаде, колку ќе биде уназадено со раст и рзвој.Поголеми проблеми би се јавиле ако не јаде одколку да јаде.

13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ти пишала Мила :)
    здраво :) Мило ми е што ме следиш по темите. Ко за нов член ептен упатена :)

Темите се замислени за дебата и дискусија. Тебе што не ти се допаѓа што пишувам, е на жал, твој проблем :) Можеш да не ме читаш или да пишеш некој аргумент кога не сум во право. Сите учиме по нешто ново секој ден.
    Моето ептен по книга јаде :rofl: Јас зборам за умерени работи, не за бутање и гладување како два екстрема.

На macka91 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. marijam123

marijam123 Нов член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    10
    Па како релативно нов член гледам само твоите критики бодат во очи овде за едно те исто.
    Темите се за дискусија,точно, не да се соли памет по 100000 пат на мајки кои очигледно се консултирале со *ДОКТОРИ* претходно. Подобар аргумент од тоа здравје.

15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    е па да ја затвориме темата тогаш :)
    Научи се на аргументирана дебата и ќе научам и јас нешто од тебе. Ако не, ти останува да ме читаш секогаш кога ќе сметам дека нешто не е исправно :)

16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Па сите конкретно не ги пишуваат причините за воведувањето.

17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    па не мора причини да се пише или да се полага сметка. Муабет си правиме и искуства споделуваме :)

18. KiviOdMaldivi

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    217
    А ти со мене сподели искуство или онака зачудувачки за 3те оброци ;)

На Brpbrp и kukla21 им се допаѓа ова.
  19. Sky***

Sky*** Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2019
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    49
    Да не има штрајк некој на 5.5 месеци со непиење млеко? Го плука и плаче кога ќе и се приближи шишето.

20. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Има ли некоја математика колку треба да пие новороденче на едно јадење? Ние сме само на аптамил, 16 дена старо бебе пие по 70/80мл на оброк... само ли ќе си бара повеќе или јас треба да нудам