Адаптирано млеко

Discussion in 'Бебе' started by meU, Jan 12, 2013.

1. Estella

Estella Истакнат член

Што сакате прајте не ве ни читам

2. Krofna*

Krofna* Популарен член

Па што враќаш тогаш

3. Milkiway

Milkiway Форумски идол

3 месеци секоја кака му е зелена? Ако е така види собпедијатар смени млеко кое го даваш? Ако е повремено може забите да се оформуват од 3м почнаа на син ми така со лигавење, зелена кака на 8м има 5 заби веќе пред секое избивање обавезно зелено кака

4. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Исти бевме ние. Го сменив хип со аптамил и се смени бојата на сенф жолта и се регулираше столицата од еднаш на ден или два дена на 2-3 пати на ден.

doubleinfinity likes this.
  5. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Не е секоја…пример надворешно е зеленкаста а ако ја размачкам е внатре жолта,ако ме сфаќаш…така пример 3 дена па жолто ќе кака и пак на зелено…а качува…има 7.5кг а 5.5 месеци…пиевме комбиотик па сменавме за комфорт зошто имавме многу грчеви е тогаш ем мешето му се среди ем каката му беше жолта…ама комфорт го нема веќе во мк моравме да се вратиме на комбиотик ама пак многу грчеви ни правеше па се префрливме на органик и сега грчеви нема ама каката е иста…можеби треба на двојка да се префрлам можеби сака помрсно млеко зошто комфорт е мрсно од него каката му се среди…незнам што да речам, имам да ја фотрошам кутијава од органик и ќе пробам нешто друго, дали друга фирма или двојка

А за заби проверувам често, имам и стоматолог во фамилија го гледаме,нема заби на повидок

Milkiway likes this.
  6. doubleinfinity

Регуларна ни е столицата еднаш на ден е, тој аптамилот не знам бебињава како го пијат, првиот месец и пол беше на комбинирано и пиеше пре, леле бе луѓе како смрди…ова хипов бар на млеко мириса…ама ќе видиме ако не ќе се префрлам на друго..ама многу ми е страв да сменам фирма, ненормални грчеви имаше до 4 и пол месеци, тамам се смирија ми е страв пак да не му се вратат

7. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Не знам, на моето ептен му одговара. Сајковски ме советуваше тогаш да се префрлиме, и јас се мислев бидејќи не сакав да менувам млеко. Добро што го сменив. Инаку и моето бебе имаше многу грчеви, но не се вратија со менувањето. Ако нема гасови/грчеви и др проблеми може да му е зелена од железото на хип

8. doubleinfinity

Па и мене така некој ми потспомна…незнам во комфортот дали немаше, од него знам скроз жолто какаше…ќе следам уште малку па ќе одлучам…

Katerina94 likes this.
  9. Маја Т

Маја Т Популарен член

Мајки користиме Хип хипоалергено комбиотик.Бебе е две недели.Истовремено сме и на доење иако немам многу млеко.Последните два дена има многу гасови.Во врска со млекото имам грижа на совест, зашто на почеток го подготвував со превриена вода но изладена на собна температура, после прочитав дека треба да се приготвува со вода загреана до 40-50 степени, па дури после да се остави да се излади до 37 степени.Јас цело време сум го приготвувала млекото со поладна вода.Многу ми е криво, дали сум направила грешка и дали тоа може да има влијание на гасовите?

10. doubleinfinity

Нема зошто да имаш грижа на совест не знаеме сите се…ти не не гледај нас сега веќе искусни, на почеток сите бевме изгубени…или еве за мене ќе си речам дека бев изгубена…моево бебе уште од раѓање сака поладна вода, изгледа така го научив, знам дека пишува да се прави со вода од 40 степени и да чекаш да се олади ама пример навечер моево не чека 10 сек да го измешам млекото, не пак да чекам да се лади…си купив термос, вријам вода, чекам да се олади малку до кај 37 степени, ја редам во термосот и кога ќе стане навечер само мешам во шише вода и прашак..и тоа не може да го дочека вришти…ако можеш малку да го залажиш со доење во меѓувреме па да ладиш супер…ете јас од 2ри до 5ти месец исто го правам млекото, до 4ти вриштеше од грчеви, сега нема…значи не било до начинот на подготвување на млекото

Маја Т likes this.
  11. Маја Т

Маја Т Популарен член

И мојата е иста, одма вришти ако нема млеко во истиот момент:)Затоа првиот ден не стигнав ни да го прочитам упатството за приготвување на млекото.Фала ти најмногу на одговорот, ме смири.

12. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Не си ставај грижа на совест сите грешиме битно е да се поправиме. Млекото се прави на температура која е наведена на кутијата за да се раствори убаво, а ти давај го онака како пие бебе.
    На внука ми и дадов еднаш така млеко, многу грчеви имаше. Не значи дека и кај твоето е така, чим до сега цело време си го давала така може да не е до тоа, но сепак подготви го соодветно млекото според упатството.

Маја Т likes this.
  13. Маја Т

Маја Т Популарен член

Да,да,сега го правам баш според упатството, но претходно цела недела го правев со поладна вода.Фала ти.

Kolache na mama likes this.
  14. doubleinfinity

Ме интересира како успевате да ги натерате да чекаат да олади? Бидејќи се прави на 40, а се пие на 36-7 колку што се сеќавам по упатството…ви блазесувам ако ви се трпеливи толку децата…моево куќава ја крева :$

Маја Т and Snowflake92 like this.
  15. Krofna*

Krofna* Популарен член

Само што ќе го направам одма шишето го ставам во едно пластично со ладна вода наполнето, меѓувреме со цуцла го залажувам или водичка му давам
    Брзо ми се лади макс минутка е работата

doubleinfinity and Маја Т like this.
  16. Krofna*

Krofna* Популарен член

Охооо колку сум грешела на почетокот поише од паника дека плаче бебе, @Milkiway ја замарав доста :$ ама во секоја ситуација ми помогнала :hug:

Маја Т likes this.
  17. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

На чешма со ладна вода го ладам млекото. Порано користев пластично шише и многу бавно беше и моето ја дрмаше зградата. Сега користам стаклени одма се лади, а и поголем е, не е до толку нестрплив. Овој "раат" почнав да го осеќам пред месец дена инаку беше забавно до тогаш.:rock::drunk:

Dee*Tee, doubleinfinity and Krofna* like this.
  18. doubleinfinity

А навечер истово или веќе не ти станува? Верувај не верувај ни минута не чека моево, сите ги буди ]:)

Krofna* and Kaja991 like this.
  19. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

На 1+++ месец бебе што е само на ад, колку дневно давате или сте давале мл и по колку пати?
    А и ме интересира и оние што се на комбинирано, доење и ад, исто за 1+++ месец бебе колку пати и по колку мл давате или сте давале ад? Фала ви :)

20. Krofna*

Krofna* Популарен член

Е за навечер финта :o превривав вода и кога ќе станеше само ка стоплував НО не ја стоплувам до 40 ја правам точно за пиење:wasntme: