Од една година обично почнуваат, ама индивидуално е тоа, има некој уште од 3-4 месеци почнуваат со тетрапак. Кај мене е 10 месеци и веќе почнав со тетрапак, една недела пред да влезе во 10ти месец, ми кажаа алпско со 3,5 масленост да земам најубаво било, и такво му давам одма си го прифати убаво.
Ти си одлучуваш најубаво кога ќе прекинеш со АД. Некои даваат и до 2 години АД, а пак некои почнуваат со тетрапак и од 3 месец. Јас би те советувала доколку прекинеш АД да пробаш козјо млеко да дадеш, бидејќи е многу подобро од кравјо тетрапак. А пак ако се одлучиш за тетрапак највеќе го фалат Алпското.
Majki koe mleko go preporacuvate sakam mu dadam dohrana na bebeto posto moeto ne mu stiga. Ima mesec ipol
Понекогаш бебе не ми издржува 3 часа меѓу оброци како што ми кажа матичната. По 90 мл пие. Смеам порано да дадам ад?
Не знам дали ми е за овде прашањето ама ако може некоја мајка да сподели искуство за 8 месечно бебе, колку млеко ви пиеше (АД) и колку пати дававте дохрана и отприлика по колку гр? Имам чувство дека детето ми е нон стоп гладно и не може да спие мирно, мижи и кенка...
Тоа е тој период кога и кај нас беше таков млеко пиеше 4пати по 180(210), ама не го држеше и плачеше и неровзен а имасе доручек и ручек Почнав да воведувам вечера, после првата недела иако јадеше по помалце млекото не го допиваше и полека сам си го редуцираше Сеа имаме 3 млека готов оброк од 210мл од кој едно шишенце е ноќе и има 3 цврсти оброци
Нека не ти бидат репер други деца, секое бебе е различно, има деца уста не отвораат се со сила јадат, а други си сакаат повеќе, слободно или воведи му уште еден оброк, или зголеми му ја дозата за млеко. На 8 месеца моето пиеше 3 пати млеко по 220мл, и два оброка имаше по 190-200гр (доручек и ручек). После кога влезе во 9ти месец сам си го одби тоа млеко по пладне што го пиеше и јас му го заменив со ужина, сега пие само сабајле и навечер пред спиење млеко, а преку ден си е на храна.
Здраво мајки ние сме 12 дена млеко немам доволно па од болница ни го дадоа млекцето Holle јаде на секој 2ипол 3 часа, на контрола бевме пред 3 дена и педијатарот рече мене не ми се свиѓа ова млеко но тоа е сега неможе да се смени. Дали некоја од вас го користи и зошто да не се смени доколку не е добро?дали е исто како и сите останати ?
Како мислиш не е добро, тоа е најдоброто млеко во европа. Јас го давам и баш е супер. Инаку не препорачуваат да се менува зошто секое млекце различно ќе го прифати стомачето може да се направат грчеви и слично.