Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.990
    Допаѓања:
    4.871
    Холе не мириса така лошо

На mila89 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Да дури и ако не го измијам одма шишето или покиснам ако сме искочено, после тоа мислам ќе повратам кога го отварам затоа после секое јадење практикувам да ги мијам да не седат така

На mila89 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Animini

Animini Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2018
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    506
    Zdravo devojki. Se prefrlam na ovaa tema od tema doenje bumidejki posle 40 dena snemav mleko. Pred toa kombiniravme molzeno moe i aptamil i maliot kakase na 2 dena, no od koga pocna samo na aptamil.mnogu grcevi i beprospieni nokji. Pedijatarot mi sovetuvase Aptamil Comfort da se prefrlam. Sega so grcevite e mnoguuuu podobro , no kakuskata e zelena i pak e na 3 dena. Pedijatarot vika takva e so toj aptamil ama mene uste mi e strav. dali bekoja od vas so APtamil Comfort ima vakvo iskustvo? Fala vi mnogu, pozdrav

4. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    891
    Јас давам Аптамил комфорт затоа што имаше грчеви. Не знам колку помага и давам и капки плус. Инаку каката никогаш не и била зелена, не може од млекото да е таква, еднаш можеби ама постојано не. Или е од настинка, грчеви или па бебето да е гладно.

5. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Ние го користевме до 4ипол месеци какаше еднаш дневно, темно зелено таква е бојата. Грчевите ги снемаааа, се смири дете ќе видиш подобрување за една недела.
    Единствено нешто што е помрсно и мојот качуваше повеќе од него но тоа воопшто не е страшно отккао ќе се префрлите на 1 ќе се регулира.
    Користевме и колиеф и биогаја

На Nane26 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nane26

Nane26 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    596
    И моето синче додека го пиеше комфортот му беа каките зелени и погусти, и секој ден ми какаше по еднаш и тоа експлозивно, првиот пат се извадив од памет, од што беше зелена и густа, тогаш уште бев на комбинирана исхрана доење и ад,и и пратив слика на педијатарот, ми рече дека е во ред да е зелена столицата. Сега е само на АД, аптамил 1 пие, и столици има кога еднаш кога 3 пати во денот и се златно жолти. Им треба време да им се среди метаболизмот и цел дигестивен систем, не се секирај.

На Animini му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Baby kengurce mk

Baby kengurce mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    177
    I kaj mene cica isto.. se obiduvam dve nedeli so aptamil i sansa nema . Denes zedov nan ama ne saka ni shisheto da go stai u usta ovoj pat... - vie do kaj ste na temava? ‍♀️

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    Ништо све баталив, тоа е. Цица само, и и давам кашички.. Дури и вода и давам со лажиче или носам шише ама и стискам на цуцлата да и тече. Она сама ни да повлече неќе:|

На Baby kengurce mk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Baby kengurce mk

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    177
    8ipol meseci sme i nie i pie od chaska so e za vozrasta so takvo kako cucla ama ne cucla gore :)) objasniv. I od shishevo za newborn moze da go stai u usta ako ne e mleko neli :) a sisevo 6-12 mnogu i tece i duri ni sok ne saka... ne znam so da napraam veke

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  10. NewMommy

NewMommy Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2015
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.060
    Јас почнав да им давам на близнаците прво Аптамил. И многу плачеа по цел ден. После тоа Хумана и уште повеќе им правеше гасови, а се какаа на 3 дена еднаш. Сега сме на Хип веќе две недели и супер сме. Инаку Хип 1 Комбиотик користиме. И приметив дека од Хип шишињата се помрсни и потешки за миење. Постојано ги вријам. Од Аптамил ништо такво не приметив. Не знам, можи само така ми се чини.

11. Baby kengurce mk

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    177
    A koja vozrast se ?
    Mi ja pluka formulata od sise...

12. NewMommy

NewMommy Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2015
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.060
    Еден месец имаат

13. Baby kengurce mk

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    177
    8ipol meseci e i naviknata e na cicka da vidi‍♀️ Ne znam so ke se prai

14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    А зошто пробуваш да дадеш адаптирано после толкав период доење?

15. Baby kengurce mk

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    177
    Cica od edna strana samo i zborev i so
    Doktor vika na taa vozrast ne i e dovolno toa. Denje jade kasi i ne e gladna a nokje se budi ceo vreme- i samo za spienje ova

16. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Не се сложувам баш со твојот доктор. Освен ако не напредува во килажа. Бебиња не се будат само поради глад. Тоа доење за презаспивање е сосема нормална потреба и метод за смирување на бебе на кое интензивно му се развива мозочето и интензивно ги доживува нештата околу него. Јас имав бебе кое се будеше по милион пати ноќе до година и пол, а напредуваше одлично. Исто така првата ќерка од нејзина 8 месечна возраст исто така цицаше само од една дојка. Тешко дека дете што е доено 8 и пол месеци ќе прифати адаптирано, а посебно цуцла толку касно (ако до сега не прифатило).

Малце офф топик отидовме, но не ја гледам причината за дохрана со вештачко кога веќе има речиси 9 месеци.

На mssuniquee, kukla21, Baby kengurce mk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Baby kengurce mk

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    177
    jasno :) ama ne napreduva vo kilaza samo
    so doenje... nekolku dena bese so temperatura i ne jadese kasi i merenjata pokazaa deka ima namaleno kilaza. Ne veruvam deka ke prifati adaptirano, cucla fakja ama so toa so i se svigja so
    Adaptirano i da fati pluka

18. NewMommy

NewMommy Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2015
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.060
    Па сигурно има одвратен вкус, судејќи по мирисот на адаптираното. Јас не би се осудила да го пробам. Инаку ќерка ми одеше во градинка од 9 месеци. Таму им даваат кравјо млеко со шише. Дома и приготвував каши со кравјо млеко, а цицаше после 4 часот кога ќе си дојдев од работа и додека бев дома до наредното утро. После тоа беше на кравјо. Ќерка ми денес има 5 години и е супер со крвна слика. Дека нели кравјото содржи многу калциум па затоа не се апсорбира железото во крвта. Јас на таа возраст би дала кравјо млеко. И онака веќе си јаде друго. Мое мислење само.

19. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Маки си имам со ад млеково. Задутре полни 8 месеци и еве уште пие Хумана 1 . Откако воведов вечера гледам доста послабо пие млеко. Синојка не дадов вечера, дадов млеко и пак слабо го пие...Немам нерви веќе...Прееска пиеше 120 мл цел саат и пак не го испи, го фрлив...На оваа возраст тој треба по 200 мл ад да пие...
    Изгледа ќе морам млеко да сменам...Ве молам за вашето искуство, кое млеко има подобар вкус и лесно е прифатливо од бебињата? Се мислам меѓу: Новалак, Холе, Бебелан и Бејбилав...
    Бебелан мислам во болница им даваа, во породилиште...

На Iva Mitrevski му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bebush 2020

Bebush 2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    154
    Никогаш не сум се водела по тоа колку треба да пие на нејзина возраст, сите деца се различни, задоволна сум барем што уште пие ад ке терам до година па потоа кравјо, големото од трети месец комплетно одби да пие ад. 8+++ сме пие кога 130 кога 170мл, има 3 оброци обилни и 3 пати пие млеко, наутро 170 во 6ч, на пладне 130 или 170 кога како, и навечер во 22ч 170мл, вечерата ја правам со ад 100мл, и се собира 500- 600мл на ден што мислам ок е. Мој совет не менувај млеко, јас пробав да менам ама исто беше, си се вратив на хипот и со тек на време си постави некој режим самата таа на пиење. Мислам и во скок сте,или можеби заби, мојава одбива и шише и цуцла кога вади заби. Секој ден е различен, тоа е се помирив :)

На azelea и Vojdana им се допаѓа ова.