Адаптирано млеко

Discussion in 'Бебе' started by meU, Jan 12, 2013.

1. ni.na

ni.na Популарен член

Му дадов за проба пошто една вечер морам да го оставам па да му дадат само за тогаш ми е, ама сега ми е страв пак:(

2. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Мами мојава ај што става раце во уста,ги лиже,ги шмука ама и забележав долната вилица и е бела...има нешто вакво кај вашите?
    Бап ме замисли,горната си е зорова нормална,долната бела...:worried:

Anilove likes this.
  3. Anilove

Anilove Активен член

Кај мене исто, кај малиов мој 4++,претпоставувам дека повеќе рацете му се таму затоа е побело, мојов не трга раце од долната вилица и сака облека во уста да шмука, а софи жирафата и други глодалки не ги сака.

dromka and Mom_3 like this.
  4. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Мојава е 2+мала е...

5. Bebush 2020

Bebush 2020 Истакнат член

Да, со месеци... ја хранев полузаспана од 3м до 6м на 2,5 до 3часа сама не побарала, коса ми побеле, потоа почна да си пие дури и многу кога преминавме на кутија двојка, имало периоди одтогаш кога штрајкува 2,3 дена па се враќа во нормала,заби,скокови пролазно. Сега повторно намалува, 6ти скок страшно нервозна, ама веќе сме 8+ има појадок и ручек, воведуваме и вечера еден оброк задолжително млечен да надокнадиме. Не форсирам толку, ке ми попуштат нервите ако го правам истото од 3ти до 6ти месец што го правев,колку пие пие се помирив, да не речам големи сме веќе неможам да ја залажувам. За храна и млеко да, никогаш не плачела и барала,нудам на 3часа, си јаде за чудо, млеко гледам барем да не сме под 500мл дневно. Тоа е мајка, има и вакви деца, ке се помириме :whew:

dromka, Anilove and mila89 like this.
  6. abc1234

abc1234 Популарен член

Мајка моето е 7 недели па по 150мл.пие и не мислам дали му е многу или не.Преку ден на 3часа,навечер на 4-5 часа зависи кога само ќе се разбуди

Mom_3 likes this.
  7. mila89

mila89 Истакнат член

А кога и даваш го пие цело? Моето и кога е гладно и кога бара само, пие по 30мл и за остатокот се молиме, ја шетам во раце за да пие, не издржливо ми е веќе. Плус порано е родена и напредува по 150гр неделно, што е минимумот. Не знам како да ја натерам да пие повеќе.
    Се мислам да и сменам шише, од медела Ѕ пие, дали да заменам со М,ама мислам мала е за М, 2.5 месеци е.

8. Krofna*

Krofna* Популарен член

Да не е во скок?
    Вака прави и моето кога е во скок само со шетање и пак не го допива, може да е период ама и пробај смените цуцли
    Ние сменивме и цуцли и млеко па почна да пие

mila89 likes this.
  9. mila89

mila89 Истакнат член

Ги заменивте со поголеми цуцли или друга фирма?

10. Krofna*

Krofna* Популарен член

Да на авент се менуваат цуцлите сменивме бројка
    Озгледа безо се уморуваше цуцајки од 1от и сменивме во 2ка

dromka and mila89 like this.
  11. mila89

mila89 Истакнат член

Ќе пробам и јас така.
    Фала ти

Krofna* likes this.
  12. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Викендот мајка ми беше кај мене на сабајлето испи 120 мл Бејби лав 1 од годинка и во саботата и во неделата јас и се скрив пошто сакам да ја одбивам веќе,денес сме сами работам од дома шишето ми го буткаа,никако не сакаше па мораше да цицаа и поубаво спиеше навечерта

13. Bebush 2020

Bebush 2020 Истакнат член

Мали сте вие, пробувај заспана, темпирај спиење според време за оброк, вака правев јас знам не е решение ама мора, плус и имате мн време до кашички. Сега сум по опуштена барем кашички давам. Може и до цуцлата е,пробав 100 шишиња и цуцли, почна да пие од мам 2+ цуцле и уште е на тоа, дали беше до цуцлето или помина периодот незнам. Кога ептен бевме на пиење заспана до 6м го пиеше цело 130мл ама заспана, сега пие по 170мл кога како знае за 2мин знае и по половина час будна. Наутро во 6 170мл, појадок во 10ч, во 12ч 130мл мл, ручек во 15ч, вечера во 18 и 30 млечна со 130мл млеко и инстант каша и шише 170мл во 21 и 30 и толку, задоволна сум. Во врска со напредокот, ок сте, сите се различни и ние малку ставаме и преубаво изгледаме8) и најбитно сме здрави. Ке помине брзо периодов знам како ти е од дома не бев излезена 3 мес само за госпоѓата да се моли со млекце друг неможеше воопшто да ја нахрани, само стрпливо се ке помине. Пробај мам цуцле според мене најубаво.

mila89 and Anilove like this.
  14. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Да ве прашам случајно некоја од вас да знае дали во Мк постои готова формула подготвена во шишенца само да се даде? Имам роднини во Америка и ми спомнаа за тоа што они го давале на нивното бебе. Претпоставувам кај нас нема такво нешто, ама чисто да си ја пробам среќата да прашам :)

Вака изгледа

Attached Files:

15. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Нема такви чуда кај нас. Само кутии со прашок да си раствориш.

dromka and Dee*Tee like this.
  16. Krofna*

Krofna* Популарен член

До кога превривавте вода?
    Користам флаширана утре 6м полниме

17. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Генерацијо:D
    Сигурно до година ќе превривам. Користам бокал и не ми е никаква филозофија. Но, доколку превриваш на класичен начин можеш и до 6 месеци, така ми беше препорачано од неколку педијатри.

Krofna* likes this.
  18. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Не ја превривам, користам Nera Kritis за бебиња и на неа пишува дека нема потреба од превривање. Во случај ако би се нашла во ситуација да користам друга вода на која нема таква ознака, би превривала до година.

Krofna* likes this.
  19. Dan4e999

Dan4e999 Активен член

Хумана 2 е во дефицит кое адаптирано млеко е соодветна замена?
    Ние сме со дохрана сме 6 месеца, дојам ретко давам на ден дали по 100 мл пиеме адаптирано

20. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Мами има ли некоја што знае повеќе да ми подобјасни...малава ми е 2+ и пие нан 1 оптипро од раѓање,кога се пие нан2,нан3....кога се преминува на следна фаза???