Nema matematika sekoe dete si e posebno ono samo ke si kaze kolku treba da jade i ako ima potreba postepeno ke ja zgolemuvas dozata. Nie sme tri meseci i poveke od 90 nemame izedeno a pak za toa jademe pocesto .
Imam prasano i doktor isto mi rece nekoj pat ke izede pomal e a nekoj pat poveke i isto na 3 casa jademe samoto bebe kazuva koga e gladno place silno
Нека јаде, сите се различни, немаш математика што важи за сите бебиња. Внимавај само да не биде повеќе од литар на 24 часа и да има 3 часа од оброк до оброк.
мајки, откако преминавме од аптамил прематур на аптамил 1 бебушите некако постојано ми се гладни, педијатарот ми советува да не им го менувам а и да не давам често колку што бараат, некој со слично искуство со аптамилот?
Јас кога и го сменив зголемив оброк за 15 мл. Прематуре е покалорично. Преминав од прематуре на аптамил комфорт.
Сите млека што се ПРЕ се по калорични за разлика од 1. И не си ги изгладнувај децата и да ги малтретираш!! Води се според нив гледај да не надминат 1л млеко на ден.Подобро да јадат одколку да ги молиш за јадење
па јас им давам кога бараат, не повраќаат и си имаат редовна кака, само ме интересира дали и другите ад 1 се исто хранливи како аптамилот
Бидејќи е за предвремено родени затоа и по калорично е баш видов на бејби лов пре и единицата имаше разлика.За бебињата што се родени на време нема потреба од такво млеко.
Остави ти патронажната прочитај на кутијата од производителот како се дава консултирај педијатар, не патронажна. Многу е важно вистинската бројка да се даде после 6м. Генерално млеката се ПРЕ за предвремено, 1 за до 6м, 2ка за до 12м...итн мора да прочиташ на кутијата да си сигурна, не е добро за бебето да даваш погрешна бројка.
Мене ми кажаа дека 2ка се користи од 6месеци затоа што е направено спрема потребите на бебето за внес на потребните калории дека се покалорични и похранливи млека