Mamicki od koe ad ste najzadovolni vo pogled na dobivanje na kilaza? Princezava moja nikako ne saka da cica jas kolku tolku i davam izmolzeno no veke mi se namaluva, pa recisi preminuvame celosno na ad i na kolku vreme gi hranite so ad? Momentalno sme na hipp no slabo dobiva na kilaza.
јас почнав со аптамил прематур сега сме на аптамил 1 и бебушите супер напредуваат, редовно какаат и немаат проблеми со стомаче, друго не сум пробала зошто од почеток сме со аптамил и задоволна сум
Мајки ќерка ми за една недела прави 6 месеци а сме на Hipp organic combiotic + praebiotic, и ќе треба да преминеме на 2ката. Имам слушнато дека најчесто бебињата не прифаќаат 2ка одма, туку им се меша 1+2ка. Какви се вашите искуства и совет ве молам? Во Понеделник сме на контрола, ќе се консултирам и со матичната но сакам да слушнам и ваши искуства.
Истото го користам директно преминав без мешање. Супер прифати, немаше проблеми ни со какање ни ништо. Не ми беше препорачано од педијатар да мешам, додуша не ни прашав само ми рекоа од 6м 2ка да почнам.
Zemavme aptamil dobro go prifaka, stolicata i e ok ednas do dva pati dnevno.polni peleni so kaki sega da vidime kako ke se pokaze za kilazata.
Истото го користиме и ние, почекав до 6 и пол мес, не е задолжително од полни 6, прати бебе ако не го заситува единица идеш од полни 6, ако ок сте и си напредува немораш да брзаш, некои до година ад пре даваат. Јас лично на 6 и 3 недели некаде полни почнав со 2ка,пие 4 шишиња на ден 3 по 150мл(170мл) и едно 180мл(200мл) околу 700мл и се собира, а некогаш и повеќе ако дадам млечна каша иде и до 900мл, со оба имаме и два цврсти оброци од по 150гр. Три дена давав по едно шишенце 2ка, потоа недела дена давав наизменично едно шише 2ка, едно единица, потоа преминавме само на 2ка.Некако со мешањево 1 и 2 во едно шише не ми е ок, штознам. Мојата беше непијачка, мислам се пропи од ко почнав со двојката, ама малку потешко кака.Сега сме 7 и недела
Фала ти! Ќерка ми уште пие по 135мл најмногу и некогаш знае и после 1 и пол час да побара пак и да испие само 60/70мл. Се надевам ќе се регулира и тоа..
Не давај така најмалку два часа треба да има од едно до друго млеко, толку му треба за да се свари.Не знам дали имате воведено оброци али треба да го регулираш тоа само не давај млеко на недоварено млеко.
Знам, најпрво не и' давав побрзо од 3 часа но матичната ми рече да и' давам кога и да побара да не гледам на време, бидејќи и така не ја пие целосната количина според месеците (наводно секое бебе само си ја правело потребната формула). Бев скептик на почеток но со вриштење многу, никако не се залажуваше а цице воопшто неќеше да фати.. Фала богу во ред е се, и напредува супер и столицата е нормална. До сега има само еден оброк, на 6+ сакам да и' воведам и втор. Дали е во ред така или треба да почекам?
На Хумана млеко е моето од самиот почеток. Директно од 1 на 2 преминавме пред неколку дена. Еве втора кутија двојка отворив денес. 6++ е син ми.
Мајки, во Хумана млекото 2 читам дека има ДХА омега од алга. Е сега и Бејбитол ампули му даваме со Д3 и ДХА омега и во ампулата има препорачана дневна доза од 100 мг. Дали треба само Д3 ампули да давам без омега бидејќи во Хумана млекото има омега и ќе му дојде многу на ден по 200 мг негде...?