Адаптирано млеко

Discussion in 'Бебе' started by meU, Jan 12, 2013.

1. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Не сум видела дали е 1 или 2 ужинки го немам уште менито. Инаку зборам син ми станува во 6 тогаш пие млеко до 8ипол е прием во градинка во 9 даваат доручек. А и никогаш не знаеш со градинкиве колку и ги ранат. Другарка во приватна и оди и таму и даваат листа дека јадело. Оди на месечна контрола бебето ослабено 300гр минус. Значи којзнае колку јадело па сега почна и она ад да додава после градинка и вечера.
    Внук ми што бил јадач и не пребирал храна секогаш прегладнет доаѓаше од градинка.

2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Тоа е индивидуално. Млекото е наменето за да качува на килажа. Тоа дете ако не јаде нема ни на 2 години да јаде и тогаш пак АД ли ќе се дава? Ако гледаме така единствено "најадени" ќе бидат сабајле, а потоа? Цел ден гладни? И на нив не им е лесно верувајте колку и во градинка пробуваат ред да постават не можат. Тоа млеко може ќе го држи 4 саата, а во 9 нема да му е јаде и го скока тој оброк не јаде до нареден оброк е прегладнето детето пак не јаде.Пак ќе кажам секој најдобро знае за свое дете како и што. Кај мене внуците па најадени беа и наспани во градинка никакви замерки немаше. Ниту пак беа болни некогаш. :)

Milkiway likes this.
  3. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Зашто да не јас сакам до 2г ад да му давам ако пие навечер пред заспивање. А да ми е бебе што не напредува и не јаде би давала пак за да надокнади витамини што не ги добива преку храна. Се е индивидуално син ми 4ч никогаш не го држело млекото. Сабајле станува во 6 веќе во 9 јаде доручек. Без разлика во градинка што ќе јаде мојов станува рано ако го држи тоа темпото од станување до доручек 2 саати гладен не можам да го држам.

4. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Мајки бебево ми е две недели и е на комбинирано млеко, е сега по препорака на педијатарот му давам аптамил еден, ама првите денови имавме проблем со повраќање и му земав пре Нан , го отворивме ама не го користевме си продолживме со аптамил 1 е сега незнам дали можам да му го давам или да го фрлам и да си земам пак аптамил.

5. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Штом е отворено максимум може да стои 3 недели, пишува на кутијата…а ако сте терале до сега со аптамил и ако ви е во ред, продолжете со него

6. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Да добар ни е аптамилот, си мислев за не го фрлам да го искористам Нанот ама сепак ќе си купам Аптамил1, фала тии

7. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Штом му е убаво не менувај, може да му направиш проблеми на мешето

Slonce91 likes this.
  8. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Која цена е бејби лове млекото? 3ка? Кое се дава после годинката 3 ка или од година шо е ? Колгу гр е кутијата? Има ли некоја што користи какое. Задоволна?

9. Frosty!

Frosty! Популарен член

259 денари е над 1 година и е 500 гр. Мали има 17 месеци уште пие формула зошто ем сака многу млеко, поздрава и поекономична варијанта ми е од тетрапак.

Last edited: Aug 2, 2021
    Snowflake92 likes this.
  10. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Јас сакам додека пие млеко да му давам ад, моментално пие 2ка холе, се мислам дали да сменам со бејби лав или не поекономично ми изгледа , а тетрапак не ни разлислувам да давам.

11. daniangel

daniangel Истакнат член

мајки, до која возраст најкасно сте давале АД млеко тројка.......мојата е 2 години и 4 месеци и уште и давам два пати на ден по 180 мл ХИПП комбиотик 3, многу го сака, ....ама се мислам до кога ќе може да го пие

12. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Кумата сеуште дава, мислам они се на Аптамил. Девојчето и наполни 3 години пред нова година.

daniangel likes this.
  13. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

До 3 години треба да пие ад според сите препораки.

daniangel likes this.
  14. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Бебе 42дена, пие мајчино и плус Ад. Земав аптамил ама пола го фрлам, пишува за 3 недели да се искористи, а ние не го дотрошуваме. Сега втор пат зимам на бејбилов, мислам му е погодено, каката му е жолта, само има мн гасови но не сум сигурна дека се од него.
    Тука читав демек е растително, и не баш квалитетно.
    Го користите ли, како сте задоволни, дали бебето ви качувало нормално на тежина?
    Незнам дали пак да му правам промена

15. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Од каде тоа дека babylove формулата е растителна? :?:

Snowflake92 likes this.
  16. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Пребарував и тука прочитав, и јас се зачудив, сега да се дојаде бебе и ке истражам баш да видам разлики меѓу формуливе

17. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Имаше дискусија еднаш дека било погодно за вегетаријанци, тоа ако ја прави збунката.

Snowflake92 likes this.
  18. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Да не го користиш, или си го користела ти?
    Еве јас читав кај аптамилот на секое е потенцирано кај составот (од кравјо млеко) пишува, а кај бејбилов не. Искрено стварно само се збунив што читав и сега незнам дали пак да му го мењавам. Мислам дека му одговара, грчеви си има, ама од кога му давам плус и сируп со капкиве е подобар

19. Anaskopje

Anaskopje Истакнат член

Супер е формулата и е правена по сите стандарди како и останатите само има поприфатлива цена. Ако си го сака бебето не менувај и менување формула прави дополнителни проблеми.

20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Супер напредува од бејбилов. Може си се збунила со бејбилов Био и само бејбилов млеко. :) Мојот еве го скоро 11 месеци 11 кила има и веќе ја има триплирано килажата.

Grasiela** and Tiny Love like this.