Го пробав шишево медела калма, според мене врска нема. Формула потешко тече од шишево, а зависи и како е бебето навиканто па може и да му се препунува устата со млеко.
На 3 - 3,5 часа давав.. Толку време сито ја држело. Некогаш заплакуваше и порано ама гледав да не сум под 3 часа.
Да, така е, за молзено е предвидена, ама кога е на комбинирано сѐ ќе пробаш. Пробав и формула и молзено, на моево бебе и мене не ни се погоди.
Адаптирано подготвено млеко во рок од еден час смее да се консумира така? Пошто навечер мојата ќе стане со плачки и јас одма правам млеко, дур се вратам понекогаш она пак си презаспала. И што со тоа млекце?
Смееш да дадеш после еден час откако е направено, но во случај ако веќе бебето почнало да пие па прекинало може да го дадеш по пола час пак. CDC вика дека можеш максимум до два часа ако го чуваш на собна температура.
Бебе е месец и пол и кога ќе закенка отприлика знам на 3 саати одам и правам млекце, ама изгледа лажна узбуна понекогаш и кога ќе се вратам таа е заспана . Цуцла уште немам. Земав една на нук ама ја фрла, како да и се повраќа од неа, може дека е сплескана.
Може е лажна узбуна ако е гладно ќе плаче а за цуцлата таа не ја сака ама чим функционирате без не зимај. Иначе за побрзо дали корстиш термос и диспанзер? Со ова за помалце од минута оравиш млеко
За надвор да А за дома некако топлината на водата не можам да ја контролирам. Вчера ја ладев водата А во кој случај ми треба цуцла? Кога да знам за да купам
Ако имаш можност да купиш има такви што се греачи за шише и ќе ти стои водата спремна Ја секогаш термос сум користела и ми се погодувала водата одма сум го правела. По правило и ад треба во жешка вода да се раствара па да се разлади. Ја цуцла од прв ден му давав кога плачеше за грчеви, покасно ја користев од 4месеци кога добро напредуваше а се будеше за млеко од навика му давав цуцла и презаспиваше и така почна цели ноќи да спие
Од кој греач за шишиња сте задоволни, дали има опција да подесиш на колку степени да се загрее и дали може да се стават било какво пише (бидејќи моментално користам медела калма, но имам и Чико и едно стаклено Авент)
И јас го купив и почна да се дави. Џабе фрлени пари... може е добро ако се користи одма од раѓање па бебче да се навикне, вака ние со авент натурал сме од почеток и друго шише не сака
Phillips Avent. Сум ставала само ма филипс шишиња ама големо е внатре, може било кое шише. Имам опција keep warm ја користам за преку ноќ дека уште пие млеко еднаш после полноќ. Ставам шишето со вода внатре и кога се разбуди бебе само ставам млеко и за 30 секунди е готово. Кога беше помала и пиеше само млеко, греачот ми беше вклучен 24/7 и имсв спремно шише на keep warm. Има опција и за греење кашички и опција за 3-4 мин да ти се згрее водата од шишето. За степени не знам. Јас стално keep warm и ми стои шишето таму
Здраво на сите. Дали некоја од вас што дава аптамил користи вода хип и дали истата ја загревате или го правите млекото со ладна вода. Ми кажаа дека хип водата немало потреба да се загрева...
Млекото треба да се прави со топла вода за да се раствори, Hipp водата не треба да се преврива, но треба да се загрее. Мислам дека на шишето пишува после 24 часа од отварањето треба и да се преврие.
Се загрева водата до одредена температура, пишува на кутијата. И бебешката вода која и да е се преврива ако не се искористи после одредено време.