Детево е 7++ и уште сме на Хумана 1 бидејќи Хумана 2 веќе еден месец ја нема во продажба. До увозот нешто било... Вчера една аптекарка ми рече наводно Хумана 2 било послабо бидејќи после 6 месеци се почнувало со дохрана и затоа не морало толку да е калорично млекото...Јас мислам дека е обратно... Ако имате информација за Хумана 2 да видите по аптекиве Ве молам известете ме...
@Vojdana 1ca e poslaba od dvojka,dvojka e poslaba od 3trojka. Prvoto dete mi e 2ipol godini pie aptamil 3ka pred spienje 300ml. I go drzi cela vecer. Maloto mi e skoro 2 meseca pie aptamil 1ca po 150ml. na zaspivanje go drzi do 5h. Istoto e so jacinata na site AD,zatoa ima 1,2 i 3
Ама мислам дека си имаат други додатоци. Пример после 6м опаѓа железо гледам хипот 2 е со повеќе железо од 1. Прилагодени се за бебе од 6м и мислам дека не треба да продолжувате самоиницијатино со 1. Земи друга марка во краен случај јас така би направила
Ај што е нечитливо ама па како е пишано... вика за 100мл оброк треба 90мл вода и 13.5гр млеко а една дозерка е приближно 4.5гр. Не е дека нема да знаеме да поделиме 13.5 со 4.5 ама толку ли беше тешко да се пише "една дозерка на 30мл вода" Инаку, сабајле во 6 ипол и дадов прв пат, си го испи без никакво бунење. После тоа се врати на спиење како и обично. Засега не забележувам проблеми со мешето. Сега само ќе чекам да видам кога ќе се искака.
Хумана 2 ја нема во цела Македонија, така да јас морам да преминам на двојка од друга фирма, 7+++ е малиот, а сеуште пие кец. Кое би ми го препорачале како најслично со Хумана? Се мислам меѓу Холе , Хипп и Бејбилов...
Навистина немаш потреба да се грижиш и да преминуваш на двојка и да му менуваш млекце на бебе ако убаво си го прифаќа кецот и не пие повеќе од литар. До една година и повеќе можат бебињата да останат на кец и пре.
Ова од ДМ млекото такви грчеви ѝ предизвика на малата што ја носев на дежурен вечерва. Плачеше без престан саат време, такво плачење не е имала до сега. И премногу гасови имаше. Едвај се смири бебе.
Јас веќе три дена давам и се каам што не и го прекинав аптамилот порано!!!!!! Благодарение на млеково од дм си имам спокојно бебче
Јас аптамилот никад не би го сменила на моето ептеннннн му е погодено сеа и на двојка преминавме без никаков проблем Плус што би рекла педијатарот аптамилот е “мерцедес” меѓу колите Иако пак ќе речам секое бебе си е различно
Јас незнам зошто скоро сите педијатри го форсираат Аптамилот или само тоа пакување го знаат и го препорачуваат на сите. Не на сите аптамилот е погоден и е прифатлив со цена, многу случаи има што не им се погодил и го одбегнуваат, а за некои марката е најбитна се срамат да кажат дека користат ДМ млеко или некое друго. Мое мислење
Тоа е до менталитетот наш. По состав ги имаат сите состојки исто, само се разликуваат по амбалажа и производител.
Пред се е до самото бебе. Не прифајќаат сите бебиња разни млека. Еве по цена тука се и хипп и аптамил. Почнав со хипп не го пиеше преминав на аптмил ептен му се погоди.
Toa од дм е растително, другите се на база на кравјо млеко. Педијатарот вчера не ни знаеше за ова од дм
Ostaj ti mercedes sto saka neka e, da mu odgovara na bebe, da ti place bebe ko moeto posle 15 min od jadenje pa da vidis togas mercedes