Ни ја не сум мешала да треба да се меша сигурно би стоело на кутиите препорака, бар такво нешто не сум сретнала. Мене па не ми иде тоа мешање така затоа што се сепак различни формули може па мешето ќе го боли
Malce ke izbegam od temata, denes ni e 8mi den I treba da pocnime so d3+k1 od babytol, no na niv pisuva.. Za doencinja na majcino Mleko.. Dali mozi slobodno da gi davam.. Petok sme na kontrola, no sto do togas..
Јас и ги давам. Првите дена дома и давав и јас + ад, мислрв недоволно млеко имам, Но сега 23 дена сме, и само на мајчино млеко е. Му кажав на педијатарот на првата контрола рече во ред е, ама јас и само еднаш и давав дневно ад.
Nie sme skros na ad.. Toa I me zbuna ili da pocekam do. Petok dodeka odam Plodnost, a pedijatarot tuka mi gi prepisa samo vaka..
Аа е тогаш само d3 мислам треба.. ама сепак не сум сигурна, почекај до петок ако сакаш Да не незнаел педијатарот дека сте само на ад?
Bash my napomenav deka sme na ad.. I deka nemam mleko.. Of site razlicno.. Sepak ke pocekam ili podobro ke se javam..
Ако сте на ад К1 не треба. Почекај до контрола. Ја давав а пиеше ад на почеток и не искара ортопедот зошто сум му давала К1 не требало штом пие ад.
Da, dojdoja patronazni sestri, istoto mi go kazaja, bev gi smenav zedov d3 so omega.. Denes mnogu grcevi I odvaj se kakase so mnogu placenje ... Neznam dali e od mlekoto ili probiotikot...
Ние сме на ад и доење.Од почеток ни дадоа вит д со к.Сега кога бевме на контрола педијаторот ни кажа дека ќе треба да се сменат и да земам вит д со омега, но прво да го искористиме кутивчето па после да сменам.Инаку пие по 60 мл ад на 3 часа, а во меѓувреме на доење.Баш ја препрашав докторката дали веднаш да сменам ми рече не, прво да ги искористам овие што ги имам па после да земам со омега.Мислам дека не е грешка и да ги доискористиш тие што ги имаш, па после да смениш. Инаку и ние сме исти со гасови и грчеви.Гледам дека понекогаш и е тешко да се искака, дали е од вештачкото, од доењето или пробиотикот не знам, но верувам дека е нормално за овој период.
Nie sme 8 dena malecka mi e za tolku grcevi... Zal mi e koga placi I se vitka... Neznam dali da pocnam. So kapki.. Ke pocekam do na kontrola.. Neznam dali da i dam Kim so bekutan... Prasanja eden ton imam
Ние сме 20 дена, ама мислам дека гасови има уште од првите денови.Дали се грчеви или гасови не знам.Нас во Ремедика ни дадоа капки Рекол.Од прв ден ги пие.За ким најдобро ќе биде да се консултираш со педијатар.