Гледај си колку бараат тие, мене секогаш кога ја носам на советувалиште по некоја формула ми кажува док колку да пие бебе, но јас следам колку таа пие, па до сега ок е. Мојата се роди 2600гр. Од млеко пробав хип, новалак и сега сме на бејби лав разлика не видов во тоа колку можи да е гладна, со сите исто и беше, само со Бејбилав ни се регулира столицата другите запек правеа.
моите се родени 1600гр, почнавме со аптамил прематур сега сме на аптамил1 и децата супер напредуваат, редовно какаат и немаме проблем со стомачињата и затоа не ми се менува млекото
На хип големото пакување нели има две ќеси, едната ми е отворена за џабе секако, а другата не е отворена, нели после 3 недели се фрла ако е отворено ваљда, ако не е отворено како другата ќеса што ми е, не му е ништо, да не ја фрлам и таа?
Mami imam edna maka, na doenje sme i sme 5+++ a jaz utre treba da pravam operacija na zolcka, do sega zamrznuvav mlekce ama imam kolku za eden den, probuvav so HOLLE, Aptamil, Baby Love i Hipp nisto ne mi prifati kako zamena, neznam posle operacija kolku ke imam mleko, dali ke mozam da prodolzam odma da dojam, a se plasam deka nema da mi prifati niedno AD. Jas gi probuvav so nea zaedno site mlekca, site imaat mnogu los vkus, naglasen vkus na zelezo. Dali znaete koe mlekce po vkus e najblisku do majcinoto mleko da probam da go kupam i nego denes? Na prag sum da se predomislam da ne odam na operacija zosto neznam sto ponatamu ako ne mi profati niedno AD a jas ako snemam mleko, ili mi se namali laktacija...
Аптамилот е најблиску до мајчино, после операција одма дента не знам дали ќе смееш да доиш сепак анестезија ставаат аналгетици итн во зависност од тоа што ќе ти стават. И ќе треба после операција да пазиш на исхрана.Пробај со Бебелан можеби ќе го прифати тоа. И после операција не смееш ништо тешко да креваш.
До кога им спремавте на вашите бебиња ад млеко со бебешка вода? Моево направи месец дена, од старт користам бебелан, не е нешто мнг скапа околу 60 ден но ако веќе можам да давам обична флаширана вода би било супер
Јас од сам старт користам роса, на почеток ја превривав, се дрнкав,па дур ја оладам налет. Сега само ја затоплувам и ај чао.
Јас обична јана користам од старт. На самата флаша пишува дека е погодна за храна на доенчиња. Разгледај по водите и види на етикетите сигурно и на другите пишуваат
Уф на два ума сум, еве гледам некои од старт давале обична флаширана па се е ок, имам уште три шишиња бебелан па ќе земам обична ама каква, прочитав роса дека давате, ств не знам не се разбирам у пм
Давам Роса, два педијатри ме советуваа да ја превривам до 6 месеци. Ич не ми е мака дека во бокал ја превривам - ја ставам и кога ќе е готово само си се гаси. Секако дека на форумов ќе сретнеш различни мислења, некои користат Јана, други Роса, едни ја превриваат, други не, некои од чешма ја превриваат, итн. Следи си го инстинктот.
Да не претеруваме сега и со вода...вода како вода низ фитри се поминати сите.Јас давам Роса и не ја превривам.
До 6 месеци вриев, сега давам јана обична не специјалната за бебе мн поскапа е и мислам нема разлика, не ја вријам, само затоплувам за млекце, а за пиење директ од шише собна температура, готвам,мијам и се остало за неа со вода од чешма
Mamicki iskustvo so bebelan za bebe 4 nedeli. Od vcera pocnavme so dohrana so preporaka na pedijatar, ama nekako mi go pluka..
Jas go koristam, maliot mi pravi eden mesec denes super mi se ima pokazano do sea da ti kazam...sepak sekoe bebe individualno...