А што мислиш за Bebelan дали е подобро од Novalac? Тазе сум породена, и прво ми е затоа само прашувам
И јас сум тазе ако се рачуна за тазе 4 месеци не сум ги користела тие млека. Му давав Нан 1, Хип комбиотик и сега сме на Babylove од ДМ. За млекото од ДМ немам зборови.
Да ама премисла ми е да не е многу што пие моево малечко,има 2 месеци и почна по 120мл.на 3 часа па некогаш и на 2.5ч.,има ли некоја со иста старост бебенце на ад да сподели искуство...се си мислам дека ке се подуе или ке и се слоши....
Моето пиеше така кога имаше 2ипол, 3 месеци. И јас се секирав ама ништо не му беше. Обично викаат 1 литар да не надминува во денот ад. Сега направи 4 го молам да пие, со сила едвај 90 мл. Ептен ако е гладен може да испие 120 мл, иако веќе по 150 мл треба да му давам.
Моето за една недела 6 месеци уште по 150 пие само пред спиење 180 а кога сме во скок како сеа и тие 150 не ми ги пие Индивидуално е од детето се убив од прашување колку што како на крја сфатив како сака дете така само да не се надмине литар во денот
Ќе испие 50мл за 15мин рацете во уста и ке и дадам да допие останатото уште 70мл и за неполни 3часа пак е гладна...
Еве мојава денес праиме 2 месеци исто на 2ипол 3 часа бара, по 120 пие, ама мислам дека и е таман пошто навечер ми спие, еднаш се будеше само а вчера цела вечер ја преспа па јадеше дури у 6 сабајле така да мислам дека надокнадува
Мамички сакам да прашам ние сме на адап млеко аптимил на него пишува од 2 до 8недели шест оброка по 90мл дали може ако бара уште да му се дава ?моево е лакомо и бара па кога имам млеко се измолзувам и од моето исто му давам 90мл па комбинирам гледам повеќе мајчино да му давам кога немам тогаш аптимил
Иста сум и јас само што веќе снемувам млеко...мојава е 2 месеци и 4 дена и дп сега така се раневме,сега продолжуваме само со ад. Дај му колку сака да пие,ама пак гледај нека биде повеќе од твое млеко
На малото прв пат му дадов Ад цицаше малку па му дадов 100мл а он е 7м ама после 1 саат поврати во млазови може да не му одговара или па сум го прејала? Ме преплаши што дадов незнам
Дали сте имале подолги периоди кога не сака да пие млеко? Се некако како со сила пие, ако не и понудам мислам дека со саати нема да бара. Што сте правеле во вакви ситуации, давате со сила или чекате да огладне па кога му се јаде, тогаш.
Искуство некоја мајка со аптамил хипоалергено, малиот мој почна многу да ми се исфрла со црвенило и лишаи по лицето и на коленцата и нозете и не помогна ни еуцерин, ни биодерма, ни афлодерм, го купив мелемот од скендер па ќе видиме дали ќе пројде, едноставно се оболев...... но на своја рака сменив млеко, од бебелан на аптамил ха, па се прашувам дали добро ќе ми напредува малиот, дали е добро млекото? Малиот ми е 4++