Најмногу влијае психата. Не можеш да измолзиш колку што бебе може да исцица во никој случај. Верувам дека ќе успеете.
Ne se grizi, i moeto od 40 dena pie aptamil komfort ( prerhodno aptamil 1). Sega sme vekje 3 meseci i od komfortot kaka na 3 dena i kakata e zelena da ne se isplasis. Vazno grcevite se smirija.. poleka ke pocneme da se vrakjame na aptamil 1. P.s. inaku ne se racuma za zapek ili problem i do 8 dena da ne se iskaka bebeto, taka da ne se grizi.
Kazete mi kako od doenje gi prefrlivte na ad mleko?4+++ sme i dva meseci nikako ne kacuvame na kilaza,mn malku cica,place na cicka,sekoe cicanje ni e horor,ad nejke da go pomirisa,site mozni sisinja gi kupiv,nejke vo ista da gi stavi ne pa vkusot na mlekoto d ago proba,pribav so spric so lazicka sekoj metod go probav nejke,alergicni ame na laktoza i go zemav melkoto na Hip so HA formula po preporaka na pedijatar,sega se mislam drugo mleko da probam,se iznamacivme so cicanjevo 2 meseci i skokovi pominaa od koga primavme 1 doza rota ova se sluci,taman fativme red primi vtora doza i pak isto
А да пробаш да се молзиш и да и даваш така? За ад прифати од томи типи шише и на Бејбилов од Дм го прифати супер без проблем. Да не е пак во скок штом не сака да цица?
Убаво те советува брп пробај со молзено прво да видиш шише дали така ќе фати па постепено види ад дали ќе прифати.
Nemozam da se odmolzam,mleko tece a koga se odmolzuvam ni kapka nema,od sam pocetok,imam i elektricna i racna,nejke po cel den toa pravam posle od koga ke cicne da se odmolzam i da i go dodadam,nema ni kapka,a koga ke se stisnam sprica,eve denes kupivme i NAN bez laktoza i toa ne go saka,pisti samo siseto stom go vidi,i ga stavam vo usta go butka so jazikot,se mrsti place i go pluka
A skokot spored aplikacijava sto ja imam samo sto i zavrsi,ne e vo skok,5 tiot e tek tamu sredina na avgust,koga bese vo skokot podobra bese,ne bese tolku nervozna koga cicase,sega e nervozna koga cica mrda,preta se cesa po glava po oci kloca prdi,ke se trgne ke pocne da pisti,pa ke se vrati pak da cica pa od sto mrda nemoze da ja fati da povlece pa koga ke vikne da pisti nisto ne ja smiruva,odma nudam ad toa pa ko ke go vidi,beter pistenje
Абе според апликацијата може да бил тогаш али реано можат скоковите и покасно да се појават., што значи можеби кога требала да биде во скок не била, а сега да и е. Зошто ова што го опиша е типично за скок.
Да се надоврзам и да се консултирам, од единицата имам денес за уште 3 пати да пие, а пие на 3ч по 150мл, купив Нан 2 во консултација со педијатар денес што значи вечер ќе дадам од 2ката. Мислите ли дека ќе има некој проблем за спиење или слично? Инаку бебе на 27ми јули прави 7 месеци.
Ако можеш денските дај ги од новото ноќното од старото за да ја видиш промената како ќе ја прифати недај боже да не несака да пие од 2ката па да си без млеко
Знам и мојот исто од сите доктори добив образложение дека таков му е карактерот нит е болен ниту моторички заостанува напротив многу е напреден па можеби и затоа е таков цело време. Затоа и не цица зошто се дереше на цицка ден и ноќ без осет 3 пати мастит фатив и на крај се измолзував сон немав видено доста денови и на крај кога видов дека си игра си го плука престанав.
Здраво, Колку мл адаптирано млеко максимум треба да пие во текот на денот бебе од 7 недели? Ние сме на комбинирана исхрана (доење плус дохрана). Почнавме неделава да пиеме по 90мл на 3-4 часа. Доколку цица помеѓу оброците од АД тогаш периодот од едно до друго АД е поголем. Фала многу. Поздрав,
Da i ona e mn napredna za nejzina vozrast,se pravi porano od sto treba,krvna slika i e kako na vozrasen ama jadenje nikako,cica i pisti,ad nejke da pomirisa,pocnavme so vkusovi,jabolceto na sila so mrstenje ama toa e beka e ziva i zdrava 5 meseci ke praime uste nemame 6 kg,a rodena e 3750,toa e
Да пробаш со флашичките на медела? Тие се поинакви, барем мене така ми успеа. Сега веќе не и е битно од каква флаша пие.
Здраво мајки. Бебушот ми е 2 месеци и 21 ден. Млекото ми престана на 2 месец, па преминавме на Baby love pre AD. За нејзина возраст пишува на паковката дека треба 90мл да пие, меѓутоа пред една недела тоа и беше малку па морав да накачам на 120мл што е за 3 месеци. Инаку да напоменам дека јаде на секои два часа. Дали ова е нормално или премногу е? Се роди 3020г, 52цм а на 2 месеци и 5 дена беше 5320г.
Да не надминете 1 литар на ден, табелата позади е препорака колку би требало да пие, а не дека мора толку. И мојот секогаш пиеше повеќе. И зошто користите пре АД?