Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    2.937
    Смени го. Неколку променивме додека да го најдеме тоа што најмногу му одговара - Хип Органик.

На dromka и mace89 им се допаѓа ова.
  2. Animini

Animini Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2018
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    506
    Zdravo majka. Mojot batko isto od pocetok bese na kombinacija na ad i majcino, sw molzev bidejki mrzlivo cicase. Vekje na 50 dena snemav mleko skroz.na pocetok koristev apramil 1 , pocnaa grcevite posle 30 dena , i se prefrlivme na aptamil comfort. Prvite denovi mnogu placese duri nepodnoslivo, toa trsese tocno 7 dena. Posle se smirija i grcevi i se. Inaku i do denes ( 2 meseci e bebe) ima zapek kaka na 3 dena i da ne se iznenadis kakuskata mozno da e zelena. Nema prostor za panika.inaku ke zaboravev pedijatarot me.doveruvase deka mleko ne se menuva min 2 nedeli do 1 mesec zosto sekoja promena na pocetok e teska toa ne znaci deka nema da mu prija sto se pokaza i vo nasiot slucaj.. Pozdrav

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.424
    Допаѓања:
    5.105
    Колаче мислам ти ми го препорача млеково, бевме на комбиотик ама имавме многу грчеви,дали се поклопи периодот дека баш ко почнавме со органикот направивме 4 месеци и толку беше од грчевите или млекото му помогна незнсм ама веќе имам друго дете дома…Фала ти премногу на препораката

Ама вчера купив од Зегин имаше, а во друг ланец на големи аптеки барав пред некој ден ми рекоа немало да има веќе, се слушнале со претставниците од хип и тие им рекле нема повеќе да го произведуваат :(

На Kolache na mama му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    Фала мами:hug: Нас педијатарот ни го смени. Он на почетокот ни даде аптамил прематуре пошто се роди 2700грама но откако си качи килажа нема потреба веќе да го пие тоа за прематурчиња. Затоа ни го смени. Ќе пробаме уште некој ден. Се надевам ќе го прифати. Ова вриштење дома не се трпи веќе ептен жал ми е да го слушам(facepalm)

5. Anaskopje

Anaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    522
    Колку пие ад во 24 h? Како комбинираш и со кое шише го дохрануваш? На таа возраст почнуваат грчеви и колики.

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    2.937
    Многу ми е мило:hug:

Значи затоа едвај го наоѓаме со мм:^). Штета.

7. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.424
    Допаѓања:
    5.105
    Во Зегин наоѓам ама секогаш има само по една кутија, дали така им е полисата да набавуваат по малку за да не им стои не знам…јас сакав бејби лав да пробам ама чекам дм да отворат во мојов град и само си чекам :^)

На Anaskopje и Kolache na mama им се допаѓа ова.
  8. LjLj

LjLj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2020
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    495
    Не значи тоа дека е од млекото. Грчевите сите ги имаат и пикот е од 4-6 недела, а потоа би требало да се намалат, а може да траат и до 3,4 месеци. Трпение и ќе помимат, не му менувајте млеко често. И моето беше на аптамил прематур, имаше страшни грчеви, но поминаа 6 недели и се намалија. Сега е 3,5 месеци и сменив аптамил 1, па и нан пробав нема од ниедно грчеви.

За грчевите капки пробајте еспумисан и пробиотик, но и тие да делуваат треба неколку дена.

9. Anaskopje

Anaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    522
    Од каде си?

10. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.424
    Допаѓања:
    5.105
    Охрид..сега ќе отвараат ама кога точно незнаеме

11. Anaskopje

Anaskopje Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    522
    Наскоро ;)

На doubleinfinity му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Како сте задоволни од Бебелан млекото? Само што купив Бебелан 3, аптекарката ми го фалеше дека ималп многу убав вкус па се надевам ќе почне да пие ми предложи ако не сака да пробам Алпски 120 мл со една лажичка ад, засега само бејби лове сака во каши а не сака да го пие, планирам да ја одбијам

13. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    535
    ,Јас го користам од старт супер ни е ,мирно бебе :inlove:

На Chuchanov му/ѝ се допаѓа ова.
  14. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.681
    Допаѓања:
    39.966
    Женски, кутијата со ад каде ја чувате? Во кујната ми е многу топло сега, да не ѝ биде нешто?

15. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    И ние го користевме затоа е комфорт за да се смири стомакот ама ќе треба време може 5-6 дена и после ќе е топ бебе, ние грчеви не осетивме

На Animini му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Во кујна во скафче да не е на влага само на топло ништо нема да му е

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Мајки, имаме новости околу ад млекото. Имено, Хуманата скрос ја снемува по аптеките. Прво, нели двојката ја снема пред повеќе од месец дена и сега и кецот го нема. Пред три дена во Зегин бев и кога почнаа да ми зборат дека и кецот го има све поретко, се изнервирав и решив од тој момент да сменам млеко. Се мислев меѓу Холе, Бебелан и Новалак и земав Новалак 2. Еве трет ден како пие малиот. Го прифати убаво и мислам дека има поубав вкус од Хумана. Е, сега го читав составот и видов дека и нема некоја разлика со кецот освен што има незначително повеќе железо и вит.Д. Во однос на калории е исто...Мислам дека ок ќе му биде на детево иако единствена њус појава е што има малку потврда столица ама се надевам ќе се регулира. Понеделник сме на педијатар па ќе видам и од докторката мислење ...
    Ако има некоја мајка искуство со Новалак, нека пише...

На Iva Mitrevski му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Нормално е да има потврда столица бидејќи веќе јаде каши, но секако реулирај да внесува течности

На Vojdana му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.990
    Допаѓања:
    4.871
    Моето од новалак имаше опстипација мн тврда столица едвај исзлегуваше. Од холе нема проблеми и хип има е пиено кратко и тоа му одговараше. Секое дете е различно почекај малку и ќе видиш.

20. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Мене педијатарот кога требаше да смениме млеко прво новалак ми го препорача дека било “најслатко” дека најмногу го прифаќаат бебињата кај нас направи ужасен запек, и преминавме на аптамил
    Но многу го фалат дека им одговара на бебињата