Мислам дека 7 пати пиеше по 90мл Скроз на почетокот почнав цицање +30мл, едвај ги пиеше па ако ги испиеше во еден цук правев уште 30, па за кратко време правев 60ка тогаш ми се намалија подоите и кога прекинав комбинирано почна по 90ка па брзо брзо беше заменета со 120ка 6 пати во ден и остана вака подолго време
Јас давав на три часа, доколку плачеше и сакаше да јаде и порано, но не порано од 2ипол часа... Навечер не сум будела за јадење кога ќе стане сам тогаш...
Правев по 120ml а он колку испие толку,ама скоро секогаш сите ги пиеше, ретко 90ml да испил, инаку си одам според табелата што ја има на самата кутија на млекото колку пишува толку...
zdravo, nie sme 6 dena, seuste nemam vospostaveno laktacija kako sto treba, se izmolzuvam bidejki nemoze da povlece ubavo, ke davame i dohrana. E sega kolku mleko e dovolno po obrok?
Почни со 30мл па ќе видиш како ќе оди Прво штом се одмолзуваш дај го твоето и после ад ама секогаш пробувај и на града за да ти надојде
Zdravo, prv pat pisuvam vo ovaa tema, malata mi e 6 dena, pie bebelan, 60ml na obrok, posle sekoj obrok skoro vednas ima poln pampers bojata na stolicata e kako senf.. Dali e normalno da e tolku cesto? Ili da smenam mleko...
Како го направивте преминот од 1ца на 2ка? Задутре секако ќе се консултирам со педијатарот ама сакав да слушнам и искуства.
Прашањето ми беше повеќе во насока дали се прави сооднос, пример ако пие 120мл, 3 лажички 1ца, една лажичка 2ка, па после 2 со 2 и тн. Како да имав читано негде на форумов такво нешто ама не знам колку е паметно да се меша така формулата, малку скептик сум па си реков да прашам.
Не мешав во едно шише единица и двојка, според мене и не треба. Јас правев вака, малата тогаш пиеше 5 шишиња, најпрво 2 дена давав 4 шишиња од единица едно од двојка и тоа наутро ја давав двојката, потоа 2дена 2 шишиња од двојката, па 2 дена 3 шиш од двојката така полека за 10 дена комплетно преминавме на двојка, имавме 6 и пол мес кога почнавме да преминуваме на двојка. Си чував за секој случај единица може да се случи да треба време да прифати. За среќа ние лесно го прифативме, дури и што би рекле се пропи девојкава моја кога тргнавме со двојка, пиеме хипп комб
Епа можно е и вакво нешто да сум прочитала а лошо да сум сфатила, тогаш не ми беше од интерес па не обрнав многу внимание. Фала ти на објаснувањето, баш ми има смисла.
Затоа и ти кажав нема зошто да мешаш ако производителот не налага така, колку што знам на ниедно млеко не пишува дека треба да се меша. А 2ката повеќе време држи ако даваш исто мл. Пример ако си давала 150мл од 1ца и го држело бебето сито 3 часа со 2ката истата количина ќе го држи саат до два плус, секако нормално различно од бебе до бебе.