Адаптирано млеко

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 12 јануари 2013.

1. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.657
    Најмногу влијае психата.
    Не можеш да измолзиш колку што бебе може да исцица во никој случај.
    Верувам дека ќе успеете. (fingers)

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    :hug::hug::hug:

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Animini

Animini Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2018
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    506
    Ne se grizi, i moeto od 40 dena pie aptamil komfort ( prerhodno aptamil 1). Sega sme vekje 3 meseci i od komfortot kaka na 3 dena i kakata e zelena da ne se isplasis. Vazno grcevite se smirija.. poleka ke pocneme da se vrakjame na aptamil 1.

P.s. inaku ne se racuma za zapek ili problem i do 8 dena da ne se iskaka bebeto, taka da ne se grizi.

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    Фала мами. И нас ептен ни одговара конфортот за грчевите но ете тоа со каката не нервираше:hug:

5. Tacka36

Tacka36 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    329
    Kazete mi kako od doenje gi prefrlivte na ad mleko?4+++ sme i dva meseci nikako ne kacuvame na kilaza,mn malku cica,place na cicka,sekoe cicanje ni e horor,ad nejke da go pomirisa,site mozni sisinja gi kupiv,nejke vo ista da gi stavi ne pa vkusot na mlekoto d ago proba,pribav so spric so lazicka sekoj metod go probav nejke,alergicni ame na laktoza i go zemav melkoto na Hip so HA formula po preporaka na pedijatar,sega se mislam drugo mleko da probam,se iznamacivme so cicanjevo 2 meseci i skokovi pominaa od koga primavme 1 doza rota ova se sluci,taman fativme red primi vtora doza i pak isto

6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    А да пробаш да се молзиш и да и даваш така? За ад прифати од томи типи шише и на Бејбилов од Дм го прифати супер без проблем. Да не е пак во скок штом не сака да цица?

На Tacka36 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Убаво те советува брп пробај со молзено прво да видиш шише дали така ќе фати па постепено види ад дали ќе прифати.

8. Tacka36

Tacka36 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    329
    Nemozam da se odmolzam,mleko tece a koga se odmolzuvam ni kapka nema,od sam pocetok,imam i elektricna i racna,nejke po cel den toa pravam posle od koga ke cicne da se odmolzam i da i go dodadam,nema ni kapka,a koga ke se stisnam sprica,eve denes kupivme i NAN bez laktoza i toa ne go saka,pisti samo siseto stom go vidi,i ga stavam vo usta go butka so jazikot,se mrsti place i go pluka

9. Tacka36

Tacka36 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    329
    A skokot spored aplikacijava sto ja imam samo sto i zavrsi,ne e vo skok,5 tiot e tek tamu sredina na avgust,koga bese vo skokot podobra bese,ne bese tolku nervozna koga cicase,sega e nervozna koga cica mrda,preta se cesa po glava po oci kloca prdi,ke se trgne ke pocne da pisti,pa ke se vrati pak da cica pa od sto mrda nemoze da ja fati da povlece pa koga ke vikne da pisti nisto ne ja smiruva,odma nudam ad toa pa ko ke go vidi,beter pistenje

10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Абе според апликацијата може да бил тогаш али реано можат скоковите и покасно да се појават., што значи можеби кога требала да биде во скок не била, а сега да и е. Зошто ова што го опиша е типично за скок. :)

На Slonce91 и Tacka36 им се допаѓа ова.
  11. Klara91

Klara91 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.206
    Да се надоврзам и да се консултирам, од единицата имам денес за уште 3 пати да пие, а пие на 3ч по 150мл, купив Нан 2 во консултација со педијатар денес што значи вечер ќе дадам од 2ката. Мислите ли дека ќе има некој проблем за спиење или слично?
    Инаку бебе на 27ми јули прави 7 месеци.

12. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Ако можеш денските дај ги од новото ноќното од старото за да ја видиш промената како ќе ја прифати недај боже да не несака да пие од 2ката па да си без млеко

На Klara91 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Klara91

Klara91 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.206
    Многу паметно, фала ти ептен

На Krofna* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Tacka36

Tacka36 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    329
    Pa ona od koga e rodena se vo skok e neznam sto da kazam ama mn maka vidovme

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Знам и мојот исто :) од сите доктори добив образложение дека таков му е карактерот нит е болен ниту моторички заостанува напротив многу е напреден па можеби и затоа е таков цело време. Затоа и не цица зошто се дереше на цицка ден и ноќ без осет 3 пати мастит фатив и на крај се измолзував сон немав видено доста денови и на крај кога видов дека си игра си го плука престанав. :D

16. Sunshine_iva

Sunshine_iva Нов член

Се зачлени на:
    29 декември 2020
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Здраво,

Колку мл адаптирано млеко максимум треба да пие во текот на денот бебе од 7 недели?

Ние сме на комбинирана исхрана (доење плус дохрана). Почнавме неделава да пиеме по 90мл на 3-4 часа. Доколку цица помеѓу оброците од АД тогаш периодот од едно до друго АД е поголем.

Фала многу.

Поздрав,

17. Tacka36

Tacka36 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    329
    Da i ona e mn napredna za nejzina vozrast,se pravi porano od sto treba,krvna slika i e kako na vozrasen ama jadenje nikako,cica i pisti,ad nejke da pomirisa,pocnavme so vkusovi,jabolceto na sila so mrstenje ama toa e beka e ziva i zdrava 5 meseci ke praime uste nemame 6 kg,a rodena e 3750,toa e

18. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.197
    Допаѓања:
    1.710
    Да пробаш со флашичките на медела? Тие се поинакви, барем мене така ми успеа. Сега веќе не и е битно од каква флаша пие.

19. B's Mommy

B's Mommy Нов член

Се зачлени на:
    21 јули 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Здраво мајки. Бебушот ми е 2 месеци и 21 ден. Млекото ми престана на 2 месец, па преминавме на Baby love pre AD. За нејзина возраст пишува на паковката дека треба 90мл да пие, меѓутоа пред една недела тоа и беше малку па морав да накачам на 120мл што е за 3 месеци. Инаку да напоменам дека јаде на секои два часа. Дали ова е нормално или премногу е? Се роди 3020г, 52цм а на 2 месеци и 5 дена беше 5320г.

20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Да не надминете 1 литар на ден, табелата позади е препорака колку би требало да пие, а не дека мора толку. И мојот секогаш пиеше повеќе. И зошто користите пре АД?