Здраво . Ме интересира кога одите негде како носите адаптирано млеко оти нели треба да е свежо направено.
Во диспензер и вода колку што треба во шишињата, па ги греам ако има услови, ако не, веќе направени во онакви термо торбички топли ги ставам шишињата
Јас носам вода во шишињата и млеко во диспанзер. Самото шише го загревам со вода од термос. Имам таков термос каде што можеш да го ставиш шишето.
Родена е 3.360 на испис 3.270 и давам од шише се измолзувам бидејќи несака да цица се научи од шише а бидејќи млеко имам само на едната града затоа коа немам и давам аптимил 1 а повеќр настојувам мајчино да пие
Сте дуплирале тежина Сте дуплирале тежина веќе на 3.5 месеци. Таа количина ја пијат 6 месечни бебиња. Гледај да намалиш по малку ад бидејќи веќе даваш и мајчино.
Ако прашуваш за купечка превривав првите 10тина дена . Јана користам обичната на неа пишува дека е погодна за храна за доенчиња не треба превривање. Планирам да терам со флаширана, а за оваа од чешма би давала превриена до 1г сигурно.
Моментално користам Nera Kritis за бебиња ама се мислам да се префрлам на обична флаширана без да ја превривам. Инаку бебето има 6 месеци. Ќе одиме на одмор па да не барам таму вода за бебиња, затоа прашував.
Бебе ми е 1 месец и 11 дена.Комбинираме доење и ад иако мислам дека немам многу млеко.Пие Хип ха комбиотик по 75 мл на 3 часа.Педијатарот на последната контрола ми кажа дека тоа е доволна количина дури ако бебе е и само на ад.Е сега во последно време приметувам дека е многу нервозна после пиење млеко.Некако ми личи како да е гладна, не знам што да правам, дали да и зголемам количина.Чудно ми е што педијатарот смета дека 75 мл е доволна доза кога и на кутијата од хип стојат многу поголеми дози за оваа возраст.Се плашам дека е гладна, иако редовно полни пелени.Ми треба совет, за која количина ад би требало да се дава за бебе од 1 месе и 11 дена, по колку пијат вашите бебиња?Од друга страна се плашам и да не ја прејадам.
И моето е толку старо Го дојам и пие по 90мл на 3 ипол /4 часа, зависи колку цицал На кутијата пишува 120 ама неможе да ги испие или го пие па повраќа
А по колку оброци односно шишиња ти се собираат во текот на 24 часа? Зашто јас давам на секои три часа, значи вкупно 8 оброци односно 600 мл вкупно.Ако даваш на поголемо растојание може да бидеме тука некаде со количината.Од педијатар ти е препорака или според потреби на бебе? Извини те преоптеретив со прашањано стварно не знам што да правам.