Мешај го. Пример два дена ставај 3 дози од старото 1 од новото, потоа 2 со 2, и на крај 1 со 3 се додека не го потрошиш старото.
Моето одма го прифаќаше новото, тука имам читано дека некои бебиња и до две недели им требало да го прифатат. Немој да мешаш различни млека. Терај си со новото, ќе видиш по бебето дали ќе го прифати.
Моето одма, не мешав никакви млека. Само што го завршив старото следната доза за пиење беше од новото АД, го прифати без никаква мака
Уште малку годинка, од 10 месеци пие АД бр.3. Сега ќе го земам тоа за над годинка. Од наредна недела ќе почнеме со тоа. Ќе видиме до кога ќе пие АД. Ќе му давам се додека сака. Но еве не знам дали добро правам. Пие АД наутро, има 3 оброци, навечер пред спиење пак АД. По 210 мл спремам некогаш ги пие, некогаш малку останува.
Јас не мешав, одма си премина од 1 на 2, баш во аптека прашав ми кажаа да не ги мешам млеката дирекно да му дадам од ова.
Зошто мислиш дека грешиш не разбрав. Не е препорачливо тетрапак воопшто. Ни за бебе ни за возрасни. Ад може до 2 3 години да пие. Ако јаде млечни производи не мора млеко никакво.
Мила зависи од бебенце и од тоа ти како мислиш моето од 4м е на тетрапак не заради пари него заради тоа што не сака никакво ад пробав 2 3 вида едно повраќа од друго не може да се каки трето не го сака ми го плука пробав тетрапак разредував па нормално сега дури и подобро ми напредува секако воведов и оброк од 4 па надокнадувсше витамини сега веќе има 2 оброци и си пие тетрапак и се е во ред
Zdravo mili nie od aptamil pre Sega probuvame so hipp combiotic 1 i povtorno go povraka kako i drugite mleka sto gi probavme ni ostanaa uste samo humana i nan a pedijatarot deneska ne iskonsultira da zemi e antirefluks mleko iskustva so toa mleko ili treba uste nekoa den da probam so hipp da vidime dali ke go navikne. Denes ni e 2 den
Пробај уште некој ден, а да не се прејадува детето па од тоа да повраќа, може не е до млекото? И кај мене син ми некогаш повраќа ако испие повеќе, кај мене исто пие хип комбиотик уште од почеток, само првата недела пиеше новалак и после по препорака од педијатар почнавме со ова бидејќи е многу убаво за грчеви, со пробиотик е и лесно е за варење.
Од сите млека кои ги пробавме само од Hipp organik не повраќаше. Со NAN имаме лошо искуство, грчеви и зелена столица.
@MilaSs12 не знам дали е доволно толку млекце и дали е можеби рано за да му го воведам тоа за над годинка. Бидејќи на 3-ка сме. Значи сабајле станува во 6 ипол пие АД. Во 10-11 има оброк. Па следниот оброк е во 14 како ужина пред тоа му давам малку јогурт/кисело млеко. Потоа последен оброк има кај 17-18 часот. Нешто плус може и овошје да јаде и пред спиење во 21 часот пие АД. Е сега последниве денови не можам да му ги дадам сите три оброци не ми јаде баш обилно како претходно, се молиме, а АД си пие убаво..
За колку време трошиш кутија ад? Не е некоја страшна грешка да купиш иста кутија а кога ке ја потрошиш за над 1 година. Нему млекото не му е главен извор на храна, туку месо овошје зеленчук житарки. Не верувам тоа млеко за над година да го засити повеќе. Ако не јаде може да се заби.
Значи треба да ги дефинираш доручек ручек вечера он не ни има ручек кога ќе видиш.Пробај дај помалку АД сабајле па после 2-3 часа доручек ако треб астави и АД во него две-три дозерки после два часа дај ужина после два до три часа ручек итн т.е. да му дојде на три часа да јаде.Ти ако му дадеш 210мл АД нормално дека ќе го држи и ќе е заситено повеќе време.И јас ако му дадам толку 5-6 часа нема да му текне за јадење.Гледај храната да му биде основа за јадење.
Така функционираше добро. Имаше доручек во 10, во 13-14 ручекот беше. Ама сега во 9 заспива до 11 бидејќи премногу рано се буди и вришти за млеко во 6 наутро. Сум пробала навечер пред спиење да испие повеќе АД му спремам, пак не го држи. Сум пробала наместо АД ноќна каша да јаде за вечера во 19-20 часот, па сред ноќ ми бара АД. Не сакам да го расипам редот, едвај го научив да ја преспива цела ноќ.