Ние го користиме бебелан, супер го прифати бебче ,запек не му створи, му ги намали грчевите не содржи палмино масло во него, швајцарско е...јас сум задоволна, кутија од 400гр ти е 560 ден
Да секако. Јас му давам по 120мл измеѓу оброци бидејќи ако дадам повеќе нема да ја изеде кашата и ова му е идеално.Бебето има 10 кила. Станува 7 и пол. Во 8 пие млеко 120мл(заедно со капки омега, д3 и витамин ц внатре) 10:30 житарица со овошје Околу 11 заспива,спие до 13ч 1 и пол отприлика пие исто 120мл 16:00 ч. е ручекот месо со зеленчук најчесто Спие од 17 до 18:30 Во 19ч има вечера, нешто млечно измешано со просо,палента,леб, тестенини или ноќна на хип или холе.Ретко ставам овошје во вечерата. Пред спиење давам 180мл за да го држи повеќе саати во сон. Горе долу тоа е.Некогаш не сака вечера па давам млеко ама ретко е тоа.
Вака беше и кај моето со тоа што првото и последното ад му беше 180 мл. а тоа на пладне 150 мл. Имаше 3 ад оброка, а сега знае да има и 4. Затоа и ме заинтересира редот дека пиша и твоето 4 ад пие, се плашев дека се многу. Се надевам за брзо ќе се вратиме во нормала, од вчера ги средивме цврстите оброци, исто ги давам како и ти, остана уште ад-то да го средиме. Фала многу.
Zdravo majki. Moete bebe e rodeno 34gn na 24juli,znaci imame 2meseci a terminiot mi bese do 3septemvri.pevme na premature aptimil i pisle na aptimil comfort i uste sme so nego, samo dete nekako ne mi e sito od mlekovo. Kupiv bebylove1 od dm, sakam da probam so toa, sto mislite vie ina li vrska oti e predvremw rodeno i smeam li vakvo mleko da dadam, oti nekako od aptimilov pak mi se grci i go boli meseto
Според мене кога менуваш млеко требс да се консултираш со педијатар, не е убаво ни многу често да им се менуваат млеката...
Jas ne menuvam mleka tie bea od preporaka na pedijatar. Sefa me interesira dali go ima nekoj koristeno primer od 2ili3meseci
Дали имате искуство со слабо пиење на млеко?Бебе е 3 месеци и 15 дена и е на ад.Веќе 20 дена многу послабо пие.Преку ден се случува да испие околу 70 мл по оброк, само навечер може да испие нешто повеќе околу 90-100 мл по оброк.Не знам што да правам, мислам дека ќе полудам со ова слабо јадење
I jas so malata go imav toj problem, najdov nacin.. Ja setam v race niz sobi, I taka go pie mlekoto.. Neznam kolku e dobar racete ne si gi osekam.. Ama podobro nego da se nerviram oti nepie mleko..
Здраво, сакам да ве прашам дали имала некоја искуство, после Аптамил 3 сакав да преминам на козјо од Holle. Му земав и сабајлево му дадов за прв пат, ок си го пиеше. 13 месеци е детето. Е сега имам и од аптамилот. Дали да го дотрошам, дали е ок да се дава еднаш таков, еднаш таков оброк...
И јас истото го правев, понекогаш дури и со брзо одење низ собино сега ни тоа не помага, кога не сака, не сака.Се надевам дека е само период, но ме излудава
Само што излеговме од трети скок и изгледа веднаш ни почна четвртиИ јас тоа си мислев, зашто точно на денот кога почна трети скок намали со јадење, но мислев дека ке се поправи штом ќе заврши, ама ништо
Ve molam iskustva so baby love i bebelan 1,ako ima nekoj da spodeli? 3dena ame na baby love samo bebe zapek ima, i mi se vitka vo meseto. Pedijatar od sk mi vika davaj bebelan, jas drugo mleko neznam, nie na klinika takvo im davame.
majka jas bebelan 1 koristam uste od bolnica I sum zadovolna do sega I nema napraveno zapek I redovno si kaka, super si napredva. Moeto iskustvo e pozitivno ama se zavisi kako ke go prifati I bebeto, a mozi i da vi se grcevi ako e seuste mnogu malo..
Мајки, кога менувате едно АД за друго, дали има некое правило или? Бебе беше на екслузивно доење 2.5месеци, фативме корона и млекото отиде по ѓ..лите.. сега е 4 месеци(без неколку дена). Почнав со дохрана Аптамил (пронутра адвенс) меѓутоа многу многу повраќа, сакав да пробам Холе( најдов во Зегин, фала за инфо) ама не сум дала читај ми е страв како да дадам и дали ќе прифати. Цице фаќа само навечер, кога е буден нејќе ни да помирисне.. и што се молзам чат пат, нивото на млеко... од 120мл од една града, сега едвај од двете 50мл што вадам .
Мајка овој период имаат голем скок и мислам дека можеш да си го вратиш бебето само на цицање ако најдеш начин со денското цицање некако да го залажуваш. Инаку пробај со пре опција на млекце дека сте плус и на доење. Кое било по исти стандарди се правени само финансиски кое ти одг одлучи.
2.5meseca e detevo, neznam dali da prodolzam so baby love ili da preminam na bebelan kako sto mi kaza pedijatarot od sk na doence
Бебе беше неполни 40 дена кога и двете лежевме во болница Козле со корона.. Тогаш почнавме со комбинирана исхрана, доење а потоа дохрана со Аптамил. Нивото на млекото значително ми опадна, плачеше дури ни навечер не сакаше да цица.. Постепено почнав да намалувам со Аптамилот, да форсирам цицање, во меѓувреме пиев мноогу течности, многу чај Лактамикс, бебе на града на 30-40 мин затоа што знам дека беше гладна доколку не и дадам Аптамил. Вака теравме неполн месец, ѝ го сведов Аптамилот на еднаш на ден, најчесто навечер. Ме фати инат, ми се поврати млекото, таа пие Аптамил мене ми тече млеко од гради, па скроз ѝ ја скратив дохраната. Еве сега, наредна недела прави 3 месеци, скоро 3 недели само цица, млекото ми е вратено дури имам и повеќе отколку на почеток. Таа супер си напредува, полни пелени ехеее Ова е моето искуство.. Може да се поврати лактацијата, пробајте