Rrferentka ne ocekuva nikoj deka grcot ke iscezne tuku taka ama deka go namaluva intenzitetot na jacinata go kazuvaa i postari koi izgledali i svoi deca i vnuci od brat/sestra pa gledaat i svoi vnuci, za toa se pishuvani trudovi , statii od medicinari i sl. @Joy malku mi e bezveza caj od nane da se dade caj od nane na 9 m a do to togas bebe da jade i meso i eden kup namirnici koi imaat daleku po slozen sostav i se kade kade poopteretuvacki za bebeshko meshe... Primer od moe iskustvo od teleshko meso mene mi e teshko vo zeludnik a od nane ne me bolel zeludnik ni mene , ni luge koi gi poznavam... Mozebi misleshe da se jade list od nane,a ne caj od nane...?
Галапче ако даваш капки ај отвори и види од што се направени сите капки Плус тоа секој доктор различно препорачува. Од каде знаеш дека тојот доктор е најисправен ?
Toa nikoj ne go znae,a za caevite si pisuva deka sodrzat sekeri. Tocno procitav sto e coliefot i zatoa gi davam.Ete proitaj gi.
Дали јас некаде спомнав чај?? Или сакаш да опонираш !!! Јас спомнав дека е добро да се направи АД-то со превриена вода во која си ставила 3 зрна ким. Чај никаде не спомнав
Мислам дека сите чаеви не содржат шеќери. Јас вчера кога пазарував барав и чајче за бебе и на неколку беше нагласено дека се од билошка еко средина, без шеќери....(алнатура ми се чини беше еден од нив), ама јас сакав од ким по препорака на девојкиве, а беа останати од анис или комбинации од анис, ким и нешто друго. Па си реков ај имам време ќе побарам само ким.
Referentka jas davav espumisan i nikade ne uspeav da najdam sto vo sushtina e espumisanot, prasuvav i vo sovetuvalishte i kaj maticniot i me gledaa bezveza konkreten odgovor ne dobiv a bas me interesirase sto po hemisli sostav e espumisanot, dali spaga vo grupa na probiotici ,analgetici.... Ako imas soznanie okolu ova te molam da odgovorish . Fala
Приметив дека на некои пишуваше од една, од две недели...од 4 месеци. Ама решив да почекам додека најдам зрна ким и сеуште не зедов. Но наредно одење ќе барам пак некој од една недела и да видам што точно содржат.
Не се работи за опонирање,си пишуваме мислењанезнам зошто нервози. Ова чајче од ким ме збуни и тоа не само мене изгледа. Како и да е,секоја мајка си одлучува за своето дете,пвде само си пишуваме мислења и се советуваме.Немора да значи дека секој,секој предлог ке го прифати. Размена на искусва,ништо повеке,нема потреба од нервози.Барем по овие теми не.
Во моментов немам такви капки до себе но еве го составот Aktivna supstanca je simetikon. 25 kapi (1ml oralne emulzije) sadrži 40mg simetikona. Ostale pomoćne supstance su: Polietilenglikol 1500 monostearat; gliceril-monostearat; sorbinska kiselina; hidroksi-propilceluloza; natrijum ciklamat; saharin natrijum, aroma banane, koncentrat; voda, prečišćena
Becutanot sodrzi seker i duri i pisuva na kutijata da ne se dava na mali bebinja pogolemi kolicini poradi toa... Duri i koga stavam vo cajceto, prasakot anason kje se rastvori odma, a na dnoto na siseto ima sekjerce
На него има пропришана количина која смее да се даде А во Колефот, Еспумисанот или Нурс Харвејот нема шекер т.е. гликоза ??? Ај погоре види што е составот на Еспумисанот па кажи дали нема шекер !!
Ne rekov deka nema sekjer, samo citirav nesto sto pogresno si napisala, jas i kapki i caj mu davam na bebus, sekako po prepisana doza
Epa pisav vekje 100 pati, dva dena sme mirna glava i toa mi pomogna. Vo 100ml prevriena voda stavam 3 zrna kim, a koga kje stane mlaka dodavam malku bekutan zatoa sto samo kim bebe nemoze da smisli, faci za povrakjanje mi pravi duri... Od tie 100ml, samo 50ml kje ispie sabajle i cel den si prdka i ne mi se vitka i grci kako pred nekoj den. Ova ni pomaga epten...
Aman bre zeno sekade da se raspravas samo sakas i pisuvas netocni raboti. Zboris deka bekutan nema sekjer i deka e specijalen za bebinja, si kupila do sega pa da go znaes toa???