Адаптирано млеко

Discussion in 'Бебе' started by meU, Jan 12, 2013.

1. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Смени го. Неколку променивме додека да го најдеме тоа што најмногу му одговара - Хип Органик.

dromka and mace89 like this.
  2. Animini

Animini Истакнат член

Zdravo majka. Mojot batko isto od pocetok bese na kombinacija na ad i majcino, sw molzev bidejki mrzlivo cicase. Vekje na 50 dena snemav mleko skroz.na pocetok koristev apramil 1 , pocnaa grcevite posle 30 dena , i se prefrlivme na aptamil comfort. Prvite denovi mnogu placese duri nepodnoslivo, toa trsese tocno 7 dena. Posle se smirija i grcevi i se. Inaku i do denes ( 2 meseci e bebe) ima zapek kaka na 3 dena i da ne se iznenadis kakuskata mozno da e zelena. Nema prostor za panika.inaku ke zaboravev pedijatarot me.doveruvase deka mleko ne se menuva min 2 nedeli do 1 mesec zosto sekoja promena na pocetok e teska toa ne znaci deka nema da mu prija sto se pokaza i vo nasiot slucaj.. Pozdrav

mace89 likes this.
  3. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Колаче мислам ти ми го препорача млеково, бевме на комбиотик ама имавме многу грчеви,дали се поклопи периодот дека баш ко почнавме со органикот направивме 4 месеци и толку беше од грчевите или млекото му помогна незнсм ама веќе имам друго дете дома…Фала ти премногу на препораката

Ама вчера купив од Зегин имаше, а во друг ланец на големи аптеки барав пред некој ден ми рекоа немало да има веќе, се слушнале со претставниците од хип и тие им рекле нема повеќе да го произведуваат :(

Kolache na mama likes this.
  4. mace89

mace89 Популарен член

Фала мами:hug: Нас педијатарот ни го смени. Он на почетокот ни даде аптамил прематуре пошто се роди 2700грама но откако си качи килажа нема потреба веќе да го пие тоа за прематурчиња. Затоа ни го смени. Ќе пробаме уште некој ден. Се надевам ќе го прифати. Ова вриштење дома не се трпи веќе ептен жал ми е да го слушам(facepalm)

5. Anaskopje

Anaskopje Истакнат член

Колку пие ад во 24 h? Како комбинираш и со кое шише го дохрануваш? На таа возраст почнуваат грчеви и колики.

dromka likes this.
  6. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Многу ми е мило:hug:

Значи затоа едвај го наоѓаме со мм:^). Штета.

7. doubleinfinity

Во Зегин наоѓам ама секогаш има само по една кутија, дали така им е полисата да набавуваат по малку за да не им стои не знам…јас сакав бејби лав да пробам ама чекам дм да отворат во мојов град и само си чекам :^)

Anaskopje and Kolache na mama like this.
  8. LjLj

LjLj Истакнат член

Не значи тоа дека е од млекото. Грчевите сите ги имаат и пикот е од 4-6 недела, а потоа би требало да се намалат, а може да траат и до 3,4 месеци. Трпение и ќе помимат, не му менувајте млеко често. И моето беше на аптамил прематур, имаше страшни грчеви, но поминаа 6 недели и се намалија. Сега е 3,5 месеци и сменив аптамил 1, па и нан пробав нема од ниедно грчеви.

За грчевите капки пробајте еспумисан и пробиотик, но и тие да делуваат треба неколку дена.

dromka likes this.
  9. Anaskopje

Anaskopje Истакнат член

Од каде си?

10. doubleinfinity

Охрид..сега ќе отвараат ама кога точно незнаеме

11. Anaskopje

Anaskopje Истакнат член

Наскоро ;)

doubleinfinity likes this.
  12. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Како сте задоволни од Бебелан млекото? Само што купив Бебелан 3, аптекарката ми го фалеше дека ималп многу убав вкус па се надевам ќе почне да пие ми предложи ако не сака да пробам Алпски 120 мл со една лажичка ад, засега само бејби лове сака во каши а не сака да го пие, планирам да ја одбијам

13. Estella

Estella Истакнат член

,Јас го користам од старт супер ни е ,мирно бебе :inlove:

Chuchanov likes this.
  14. forumce

forumce Форумски идол

Женски, кутијата со ад каде ја чувате? Во кујната ми е многу топло сега, да не ѝ биде нешто?

dromka likes this.
  15. Krofna*

Krofna* Популарен член

И ние го користевме затоа е комфорт за да се смири стомакот ама ќе треба време може 5-6 дена и после ќе е топ бебе, ние грчеви не осетивме

Animini likes this.
  16. Krofna*

Krofna* Популарен член

Во кујна во скафче да не е на влага само на топло ништо нема да му е

forumce likes this.
  17. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Мајки, имаме новости околу ад млекото. Имено, Хуманата скрос ја снемува по аптеките. Прво, нели двојката ја снема пред повеќе од месец дена и сега и кецот го нема. Пред три дена во Зегин бев и кога почнаа да ми зборат дека и кецот го има све поретко, се изнервирав и решив од тој момент да сменам млеко. Се мислев меѓу Холе, Бебелан и Новалак и земав Новалак 2. Еве трет ден како пие малиот. Го прифати убаво и мислам дека има поубав вкус од Хумана. Е, сега го читав составот и видов дека и нема некоја разлика со кецот освен што има незначително повеќе железо и вит.Д. Во однос на калории е исто...Мислам дека ок ќе му биде на детево иако единствена њус појава е што има малку потврда столица ама се надевам ќе се регулира. Понеделник сме на педијатар па ќе видам и од докторката мислење ...
    Ако има некоја мајка искуство со Новалак, нека пише...

Iva Mitrevski likes this.
  18. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Нормално е да има потврда столица бидејќи веќе јаде каши, но секако реулирај да внесува течности

Vojdana likes this.
  19. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Моето од новалак имаше опстипација мн тврда столица едвај исзлегуваше. Од холе нема проблеми и хип има е пиено кратко и тоа му одговараше. Секое дете е различно почекај малку и ќе видиш.

Vojdana likes this.
  20. Krofna*

Krofna* Популарен член

Мене педијатарот кога требаше да смениме млеко прво новалак ми го препорача дека било “најслатко” дека најмногу го прифаќаат бебињата кај нас направи ужасен запек, и преминавме на аптамил
    Но многу го фалат дека им одговара на бебињата

Vojdana likes this.